تعبیراتی هم که چنین افرادی بهعنوان دلیل تمایلشان برای نامزدی مطرح کردند، نه تنها موجه نبود، بلکه نشان میداد که آنها تصوری غیرواقعی از ریاست جمهوری دارند، تا جایی که برخی میگفتند خواب دیدهاند و احساس مسئولیت کردهاند.
اما مساله این است که مردم نباید فراموش کنند که شخص رئیسجمهور باید دارای ویژگیهایی باشد که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.
براساس قانون اساسی، شخص اول کشور مقام رهبری است و رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت و مقام اول قوه مجریه به ایفای نقش میپردازد.
مقام ریاست جمهوری مقامی بسیار والا و حساس است و نیازمند از خودگذشتگی، فداکاری، احساس مسئولیت و تجربه و دانش مدیریتی مرتبط است که در هرکسی یافت نمیشود.
جایگاه ریاست جمهوری به اندازهای رفیع و پرمسئولیت است که در بسیاری از کشورها معمولا تعداد کمی از افراد خود را شایسته نامزدی برای این مقام در نظر میگیرند و در این امر خطیر منافع ملی را بر خواسته قلبی و جاه طلبی و قدرت خواهی خود ترجیح میدهند.
بنابراین اگرچه شرایط مندرج در اصل 115 قانون اساسی درباره ویژگیهای رئیسجمهور، کلی است و تشخیص آنها با شورای نگهبان است، اما افراد باید برداشت درستی از رجل سیاسی داشته باشند و تصور نکنند که اگر محبوبیتی در اجتماع کوچک اطراف خود دارند یا اینکه پای ریاست در میان است، میتوانند قبای رئیسجمهور را بر تن کنند.
در عین حال باید در نظر داشته باشند که اگر هر فردی در جایگاه خود مسئولیتش را بدرستی انجام دهد، دین و وظیفهاش را در قبال مردم و کشورش ادا کرده و حضور در مناصب عالیرتبه، تنها وظیفه و مسئولیتی سنگینتر نسبت به سایر امور است.
ریاست جمهوری امانتی است از سوی مردم، نه لقمه شیرینی که هر کس بخواهد آن را مزمزه کند. بهتر است مسئولیتپذیر باشیم.
کتایون مافی
گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با «جامجم» تاکید کرد