به گزارش خبرنگار ما، پس از اعلام نسنجیده و شتابزده مقامات معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر حذف سهمیه ارز مرجع وارداتی روغن خام و در راه بودن گرانی 40 درصدی این کالای اساسی به طور طبیعی شمار زیادی از شهروندان برای جلوگیری از متضرر شدن مقادیر زیاد و بیش از مصرف عادی خود روغن خریداری و ذخیره کردند.
این رفتار باعث شد موجودی روغن در بسیاری از فروشگاهها و همچنین فروشگاههای زنجیرهای به میزان قابل توجهی کاهش یافته و حتی روغن نایاب شود.
این در حالی بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش از اعلام افزایش قیمت روغن، تمهیدات لازم برای توزیع کافی روغن اضافی در بازار پیشبینی نکرده بود.
از سوی دیگر برخی اخبار نیز از کمفروشی روغن توسط برخی واحدهای صنفی حکایت دارد؛ چرا که آنان با اطلاع از گران شدن روغن، تعدادی از موجودی خود را از دسترس فروش خارج کردند تا آن را در روزهای آینده گرانتر بفروشند البته در این وضع رفتار نادرست مصرفکنندگان ایرانی نیز بیتاثیر نیست.
هر چند از نظر منطق اقتصاد این رفتار کاملا طبیعی و برای پیشگیری از ضرر است، اما آگاهی عمومی از این نکته که خرید بیشتر منجر به ایجاد کمبود مصنوعی در بازار شده و قیمتها را بیشتر افزایش خواهد داد، شاید شهروندان را به سوی رفتاری صحیح سوق میداد.اینگونه رفتار شتابزده در مقامات دولتی مسبوق به سابقه است که ماجرای قیمت برنج و مرغ در این خصوص مثالزدنی است.
قیمتهای جدید روغن
در همین حال فهرست قیمت محصولات عمده تولیدی شرکتهای روغن نباتی با 30 تا 35 درصد افزایش اعلام شد.
به گزارش ایسنا، دبیر انجمن روغن نباتی ایران با اشاره به اعلام فهرست جدید قیمت احجام مختلف روغن نباتی گفت: با توجه به جلوگیری از وقفه در تولید و عرضه کالای استراتژیک روغن نباتی، فهرست قیمت محصولات عمده تولیدی شرکتهای روغن نباتی با 30 تا 35 درصد افزایش اعلام شد.
قاسم فلاحتی با اشاره به این که قیمتهای جدید در سامانه 124 ثبت خواهد شد، افزود: این قیمتها از اول اردیبهشت توسط شرکتهای روغن نباتی در سطح کشور اعمال شده است.
دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران با اطمینان خاطر از ذخایر موجود روغن خاطرنشان کرد: با تخصیص روغن خام دولتی در تولید و عرضه بموقع محصولات خانوار در کشور هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد.
روغن کافی به بازار وارد شده است
قاسم حسنی، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور، حجم روغن موجود در انبارهای مواد غذایی کشور را کافی و کاملا غیرنگرانکننده ذکر کرد.
وی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به کافی بودن موجودی روغن خوراکی برای مصرف مردم در تمام انبارهای مواد غذایی کشور، اظهار کرد: هیچ محدودیتی در تامین و توزیع روغن خوراکی وجود ندارد و مردم میتوانند روغن مورد نیاز خود را به هر میزان خریداری کنند.
در همین حال یکی از مدیران معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی هم از تمهیدات این وزارتخانه به منظور افزایش تولیدات داخلی در جهت کاهش میزان وابستگی به خارج خبر داد و گفت: کشور ما از دیرباز به منظور تولید روغن نباتی، چشم به واردات داشته است، ولی به نتیجه رسیدن طرحهایی در این حیطه میتواند ما را در زمینه روغن نباتی به خودکفایی نزدیک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت