علی احسان صالح با بیان اینکه عدم استفاده صحیح از محافظ برنج، عواقب جبران ناپذیری دارد، افزود: در 9 ماهه امسال، 9 نفر در استان بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادهاند در حالی که این آمار در مدت مشابه سال گذشته سه نفر بوده است، این آمار از افزایش سه برابری مرگ از طریق مسمومیت با قرص برنج حکایت میکند.
وی اظهار کرد: براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در 9 ماهه امسال مرگهای ناشی از مسمومیت با قرص برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل 26 درصد افزایش یافته است و آخرین آمارهای کشوری نشان میدهد 449 نفر که 245 نفر آنها مرد و 204 نفر زن بودهاند، به علت استفاده از قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.
صالح با اعلام این موضوع که در 9 ماهه امسال بیشترین تعداد مرگهای ناشی از مسمومیت با قرص برنج با 185 مورد در استان تهران اتفاق افتاده است، تصریح کرد: پس از تهران استانهای گیلان با 69، مازندران با 53 مورد و لرستان با 41 مورد بیشترین آمار این قبیل مرگها ثبت شده و همدان نیز رتبه هشتم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: قرص برنج ترکیب خطرناکی از فسفیدهاست که برای جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده، مصرف میشود، فسفیدها همچنین برای دفع آفات سایر غلات انبار شده و جلوگیری از کپک زدگی و جونده کش و غیره نیز مصرف میشود.
صالح با بیان اینکه مسمومیت با این قرص از راه استنشاق، تماس پوستی و بصورت خوراکی صورت میپذیرد، گفت: قرص برنج که به نام فسفید آلومینیوم نیز شناخته میشود، قرصی است که یک عدد از آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد؛ این قرص وقتی جذب بدن میشود، آنزیمهای سلولی را بلوکه کرده و باعث سمیشدن سلولها در تمام ارگانها میشود.
وی با تاکید بر اینکه مسمومیت با قرص برنج هیچ پادزهری ندارد، اظهار کرد: نصف قرص برنج برای یک فرد بالغ کشنده است و با علائمی از جمله کاهش اشتها و وزن، کمخونی و شکستگی خود به خود استخوان مرگ را به همراه خواهد داشت البته این اتفاق 72 ساعت پس از مصرف میافتد.
این مقام مسؤول قضایی درباره اینکه قرص برنج چه اثراتی بر متابولیسم بدن دارد، بیان کرد: اختلالات شدید متابولیکی، نارسایی و حتی از کارافتادگی کامل کلیه، افت فشار خون، اختلال نبض، اختلالات کبدی و عصبی، خوابآلودگی و بیهوشی از اثرات این قرص است.
وی در پایان توصیه کرد: افرادی که با این نوع قرص سر و کار دارند اقدامات ایمنی را رعایت کنند و در صورت مشاهده علائم، بیمار را به هوای آزاد برده و بلافاصله به بیمارستان انتقال دهند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد