آوازه انقلاب اسلامی

34 سال پیش در چنین ایامی ملت ایران با رهبری پیشوای بزرگ خود حضرت امام خمینی(ره) مسیر و گفتمان جدیدی در تاریخ ایجاد کرد. انقلابی که در همان بدو پیروزی، سران استکبار را به وحشت انداخت به گونه‌ای که نخست‌وزیر رژیم غاصب صریحا اعلام کرد که «انقلاب اسلامی به‌مثابه زلزله‌ای است که بزودی نه تنها خاورمیانه بلکه جهان را به لرزه درخواهد آورد» و نخست‌وزیر وقت استعمار پیر «نگرانی از وقوع انقلاب اسلامی را بزرگ‌ترین مسأله غرب» برشمرد.
کد خبر: ۵۳۷۴۵۱
آوازه انقلاب اسلامی

آیا آنچه که اردوگاه استکبار و رژیم‌های مرتجع و وابسته را نگران کرد ترس از قدرت هسته‌ای و نظامی ایران بوده یا ریشه در عوامل دیگری داشت؟

بی‌تردید «گفتمان انقلاب اسلامی» که به‌دنبال تجدید حیات اسلام و احیای قدرت مسلمانان بوده است، باید اصلی‌ترین دلیل این نگرانی‌ها برشمرد.

اما آنچه که رمز پایداری، مانایی و نفوذ جهانی انقلاب اسلامی بوده است، در چند عامل دیگر نیز قابل مشاهده است.

1- پیروزی مردم ایران در برابر نظام دیکتاتوری و استبدادی ستمشاهی وابسته به بیگانگان

2- استقرار نظام اسلامی مبتنی بر اسلام و مردم‌سالاری دینی

3- نقش بارز مردم در اداره امور و اتکای نهادهای قانونی مبتنی بر آرای مردم به‌صورت نهادینه شده در قانون اساسی

4- شکست ابهت و هیمنه پوشالی آمریکا پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به‌دست دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و افشای اسناد مداخله‌جویانه رژیم ایالات متحده به گونه‌ای که تنفر جهانی از آمریکا را به‌دنبال داشت

5- عبور موفق از زنجیره تحریم‌ها و تهدید‌های آمریکا و غرب

6- مقاومت، ایستادگی در مقابل دشمنان و بیرون راندن متجاوزان بعثی از خاک ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله و اعتراف جهانیان به پیروزی افتخار آمیز ایران

7- حمایت معنوی از جنبش‌ها و نهضت‌های مردمی در جهان که موجب خیزش و بیداری اسلامی در جهان شده است

8- حمایت از انتفاضه فلسطین، به‌گونه‌ای که مسأله فلسطین از موضوع چند کشور عربی خاص، بعد از انقلاب اسلامی، به دستور کار اصلی کشورهای اسلامی تبدیل شد و تشکیل دولت مستقل فلسطینی به عنوان مطالبه جهانی تنها نمونه‌هایی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

9- موفقیت‌ها و پیشرفت‌های چشمگیر و حیرت‌انگیز دانشمندان جوان ایرانی در حوزه‌های هسته‌ای، فناوری، نانو، علم و تکنولوژی هوا‌فضا، موشکی و...

بیان همه دستاوردها و قدرت جهانی انقلاب اسلامی، خود فرصت و مجالی مفصل را طلب می‌کند، اما به بهانه پاسداشت دهه فجر انقلاب اسلامی و نکوداشت یاد و خاطره معمار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان والامقام، شکر این همه موفقیت، شکوه و مباهات در پرتو انقلاب اسلامی، باید فرصت را مغتنم شمرده و پاره‌ای از موانع را که اگر برای آن چاره‌ای اساسی نشود آفت بزرگی برای پرتوافشانی انقلاب خواهد بود، مورد توجه قرار داد.

در یک دسته‌بندی کلی اهم این آفات به شرح زیر می‌باشد:

یکم) فقدان نظریه‌پردازی در حوزه‌های مورد نیاز با مشارکت و همدلی حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، که باید اذعان کرد این دو نهاد آن‌گونه که باید نقش خود را به‌مثابه اتاق فکر و گرانیگاه نظری انقلاب انجام نداده‌ و فهرست بلندبالایی از سوال‌ها و نیازها پیش روی آنان است.

دوم) صورت نگرفتن انقلاب اداری لازم. به رغم تلاش‌های ارزنده‌ای که در نهادسازی و کادرسازی در اوایل انقلاب اسلامی، با تشکیل جهاد سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و... صورت گرفت، اما هنوز تحول بنیادی در نظام اداری – اجرایی کشور متناسب با انقلاب صورت نگرفته است. بدیهی است مراد از تحول بنیادین صرفا در شکل کار یا برخی ادغام‌های صوری نیست، در سخت‌افزار، نرم‌افزار و ذهنیت‌ها باید دگرگونی اساسی صورت گیرد که مهم‌ترین پیامد آن کارآمدی نظام اجرایی است که توانایی حل مسائل و مشکلات اساسی مردم بخصوص اقتصاد و معیشت را داشته باشد.

سوم) نبود سامان سیاسی کارا. مراد ایجاد نظام‌های رقابتی در چرخش قدرت و پذیرش قواعد آن است. باید ثبات و آرامش در جامعه ایجاد شود. فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور گشوده‌تر گردد. جناح‌ها و سلیقه‌های داخل نظام به‌رسمیت شناخته شوند و مورد حمایت قرار گیرند. عقلانیت، خردورزی و اعتدال مبنای اداره امور باشد و با هر انتخابات جمع زیاد‌تری وارد حلقه نظام گردند. سامان سیاسی کارا ، یعنی اداره کشور بر پایه قانون و برنامه باشد و جایی برای سلیقه و تکروی نباشد.

چهارم) ثابت انگاری قوانین و نهادها. برخی تغییرات اساسی در قوانین و نهادها لازمه ثبات کشور است. جمعی از آگاهان و اهل حل و عقد که مورد اعتماد و خبره باشند باید کارآمدی نظام را با انجام این اصلاحات دنبال کنند.

آیا قانون اساسی نیاز به تغییراتی ندارد؟ آیا کشور نیاز به نظام دو مجلسی ندارد؟ آیا بهترین شیوه انتخاب بالاترین مقام اجرایی کشور همین رویه کنونی است؟ آیا تعدد نهادها و دستگاه‌های تصمیم‌گیر در حوزه سیاست خارجی فرصتی برای دیپلماسی کشور است یا خود مانع جدی برای کارآمدی آن محسوب می‌شود؟ و پرسش‌ها و مطالبات زیادی که در دهه چهارم انقلاب فراروی این انقلاب بزرگ اسلامی، مردمی و جهانی است.

امید که همه ما به مسئولیت‌های خطیر خود در پاسداری از این نظام الهی که معمار بزرگ آن فرمود: «حفظ نظام اوجب واجبات است»عمل کرده و یارویاور خلف صالح آن امام عزیز، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی که امروز با اقتدار از خط و میراث آن عزیز سفر کرده پاسداری می کند، باشیم.

دکتر علی دارابی - معاون سیما

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها