به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در افتتاحیه جشنواره دستاوردهای علمی و فناوری ستاد توسعه فناوری های سازمان انرژی های نو ایران با بیان اینکه به نظرم استفاده از عنوان انرژی های تجدید پذیر بهتر از عنوان انرژی های نو است، گفت: این انرژی ها همواره در جهان وجود داشته و مساله این است که به تازگی موضوع استفاده بیشتر از آنها مطرح شده است، اگر نه در کشور خودمان سابقه استفاده از این انرژی ها به هزاران سال پیش باز می گردد که گواه آن نوع معماری بومی - ایرانی و از جمله ساخت بادگیر در مناطق کویری بوده است.
وی افزود: در ایران با برخورداری از تمدن چندین هزار ساله و با وسعتی که در برخی زمان ها چند برابر مساحت فعلی ایران بوده است این کشور با یک مدیریت و نظمی قوی و عالی و عمران وآبادانی بی نظیر اداره و همزمان از انرژی های تجدید پذیر استفاده شده است اما از زمانیکه نفت کشف شده است می توان گفت؛ دستهایی در کار بوده تا استفاده از انرژی های تجدید پذیر از یاد ملت ها برده شود، تا نفت هر چه سریعتر پایان پذیرد و از همین رو است که می بینید در برخی کشورها که جمعیت آنها به یک میلیون نفر هم نمی رسد برای میلیون ها نفر ساختمان ساخته می شود و یا بیش از دو میلیون ماشین در خیابان های این شهر تردد می کنند تا نفت سریعتر در این کشورها به پایان رسیده و اسارت آنها عینی تر شود.
احمدی نژاد با بیان اینکه در ایران از خط پیشرفت بومی خود دور شده و روند پیشرفت اقتصادی متکی به منابع داخلی در ایران منقطع شده است،اظهار داشت: در ایران تا زمان صفویه نیز با وجود آنکه نظام حکومتی جمهوری نبود، اما مردم در صحنه حضور داشته و اقتصاد با اتکا به آنها اداره می شد اما پس از آن به تدریج یک انقطاع در مسیر رشد و تعالی درون زای ایران رخ داد و از جمله در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر روش های بومی منقطع شد.
رییس جمهور تصریح کرد: یکی دیگر از اشکالاتی که در اثر بی توجهی به روش های بومی در استفاده از منابع و امکانات خدادادی گریبانگیر کشورمان شده است استفاده از روش های غلط در سوء مصرف از آب در عرصه کشاورزی است،در حالیکه در ایران روش هایی بسیار عالمانه برای مصرف آب وجود داشته است اما انقطاعی که در مسیر پیشرفت بومی کشور به وجود آمد ما را از این روش ها دور کرده است.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه باید به منحنی رشد بومی و درون زای تاریخی کشورمان البته با بهره گیری از دستاوردهای جدید بازگردیم، خاطر نشان کرد: شاید اگر قبل از 2-3 دهه گذشته صحبت از ساخت برخی دستاوردهایی که امروز رونمایی شدند مثل پیل سوختی ، توربین های بخار و امثال آن مطرح می شد کسی این حرفها را باور نمی کرد چرا که آن زمان هنوز در دوره فترت و عدم خودباوری به سر می بردیم اما امروز در حال بازگشت به مسیر رشد متناسب با توانمندی های خودمان هستیم و می توانیم در این مسیر با سرعت بیشتر حرکت کنیم.
وی یکی از اقدامات لازم برای افزایش سرعت در مسیر پیشرفت بومی کشور را اصلاح ساختارهای آموزشی و فناوری عنوان کرد و گفت: ایران دارای دانشگاه هایی با چند هزار سال سابقه بوده است که البته با نیازها و مسائل جامعه درگیر بوده اند اما اکنون حدود 90 سال است که دانشگاه هایی جدید احداث شده که با وجود برخورداری از اساتید برجسته ، متون و تحقیقات علمی به روز و در مرزهای دانش اما به دلیل آنکه این دانشگاه ها نسبتی بین خود و نیازها و مسائل جامعه تعریف نکرده اند، نتوانستند کمکی به کشور و جامعه بکنند.
احمدی نژاد اضافه کرد: اینکه دانشگاه های ما امروز فقط جنبه مصرفی داشته و بودجه می گیرند تا سطح دانسته های افراد را از سطحی به سطح بالاتر ارتقا دهند، مشکلی است که عمر آن به اندازه قدمت دانشگاه های جدید است، در حالیکه دانشگاه باید در قبال مسائل جامعه احساس تعهد کرده و در قبال ایفای این تعهدات بودجه بگیرد. دانشگاه فعلی صرفا به طور یکجانبه بودجه صرف می کنند تا دانشی تولید کنند که تامین کننده نیازهای جامعه نیست.
رییس جمهور قطع شدن حلقه ارتباط بین دانشگاه و صنعت را مشکل دیگر دانشگاه های کشور عنوان کرد و اظهار داشت: خیلی تلاش کردیم تا این مشکل حل شود اما در نهایت یک تفاهم جامع برای حل این مساله حاصل نشد لذا تصمیم گرفتیم در کوتاه مدت برای حل این مشکل معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شود و این معاونت با وجود اینکه عملکرد خوبی داشته است اما راه حل اصلی این نبوده و باید در ساختار آموزشی کشور تغییرات اساسی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان یک نهاد پشتیبان در کنار دانشگاه و صنعت بر روی موضوع هدایت هدفمند منابع تمرکز کرد، اظهار داشت: البته با توجه به هدف گذاری کوتاه مدت برای این نهاد به نظر می رسید که در تخصیص بودجه به آن مشکلی پیش نیاید اما مراجع تصمیم گیر هر سال بودجه آن را کمتر کرده اند و این در حالی بود که با توجه به فقدان حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت نیازمند یک فکر متمرکز برای هدایت هدفمند منابع در محل تقاطع دانشگاه و صنعت هستیم.
وی اصلاح چارچوب های اقتصادی کشور را یکی دیگر از راهکارهای تسریع حرکت در مسیر پیشرفت بومی کشور دانست و تاکید کرد: با حمایت های مسئولین نمی توان انتظار داشت عرصه صنعت، اقتصاد و فنی پیشرفت کند بلکه باید فضایی ایجاد کنیم تا در این عرصه با ایجاد یک رقابت سازنده پیشرفت واقعی حاصل شود.
احمدی نژاد اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را یک اصلاح ساختاری در کل اقتصاد کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها یکی از طرح های بنیادی در اصلاح ساختار اقتصادی کشور بود که دولت آن را با بهترین روش موجود در دنیا که کمترین آسیب را داشت، اجرا کرد اما متاسفانه برخی ها با پیش کشیدن مسائلی، تخلفات بانکی، تبعات تحریم و اختلال در حوزه بازار و ارز را ناشی از اجرای این قانون عنوان کردند که البته درست نبود.
رییس جمهور تاکید کرد: باید نگاه کلان داشته باشیم و طرح های اساسی در کشور اجرا کنیم تا بهره گیری از توانمندی ها و امکانات در مسیر واقعی و اصلی خودش قرار گیرد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه ایران تنها کشوری است که دو شبکه موازی انرژی در سرتاسر آن گسترده شده است، گفت: دو شبکه برق و گاز در سرتاسر ایران گسترده شده است که به راحتی می توان با گاز که امروز همه جای کشور رسیده است در هر نقطه به صورت مستقل برق تولید کرد که این علاوه بر ارتقای سطح بازده با پیل های تولید برق، هزینه استهلاک و نگهداری شبکه ها را نیز حذف می کند و یقیناً مورد استقبال بیشتر مردم قرار می گیرد.
رییس جمهور ادامه داد: اگر دولت و مجلس با تفاهم با یکدیگر چند تصمیم بزرگ بگیرند تا علاوه بر اینکه مردم مشتاق بشوند تا از ظرفیت های طبیعی و بومی منطقه خود برای تامین برق مورد نیازشان استفاده کنند دیگر، هزینه های کلان توسعه و نگهداری شبکه به دولت تحمیل نخواهد شد و دولت می تواند از همین محل از تولید برق بومی توسط مردم حمایت نیز به عمل آورد.
وی با اشاره به رونمایی از پیل های تولید برق که امروز در جشنواره فناوری های انرژی های نو صورت گرفت، اظهار داشت: چنانکه گفته اند، این پیل ها بازدهی بین 75 تا 80 درصد دارند و با استفاده از آنها برای تولید برق توسط خود مردم در مناطق مختلف قدم بزرگی در مسیر پیشرفت بومی کشور برداشته خواهد شد.
رییس جمهور تصریح کرد: البته دستهایی هستند که ملت را به مسائل پایین دستی مشغول کنند و این مساله حداقل 200 سال سابقه دارد که بخش مهمی از این شیطنت ها نیز از خارج از کشور صورت می گیرد تا انرژی مردم در مسیری غیر از پیشرفت کشور مستهلک شود.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه باید به مسیر اعتلا و پیشرفت بومی بازگردیم و در این راه از ثروت های خدادادی مثل باد و انرژی خورشیدی به بهترین نحو بهره بگیریم، خاطرنشان کرد: ستاد انرژی های تجدید پذیر امروز زیر مجموعه وزارت نیرو است و طبیعتاً نمی تواند به شکل موثری در زمینه تولید برق با انرژی های تجدید پذیر با این وزارتخانه رقابت کند، لذا دولت آمادگی دارد جایگاه این مجموعه را در ساختار اداری ارتقا داده و استقلال عمل بیشتری به آن بدهد.
ویر با تشکر از همه کسانی که برای استفاده از راه ها و روش های نو در مسیر پیشرفت کشور تلاش می کنند، گفت: اگر می خواهیم در طراز جهانی پیشرفت کنیم نباید خودمان را با کشورهای منطقه مقایسه کنیم بلکه باید قله ها را مدنظر قرار داده و خودمان را برای مدیریت جهان باور کرده و آماده کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»: