
برای مخاطبانی که این مصاحبه را در اخبار نیمروزی جمعه میدیدند، شاید این نوع مصاحبه و عکسالعملها و جوابهای المپیادیها جذاب بود، «بچه مثبتهای» درسخوان و معمولا خجالتی که در برابر این سوالات سرخ و سفید میشدند، سعی میکردند جویدهجویده و کوتاه پاسخ دهند.
اما یک لحظه خودتان را جای آن نوجوانی بگذارید که با هزار امید و آرزو و البته هزار اضطراب در میانه جدال با تستهای سخت، ناگهان خبرنگار، میکروفن و پروژکتور دوربین میآید توی صورتش!
در میان خبرنگاران واحد مرکزی خبر، «محمدرضا حسینی بای» به شور و هیجان در اجرا و سروکلهزدن با جوانها و «مصاحبههای سرامتحانی» شهرت دارد، اما اینبار یک خبرنگار دیگر خواسته بود همان راهی را برود که حسینی بای رفته است.
ضرورت نمایش شور و هیجان جوانان المپیادی، ترویج و تشویق علم و دانش همه جای خود، اما آیا ما بهعنوان خبرنگار «حق» داریم در یک آزمون حساس علمی ـ که ثانیههایش هم ارزشمند و محاسبه شده است ـ سراغ آزموندهندگان برویم؟
مصاحبههای سر امتحانی علاوه بر از بین بردن تمرکز و حواسپرتی مصاحبه شوندهها ، در بطن خود این پیام نامطلوب را هم دارد که سرگرمی مخاطب به علم و آزمون و زمان نخبگان میارزد.
البته نمونه مشابه این در برنامه سینمایی هفت بود که گزارشگر محترم در سالن فیلم و در حین تماشای فیلم، با چند تماشاگر درباره فیلم گفتوگو کرد!
به نظر میرسد دوربینهای هیجانآفرین و خبرنگاران پرشور، باید با کمی احتیاط به بعضی حوزهها سر بزنند و قبول کنند که هر مکانی نمیتواند سوژه خبری یا گزارشی آنها باشد.
بهمن هدایتی - جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از تولید یک برنامه نخبگانی میگوید