اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری این نوع مناظره یک سبک جدید بود.
وی افزود: برگزاری مناظره به این روش، پیشنهاد سازمان صدا وسیما و مصوبه کمیسیون تبلیغات انتخابات بود، هر طرحی معایب و محاسنی دارد بنابراین باید محاسن آن را تقویت کرده و به دنبال رفع معایب باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در مناظره روز گذشته تعداد نامزدها زیاد بود و قطعا این موضوع در تجمیع نظرات آنها تاثیر دارد.
کوثری اظهار داشت: بنده معتقدم مناظره باید به صورتی باشد که یک نفر مطالب خود را ارائه دهد و یا دو نفر با هم مناظره کنند.
حجتالاسلام سید مرتضی حسینی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مناظره روز گذشته سعی در رفع تنش داشت و این نکته مثبتی است.
وی تصریح کرد: سال 88 شاهد مناظرههایی بودیم که در آنها بداخلاقی وجود داشت ولی خوشبختانه در مناظره امسال برای رفع بیاخلاقیها تلاش شده است.
همچنین احمد آریایینژاد نماینده ملایر نیز برگزاری مناظره اقتصادی عصر روز گذشته را موفقیتآمیز دانست و گفت: معتقدم این نوع مناظره سبک جدیدی بود که نکات مثبت زیادی داشت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در این مناظره مباحث روانشناسی به خوبی رعایت شده و به نوعی سعی داشت از زوایای مختلف به دیدگاه نامزدها بپردازد.مناظرههای تلویزیون هشت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تنوع داشت و با آرامش برگزار شد.
مناظره انجام شده امکان مقایسه را برای بیننده فراهم کرد
سیدحسین نقویحسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی درباره مناظره اقتصادی کاندیداهای ریاست جمهوی گفت: این مناظره چند ویژگی مثبت داشت و موضوعات در آن کاملا تعریف شده مطرح میشد که این امر موجب شد تا نامزدها از کلیگویی و پراکندهگویی پرهیز کنند.
وی افزود: مناظره انجام شده امکان مقایسه را برای بیننده فراهم میکرد و مردم میتوانستند بررسی کنند که کدام نامزد چارچوب را رعایت کرده و برنامههایش کارشناسی شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بخش دوم مناظرهها اظهارداشت: درک افراد از پدیدهها بسیار مهم است و بخش دوم مناظره روز گذشته افراد را در موقعیتی قرار داد تا درکشان را نشان دهند و مردم ببینند نامزدها چقدر پدیدهگرا هستند. چرا که دولتمردان در حوزههای مدیریتی کشور با پدیدههای مختلفی روبرو میشوند و درک درست از پدیده است که میتواند سبب حل مشکل شود.
وی ادامه داد: امکان نمایش قدرت تحلیل نامزدها نیز از دیگر ویژگیهای مناظره بود.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: مناظره روز گذشته روش بسیار خوبی بود تا مردم بتوانند دیدگاههای نامزدها را درباره مسایل مختلف شنیده و آنها را بررسی کنند.
آیتالله مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری نیز درباره مناظرههای هشت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری که روز گذشته از رسانه ملی پخش شد ،گفت: مناظرههای هشت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تنوع داشت و با آرامش برگزار شد.
آیتالله مجتهد شبستری برگزاری مناظره انتخاباتی به این سبک را در مجموع مطلوب ارزیابی کرد.
برنامه طرح جدیدی بود و مناظره در آن به خوبی شکل گرفت
مهدی محمدزاده وکیل دادگستری درباره برگزاری بخش اول مناظره کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی کمیسیونی به نام کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات زیر نظر هیات اجرایی مرکزی انتخابات و بنا به دعوت وزیر کشور تشکیل میشود که صدا و سیما با برگزاری مناظره به احقاق این حق پرداخته است.
وی ادامه داد: در نتیجه طبق قانون انتخابات، صداوسیما میتواند شیوه مشخصی را برای بیان دیدگاهها و ایدههای کاندیداها تعیین کرده و آنها را بر ایجاد یک گفتمان سالم دعوت کند.
این وکیل دادگستری در پاسخ به اینکه برخی کاندیداها نسبت به پخش صحبتهای خود اعتراض دارند، تصریح کرد: طبق ماده 64 قانون انتخابات ریاستجمهوری چنانچه به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات برنامههای تبلیغاتی ضبط شده نامزدها در صدا و سیما دربرگیرنده مطالب توهینآمیز یا هتک حرمت سایر نامزدها با دیگر افراد و یا مغایر با قوانین باشد، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف به حذف آن مطالب است.
محمدزاده تاکید کرد: در صورتی که ضمن پخش برنامه زندهای موارد مذکور از سوی هر یک از نامزدهای انتخابات یا نماینده آنها واقع شود، سازمان موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده فرصت احقاق حق بدهد.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: این برنامه طرح جدیدی از مناظره بود و مناظره در آن به خوبی شکل گرفت نامزدها نظرات یکدیگر را نقد میکردند و بدون اینکه تنش و اختلافی در آن ایجاد شود کاندیداها به ارائه راهکارهای خود در حل مسائل اقتصادی پرداختند.
برگزاری مناظره کار مثبتی و سازندهای از سوی سازمان صدا و سیما بود
ابراهیم انصاریان رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش صدا و سیما در برگزاری مناظره تلویزیونی 8 کاندیدای ریاست جمهوری گفت: برگزاری مناظره کار مثبتی و سازندهای از سوی سازمان صدا و سیما بود که از طریق آن مردم ایران بتوانند با برنامههای کاندیداهای ریاست جمهوری آشنا شوند، همچنین مناظره انتخاباتی تصمیمگیری در تعیین گزینه اصلح را برای مردم آسان میکند.
وی افزود: اگر مدت زمان مناظره برای ارائه برنامههای کاندیداها بیشتر بود آنها میتوانستند با نقد سازندهای نظرات خود را ارائه دهند، چراکه مفهوم اصلی مناظره نقد است.
رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روند برگزاری مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری، تصریح کرد: اصل این مسئله کار خوبی است که از سوی سازمان صدا و سیما صورت گرفته، این در حالی است که در این چنین برنامههایی باید زمان بیشتری برای پاسخگویی کاندیداها وجود داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر طولانی بودن مناظرات هم تمرکز مخاطبین را در روند پاسخدهی کاندیداها کاهش میدهد.
بیطرفی صدا و سیما در مناظره روز گذشته به خوبی مشهود بود
احمد شوهانی نماینده مردم ایلام،شیروان، چرداول، ایوان و مهران در مجلس با اشاره به مناظره انتخاباتی 8 کاندیدای ریاستجمهوری از رسانه ملی، گفت: نقش محوری مناظرهها در تقویت روحیه و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات غیر قابل انکار است.
وی افزود: بیطرفی صدا و سیما در مناظره روز گذشته به خوبی مشهود بود، همچنین این سازمان عملکرد قوی در اجرای مناظره انتخاباتی انجام داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان خاطر نشان کرد: اگر زمان ارائه نظرات نامزدهای انتخاباتی بیشتر شود، آنها در ارائه برنامهها و راهکارهای خود بهتر عمل خواهند کرد.
مناظره انتخاباتی به دور از هتکحرمت و خدشه به حیثیت کاندیداها بود
عزتالله یوسفیانملا نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس برگزاری مناظره انتخاباتی 8 کاندیدای ریاستجمهوری در رسانه ملی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مناظره انتخاباتی به دور از هتک حرمت و خدشه به حیثیت کاندیداها وهمچنین افرادی بود که در این مناظره حضور نداشتند.
وی افزود: در قانون اساسی تنها انتخاباتی که باید از رسانه ملی استفاده شود، انتخابات ریاستجمهوری است و علت نیز آن است اگر کاندیدایی بخواهد به جای جای کشور برای معرفی خود سفر کند این اقدام کاندیداها در زمان نخواهد گنجید لذا با این روش هم کاندیدا خود را به مردم معرفی میکند و هم هزینههای گزاف برای تبلیغات صرف نمیشود.
یوسفیانملا با اشاره به 33 استان کشور گفت: این همه استانها برخی مسائل مانند تولید، اشتغال و... مشترک است، ولی بعضی مسائل و مشکلات مختص هر استان و منطقه است، لذا توصیه بنده این است که در این منظرهها مسائل منطقهای استانها نیز مورد توجه و بحث و بررسی قرار گیرد.
مناظره انتخاباتی به ملت عظمت بخشید و جلوه حقیقی دموکراسی را نمایان کرد
علیرضا منادیسپیدان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و عضو هیات رئیسه مجلس برگزاری سبک جدید مناظره انتخاباتی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مناظره انتخاباتی به ملت عظمت بخشید و جلوه حقیقی دموکراسی رانمایان ساخت.
وی افزود: برگزاری مناظره به این شکل سبب میشود کاندیداها از کلیگویی پرهیز کنند و خود را در محک ارزیابی مردم قرار دهند.
عضو هیات رئیسه مجلس در خاتمه خاطر نشان ساخت: فرصت نقد منصفانه برنامههای کاندیداها از دیگر ویژگیهای برجسته این مناظره بود.
مناظره انتخاباتی کاندیداها به دور از جنجال و حاشیهسازی برگزار شد
رمضانعلی سبحانیفر نماینده مردم سبزوار مجلس با اشاره به برگزاری مناظره 8 کاندیدای ریاستجمهوری از رسانه ملی، اظهار داشت: مناظره انتخاباتی کاندیداها به دور از جنجال و حاشیهسازی برگزار شد.
وی افزود: طرح دیدگاه و برنامههای کاندیداها در مسائل مهم کشور و انتقاد منصفانه و به دور از حب و بغض دیگر کاندیداها به برنامههای طرح شده از ویژگیهای این مناظره انتخاباتی بود.
سبحانیفر اظهار داشت: در این مناظره کاندیداها به دور از حاشیهسازی تنها به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
مناظره بعدی 8 نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با محوریت مسائل فرهنگی روز چهارشنبه( 15 خرداد) و سومین مناظره با محور یت مسائلسیاسی نیز روز جمعه( 17 خرداد) برگزار خواهد شد.( باشگاه خبرنگاران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان