به گزارش سایت ایران هسته ای به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، یک دیپلمات آمریکایی سه شنبه (31 اردیبهشت 1391/ 21 می 2013) اعلام کرد هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران که ژوئن آینده برگزار می شود احتمالا از هیچ گونه مشروعیت مردمی برخوردار نیستند.
پاتریک ونترل سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در پیامی الکترونیکی به فرانس پرس گفت: «به نظر می رسد شورای نگهبان قانون اساسی غیر منتخب و غیر مسئول از طرف مردم ایران بر اساس انبوهی از شاخص ها صدها نامزد را رد صلاحیت کرده است».
مشایی و ماجرای عزل وزیر از کابینه
محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع طلاب و روحانیون در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم در خصوص ماجرای عزلش از هیئت دولت اظهار داشت: در اولین جلسه هیئت دولت بعد از گذشت چندین روز از عمومی شدن نامه رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور در ابتدای جلسه در راستای توجیه حقانیت این انتصاب صحبت کرد و در همان جا هم عنوان کرد کسانی که با مشایی مخالفت میکنند با احمدی نژاد مخالف هستند که در این لحظه چند نفر دستشان را بالا بردند تا اعلام مخالفت کنند اما رئیس جهور گفت صحبتها بماند آخر جلسه.
به گزارش مهر، صفار هرندی ادامه داد: در بین جلسه که فرصت استراحت بود با چندین نفر از اعضای هیئت دولت بحث کردیم که موجودیت دولت به تنفیذ رهبری است و حضور ما در این جایگاه با امضاء ایشان مشروعیت دارد و وقتی ایشان با این انتصاب مخالفت کردند ما حق نداریم که بنشینیم و نظاره گر باشیم.
وی اضافه کرد: به آقای ثمره و شیخ الاسلام پیام دادیم اگر مشایی در این جایگاه در جلسه حضور پیدا کند ما جلسه را ترک میکنیم که بعد از آن ما را عزل کردند.
وی گفت: وقتی دولت فهمید که با عزل من و آقای اژهای دولت از نصاب خود میافتد از ما خواستند که همچنان به عنوان وزیر بمانیم و ما هم فهمیدیم که باید به دولت و نظام کمک کرد و این درست نیست که دوباره کل دولت به مجلس برود تا اعتبارنامه وزرا به تصویب نمایندگان برسد و با این شرط موافقت کردم که برگردم که دیگر در جلسات شرکت نکنم و به وزارتخانه بازنگردم.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه گفت:عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: احمدی نژاد باید از عدم احراز صلاحیت مشایی توسط شورای نگهبان تبعیت کند و نمیتوان از کسی که به او اعتماد شده و مسئولیت اداره کشور را بر عهده وی گذاشتند انتظار دیگری داشت.
بازتاب جهانی یک تصمیم
اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان، بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشت بطوری که اغلب آنها به پوشش رد صلاحیت آقایان هاشمی و مشایی پرداخته و مشکلاتی را که ممکن است رئیس جمهور آتی ایران با آنها دست به گریبان باشد برشمرده اند.
خبرگزاری رویترز در پوشش این خبر می نویسد : شورای نگهبان ایران دو نامزد مطرحی که شانس نسبتا بالایی در انتخابات خردادماه داشتند را رد صلاحیت کردند.
این خبرگزاری در ادامه به رد صلاحیت اکیر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی اشاره کرده و مدعی شده که رد صلاحیت این دو می تواند منجر به وجود آمدن تنش هایی در داخل ایران شود.
رویترز در ادمه با اشاره به تائید صلاحیت هشت نفر از سوی شورای نگهبان می نویسد : هنوز مشخص نیست که کدامیک از این هشت نفر شانس بیشتری برای پیروزی دارند. اما به احتمال زیاد رقابت اصلی میان سعید جلیلی، علی اکبر ولایتی و محمد باقر قالیباف خواهد بود.
تحلیل نیویورک تایمز ازانتخابات ایران
نیویورک تایمز رد صلاحیت هاشمی و مشایی را به عنوان دو رد صلاحیت تاثیر گذار بر فرایند انتخابات ذکر می کند و در ادامه با اشاره به نام ها و مواضع هشت نامزد باقی مانده می نویسد: البته احتمال این مساله وجود دارد که با حکم حکومتی رهبر ایران یک یا دو نامزد رد صلاحیت شده به گردونه رقابت ها بازگردند.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا با انتشار گزارشی موضوع رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از حضور در رقابت های انتخاباتی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را مورد توجه قرار داده است.
به گزارش عصر ایران ، این روزنامه می نویسد: تصمیم به رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی بسیاری از ایرانیان را در بهت و شوک فرو برد چون بیش از 70 درصد جمعیت ایران در دوره ای زندگی کرده اند که هاشمی در آن یکی از سران اصلی حکومت بوده است.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: