آداب ازدواج در‌ دنیا

همه مردم هر جای این کره خاکی که زندگی کنند، برای هر کار و رفتارشان آدابی دارند. آدابی که گاه می‌شود از کنارش گذشت و زمانی هم باید به آن پای‌بند بود، اما وقتی پای عروسی و مراسم ازدواج پیش می‌آید، هیچ کس نیست که بدون آداب و رسوم خاص این کار را تمام کند؛ در این مورد همه افراد از هر کشور و ملیتی با هر دین، مذهب و آئینی، آداب خاص خودشان را اجرا می‌کنند و بسیار هم به آن اهمیت می‌دهند.
کد خبر: ۵۳۱۷۰۱

البته قواعد و قوانین خاصی که برای عروسی و قبل یا بعد از آن باید اجرا شود در کشورهای مختلف متفاوت است.

این تفاوت هم مانند بسیاری دیگر از این نوع موارد به فرهنگ آن منطقه و تاریخ و عقاید مردمش بر می‌گردد. در میان این همه تنوع، آنچه یکسان به نظر می‌رسد، جالب و خواندنی بودن این رسم‌ها و آیین‌هاست.

گلی برای آقای داماد

یکی از آداب جالبی که تقریبا در تمام کشورها می‌توان شاهد آن بود، گذاشتن یک شاخه گل کوچک داخل جیب یا روی یقه کت داماد است البته مردم برخی کشورها، خیلی بیشتر و دقیق‌تر به این موضوع توجه می‌کنند و اگر داماد محترم گلی متفاوت با دسته گل عروسش انتخاب کند، برایشان معنای چندان خوبی ندارد!‌ مثلا در انگلستان، داماد حتما باید گلی را در جیب کتش بگذارد که نمونه آن در دسته گل عروس هم وجود داشته باشد.

این رسم قدیمی از قرون وسطی نشأت گرفته است؛ از آن زمان که شوالیه‌ها با پوشیدن لباسی همرنگ لباس همسرشان، عشق و علاقه خود را نسبت به او نشان می‌دادند.

در این کشور هر گلی هم معنای خاص خودش را دارد به عنوان مثال گل‌های نارنجی رنگ کوچک نشانه پاکی و عشق است و گل داوودی قرمز یعنی این که زن و شوهر یکدیگر را بسیار دوست دارند.

چه روزی؛ چه جایی؟!

انگلیسی‌ها به هیچ وجه حاضر نیستند در ماه می ازدواج کنند. آن طور که می‌گویند ملکه ویکتوریا فرزندش را از ازدواج در این ماه منع کرده است.

مردان انگلیسی در گذشته‌ای نه‌چندان دور هم برای برگزاری مراسم ازدواج در ماه آوریل شتاب زیادی داشتند؛ چون می‌دانستند که هیچ دختری در ماه می جواب مثبت به آنها نخواهد داد. ‌

بسیاری از مردم، خورشید را سمبل باروری می‌دانند، عروس‌های اسکاتلندی حتما باید در روز عروسی همراه با خورشید راه بروند بنابراین آنها در روز عروسی‌شان در قسمت جنوبی کلیسا از شرق به سمت غرب حرکت می‌کنند و پس از آن سه بار خلاف جهت حرکت خورشید دور کلیسا می‌چرخند؛ آنها باور دارند این کار برایشان شانس و خوشبختی می‌آورد.

چینی‌ها هم حتما قبل از تعیین روز مناسب با یک فالگیر، تقویم‌های خاص، برخی سایت‌های اینترنتی یا کسی که از خوب و بد هر روز مطلع است، مشورت می‌کنند تا بهترین روز برای خوشبخت شدن‌شان انتخاب شود، البته این انتخاب چینی‌ها به عوامل زیادی بستگی دارد که تاریخ تولد عروس و داماد هم یکی از آنهاست.

در ضمن، آنها به جای این که سر یک ساعت خاص مراسم را شروع کنند، ترجیح می‌دهند وقتی ساعت به نیم می‌رسد (مثل هشت و نیم) مراسم شروع شود.

ریشه این باور هم مانند خودش عجیب است، چینی‌ها می‌گویند اگر آن زمان که جهت حرکت عقربه‌های ساعت به سمت بالاست، زندگی مشترک را شروع کنند، همیشه به سمت شکوفایی و خوشبختی حرکت خواهند کرد.

همه باید از کیک عروسی بخورند

این روزها تقریبا اکثر عروس و دامادها یک کیک چند طبقه و بزرگ را انتخاب می‌کنند که با خامه‌های رنگی تزئین شده و بسیار هم زیباست، اما اروپایی‌ها رسم عجیبی در مورد کیک عروسی داشته‌اند؛ در گذشته کیک عروسی از چند عدد کیک گندمی کوچک تشکیل می‌شد که برای خوشبختی و باروری عروس خانم، باید چند تا از آنها را بالای سرش خرد می‌کردند!

ریختن چند دانه برنج روی سر عروس و داماد یکی دیگر از رسوم قدیمی است که در کشورهای زیادی اجرا شده و هنوز هم می‌شود.

برنج همیشه نشانه فراوانی، برکت و باروری بوده و این باور در مراسم عروسی پر رنگ‌تر است. به همین دلیل در بسیاری از کشورها، مهمانان با آرزوی خوشبختی دختر و پسر، روی سرشان برنج می‌ریزند. در بعضی از فرهنگ‌ها حتی چنین تصور می‌شود که ریختن برنج روی سر عروس و داماد آنها را از شر شیطان حفظ می‌کند.

خوشبختی با گربه سیاه و رنگین‌کمان!

خیلی از عروس و دامادهای اروپایی فکر می‌کنند اگر تا کلیسا قدم بزنند و پیاده مسیرشان را طی کنند، خوشبخت‌تر خواهند شد.

آنها تصور می‌کنند در طول این مسیر شانس بیشتری دارند که نشانه‌های خوشبختی را ببینند. براساس فرهنگ آنها، دیدن رنگین کمان، درخشش آفتاب روی صورت عروس، دیدن یک گربه سیاه یا رد شدن از زیر یک دودکش، همگی نشانه‌های خوبی است که عروس و داماد را خوشبخت خواهد کرد.

بارش باران؛ شانس و خوشبختی عروس و داماد

در حالی که خیلی از مردم نگران بارش باران در روز عروسی‌شان هستند و سعی می‌کنند هماهنگ با پیش‌بینی‌ هواشناسی روزی را انتخاب کنند که هوا صاف و آفتابی باشد، بسیاری از اقوام مانند هندوها، باریدن باران را نشانه برکت و خوش‌شانسی عروس و داماد می‌دانند.

برخی هم بر این باورند که باران نشانه‌ای است برای داشتن فرزندانی خوب و نیکو. البته اگر در روز عروسی برف ببارد، خوشبختی زن و مرد تکمیل می‌شود؛ چراکه از نظر هندی‌ها برف یعنی پول و ثروت در کنار داشتن فرزندانی پاک طینت.

هندی‌ها مراقب «چشم‌زخم‌ها» هستند

در جنوب آسیا و بخصوص در هندوستان مردم همیشه از «چشم بد» یا «چشم زخم» می‌ترسند و به هر شیوه‌ای سعی می‌کنند از آن دور شوند. از نظر آنها خطر چشم زدن و حسودی اطرافیان در مراسمی مانند عروسی بیشتر هم می‌شود و برای همین تلاش می‌کنند چشم بد را از خودشان دور کنند.

بعضی از خانواده‌های هندی در روز نامزدی یک چاقو یا شیء تیز و فلزی به عروس می‌دهند که تا زمان ازدواج باید همراه خودش داشته باشد. هندی‌ها عقیده دارند این چاقوی تیز عروس را از چشم‌های بد محافظت می‌کند.

در بعضی از مناطق هندوستان هم داماد باید اعضای خانواده‌اش را به دیدن عروس بفرستد تا آنها محبت و علاقه خود را نسبت به این دختر نشان دهند، اما اگر خدای ناکرده، خانواده شوهر سر راهشان مردی نابینا، راهب یا زنی باردار ببینند، آن ازدواج نباید اتفاق بیفتد البته اگر آنها کبوتر، گرگ یا بزی سر راهشان دیدند، نشانه خوبی و خوشبختی عروس و داماد است؛ یعنی این که دیگر نباید برای این ازدواج «نه» بر زبان آورد!

مردم ژاپن هم رسم و رسوم جالبی دارند. یکی از قوانین عروسی ژاپنی‌ها این است که در روز عروسی به هیچ وجه نباید از کلمات «بازگشت» یا «رفتن به خانه» استفاده کرد.

از نظر ژاپنی‌ها گفتن چنین عبارت‌هایی برای زن و شوهر بدشانسی می‌آورد و باعث جدایی آنها می‌شود و عروس دوباره به خانه پدرش باز می‌گردد.

منابع:

marrymeweddings.in

weddings.co.uk

نیلوفر اسعدی‌بیگی - جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها