در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
با توجه به شرایط فعلی کشور و برخی فشارهای اقتصادی، به نظر میرسد اولین انتظار مردم رفاه و داشتن حداقلها برای زندگی خود وخانواده اشان است و این انتظار از رئیسجمهور و دولت منتخب آینده وجود دارد تا ساماندهی معیشت مردم را با اهتمام ویژه به الگوی اقتصاد مقاومتی سرلوحه فعالیتهای کابینه خود قرا دهد.
داشتن دغدغه فرهنگ، دستیابی به وحدت رویه در قبال تحولات صحنه سیاسی، احترام به ملت، حفظ شان و جایگاه ریاستجمهوری و ارتباط سازنده با سایر قوا و عزتآفرینی برای کشور در عرصه بینالملل، از جمله شاخصهایی است که رئیسجمهور دوره یازدهم باید نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشد.
اسناد بالادستی محور کار دولت باشد
مهدی سنایی نماینده نهاوند وعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره ویژگی و اولویتهای کاری رئیسجمهور آینده به جامجمآنلاین گفت: مسائل اقتصادی از اولویتهای رئیسجمهور آینده است و اقتصاد کشور از تصمیمات مقطعی غیر کارشناشی رنج میبرد.
وی تاکید کرد: در حالی که اسناد بالادستی از جمله سند چشمانداز و قانون برنامه توسعه پنجم وجود دارد نباید تصمیماتی گرفته شود که اهداف کلان نظام زیر سوال برود.
سنایی گفت: از آنجاییکه اقتصاد جهانی پویا و بهم پیوسته است لذا فشار تحریمها روی هر کشور میتواند اقتصاد را شکننده کند بنابر این رفع تحریمها در چنین مقطعی میتواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
وی افزود: بنابراین همزمان که اهداف و آرمان انقلاب اسلامی پیگیری میشود باید کاری کنیم که حذف تحریمها با حداقل هزینه انجام شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس اولویت کاری دیگر دولت آینده را اختصاص بودجه به کارهای بنیادین و تقویت زیرساختها عنوان کرد و افزود: این امر برای اقشار ضعیف و محروم هم حائز اهمیت است.
سنایی گفت: باتوجه به ظرفیتهای خدادادی در کشور متاسفانه به خاطر برخی سیاستهای اتخاذ شده، از همه ظرفیتهای موجود استفاده نمیشود.
دولت یازدهم برنامهمحور باشد
سید هادی حسینی، عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده قائمشهر هم گفت: توانمندی و داشتن سابقه اجرایی، از نقاط قوت رئیسجمهور قدرتمند است و فرد منتخب باید از همه جریانهای فکری بهره بگیرد و قدرت برنامهریزی و اعتقاد به برنامهمحور بودن را داشته باشد.
وی با اعتقاد به اینکه بخش زیادی از مشکلات به دلیل برنامهمحور نبودن دولت است افزود: دولت آینده باید با شناخت از مشکلات کشور، از توان داخلی برای حل بحرانها و چالشهای اقتصادی بهره ببرد.
نماینده قائمشهر گفت: چالش بعدی که رئیسجمهور آینده باید در صدد رفع آن برآید برقراری ارتباط با کشورهایی است که با ما دشمنی ندارند.
ثبات اقتصادی
محمد سقایی، نماینده نیریز و استهبان و دبیرکمیسیون برنامه و بودجه نیز با اشاره به ایجاد ثبات در اقتصاد کشور گفت: آنچه امروز از آن رنج میبریم برخی سوءمدیریتها در بخشهای مختلف بخصوص بخش اقتصاد است.
وی افزود: برخی تصمیمات در بخش اقتصاد، سرمایهگذاری در کشور را سردرگم کرده و همین امر، اقتصاد پویا را با مشکل جدی مواجه کرده است، لذا رئیسجمهور آینده باید تدابیر بیشتری برای جلوگیری از فرار سرمایه از بخش تولید بیندیشد.
دبیر کمیسیون برنامه و بودجه گفت: فشار تحریمها در سایه تولید داخلی از بین میرود بنابراین باید اهتمام دولت آینده تنها بر محور تولید قرار گیرد.
سقایی با بیان اینکه تولید کشور رو به نابودی است افزود: دولت آینده باید در جهت ارتقای کمیت و کیفیت تولید حرکت کند تا در همه جای میهن اسلامی با تکیه بر ارزش افزوده بتوانیم به استقلال اقتصادی دست یابیم.
اقتصاد مقاومتی در اولویت قرار گیرد
عباس پاییزاده، نماینده دزفول و سخنگوی کمیسیون کشاورزی نیز در این زمینه گفت: از آنجاییکه ایران به وسیله کشورهای غربی هدف تحریمهای ناعادلانه قرار گرفته در سالهای آینده، اقتصاد مقاومتی و استقرار آن در کشور از اولویت و اهمیت بالایی بر خوردار است.
وی افزود: ما باید به دنبال تامین نیاز کشور از طریق پتانسیلهای بالقوه موجود باشیم و از بخش تولید و کشاورزی پشتیبانی کنیم.
سبد کالایی مردم تامین شود
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز اولویت کاری دولت آینده را رسیدگی به معیشت مردم دانست وگفت: نمایندگان ملت اعتقاد دارند که سبد کالایی مردم یعنی 5 کالای اساسی شامل برنج، روغن، گوشت، قند و شکر و نان باید بصورت ارزان و راحت در اختیار ملت ایران قرار گیرد.
وی افزود: رئیسجمهور نباید اجازه بدهد که ارزش پول ملی سقوط کند لذا بهتر است با دعوت از تمام اقتصاددانان برنامه کوتاهمدت و بلندمدتی برای تولید داخلی داشته باشد.
ارز ساماندهی شود
عثمان احمدی، نماینده مهاباد و عضو کمیسیون اقتصادی نیز در این زمینه گفت: ساماندهی ارز و رسیدن به ثبات، اولین انتظار است زیرا نوسانات در این بخش فشار زیادی را بصورت غیر مستقیم به دهکهای پایین جامعه وارد میکند.
وی با اشاره به بحث مربوط به ارز دارو که معضلات زیادی برای درمان بیماران بوجود آورده است افزود: دولت بعدی با بهرهمندی از مشاوران و اقتصاددانان می تواند درحل چالشها به جمعبندی درستی برسد لذا بهتر است همفکری و مشورت سر لوحه کار دولت آینده قرا گیرد.
فاطمه امیری - خبرنگار جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو