تحقیقات نشان می دهد

افراد سیگاری غمگین تر هستند

میزان مرگ و میر ناشی از استعمال سیگار به هشت میلیون نفر در سال 2030 میلادی خواهد رسید که نزدیک 80درصد از این مرگ و میرها در کشور های با درآمد پائین و یا متوسط اتفاق می افتد.
کد خبر: ۵۶۶۳۲۷
مرگ و میر 8 میلیون سیگاری در دنیا تا سال2030

به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاین از وزارت بهداشت، مسئول مرکز ترک دخانیات یزد با بیان این که تنباکو یکی از علل قابل پیشگیری مرگ و میر است، گفت: هرساله تنباکو سبب کشتن نزدیک به شش میلیون نفر در سراسر دنیا می شود که از این تعداد حدود 600 هزار نفر سیگاری های غیر فعال یا دست دوم ( که خود مصرف سیگار ندارند ولی بطور نا خواسته در معرض دود سیگار قرار می گیرند) هستند.

دکتر احمد مختاری افزود: این میزان مرگ و میر به هشت میلیون نفر در سال 2030 میلادی خواهد رسید که نزدیک 80 درصد از این مرگ و میر در کشور های با درآمد پائین و یا متوسط است.

میزان مرگ و میر وابسته به مصرف دخانیات در ایران سالیانه حدود 50 – 60 هزار نفر است.

70 درصد افراد سیگاری والدین سیگاری داشته اند

مسئول مرکز ترک دخانیات یزد گفت: بر اساس آمار موجود بیش از 70 درصد افراد سیگاری والدین سیگاری دارند.

دکتر مختاری اظهارداشت: بر اساس اطلاعات موجود در مرکز مشاوره ترک دخانیات بیش از 80 درصد افرادی که به این مرکز مراجعه داشته اند دارای والدین سیگاری بوده اند.

وی افزود: تنها بزرگترها دلیل اعتیاد فرزندان به دخانیات نیستند بلکه علل دیگری همچون دلایل فردی، گروه همسالان، علل خانوادگی، مدرسه، محیطی و اجتماعی، بلوغ نیز موثر هستند.

مسئول مرکز ترک دخانیات یزد تصریح کرد: در زمانی نه چندان دور مصرف دخانیات در اجتماع ما برای افراد کوچکتر و حتی خانمها و زنان بسیار زشت و زننده به نظر می رسید ولی شرکتهای دخانیات برای رسیدن به درآمد بیشتر به راهکار جدیدی که همانا تبلیغ و شویع مصرف قلیان بود، متوسل شدند.

وی افزود: قلیان نوعی دخانیات است که در حال حاضر مصرف آن در هر کوی و برزن دیده شده و متاسفانه توسط والدین نیز برای کوچکترها تجویز و استعمال می‌شود و حتی در بسیاری موارد شاهد تجویز آن توسط پدرها به فرزندان و یا مردان به همسرانشان هستیم.

دکتر مختاری هشدار داد: مصرف قلیان در بسیاری از موارد از سیگار که دارای بیش از 4000نوع ماده شیمیایی و بیش از 50 نوع ماده سرطانزا است، بدتر و مضرتر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها