لایحه بودجه 92 صبح امروز چهارشنبه از سوی لطفالله فروزنده معاون پارلمانی رئیسجمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
بر اساس اعلام معاون رئیسجمهور، در لایحه بودجه 92 وابستگی هزینه جاری به درآمد نفت از 51 میلیارد دلار سال 91 به 30 میلیارد دلار کاهش یافته است.
همچنین 44 درصد منابع عمومی در لایحه بودجه سال 1392 از محل صادرات نفت و بقیه از محل سایر درآمدها تأمین خواهد شد.
هزینههای جاری در لایحه بودجه 92 حدود 15 درصد پیشبینی شده و رقم بودجه عمرانی در لایحه بودجه 37 هزار و هفتصد میلیارد تومان است.
2500 میلیارد تومان نیز در لایحه بودجه 92 برای اجرای طرح پزشک خانواده در نظر گرفته شده است.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لوایح بودجه سنواتی را تا حداکثر 15 آذرماه هر سال برای رسیدگی تقدیم مجلس کند اما قوه مجریه لایحه بودجه 1392 را امروز با 84روز تأخیر تحویل هیئت رئیسه مجلس داد.
نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوستها و سوابق آن تا مدت 10 روز میتوانند پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند و همچنین کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا پانزده روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف پانزده روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی گزارش نهائی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.
لایحه سه دوازدهم بودجه نیز همزمان با لایحه بودجه سالیانه تقدیم مجلس شد.
بر اساس آییننامه داخلی مجلس، این لایحه پس از چاپ و توزیع در دستور کار مجلس قرار میگیرد. ابتداء نماینده دولت و سپس دو مخالف و دو موافق به ترتیب هرکدام به مدت پنج دقیقه صحبت میکنند و سپس کلیات لایحه به رأی گذاشته میشود.
در صورت تصویب، رسیدگی به لایحه در ردیف اول دستور جلسه علنی بعد قرار میگیرد. در وقت رسیدگی ابتداء پیشنهاد نمایندگان درخصوص میزان چنددوازدهم مطرح و درصورت عدم تصویب نسبت به عدد چنددوازدهم پیشنهادی دولت رأیگیری میشود.
مجلس چنددوازدهم بودجه را بر مبنای آخرین قانون بودجه سالانه مصوب مجلس رسیدگی میکند.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت