6 دلیل برای استیضاح یک وزیر

وزیر راه و ترابری فردا برای پاسخ به فهرست 6گانه استیضاح نامه نمایندگان در صحن جلسه علنی مجلس حاضر می شود. خرم باید درخصوص فساد مالی و اقتصادی تعدادی از مدیران ارشد خود
کد خبر: ۴۹۲۵۰
، سوءمدیریت ، انعقاد قراردادهایی بدون رعایت تشریفات قانونی ، گرایش بی مورد به شرکتهای خارجی و لطمه به حیثیت جمهوری اسلامی در موضوع فرودگاه امام خمینی (ره) و ارائه گزارش های نادرست به مجلس هفتم پاسخ گوید.

خرم ؛ وزیر جنجالی 2 مجلس

استیضاح خرم ، بحثی طولانی و کشدار بوده که قبل از مجلس هفتم در مجلس ششم نیز مطرح بود. با این حال بدلیل همسویی اکثریتی نمایندگان مجلس ششم با دولت ، پیشنهاد استیضاح که هرازگاهی بوسیله چند تن از نمایندگان مطرح می شد، با حضور وزیر در کمیسیون ، سوال از وزیر در صحن علنی (که معمولا نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نمی شوند) و یا طرح تحقیق و تفحص از وزارت راه ، ناوگان هوایی و حادثه قطار نیشابور تعدیل می شد. پر سر و صداترین این بحثها، ماجرای تحصن نماینده بیجار در مجلس ششم در اعتراض به گم شدن پرونده تحقیق و تفحص ناوگان هوایی در مجلس و سفرهای اعضای کمیسیون عمران مجلس با هزینه وزارت راه و ترابری به خارج از کشور بود. طرح تحقیق و تفحص از وزارت راه و ترابری درست در آخرین روز کاری مجلس ششم از تریبون مجلس قرائت شد و بعد به بایگانی رفت . «استیضاح خرم» از مباحث اولیه ای بود که در مجلس هفتم طرح شد اما در کنار آنها محوریت اصل تعامل مجلس با دولت ، باعث اختلاف نظر در میان نمایندگان برای نحوه پیگیری مطالباتشان شد. محمدرضا باهنر اعلام کرد: هیات رئیسه معتقد است که استیضاح وزیر راه باید به عنوان آخرین راه حل مطرح شود و اگر پیگیری م طالبات از راههای قانونی دیگر به بن بست بخورد، آن موقع استیضاح مطرح شود. بر همین اساس ، قبل از تقدیم طرح استیضاح به هیات رئیسه ، هیاتی مامور پیگیری مطالبات و سوالهای نمایندگان از وزارت راه شد. پاسخ خرم به این نحوه پیگیری مجلس که از روی حسن نیت و بدلیل لطمه ندیدن کابینه خاتمی در مدت کوتاه باقیمانده انجام شد ، به سیاسی ترین شکل ممکن بود. وی در نامه ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی با رد درخواست نمایندگان نوشت : چنانچه بدون ارائه هیچ مدرک و بینه ای و صرفا بر اساس خواسته تعدادی از نمایندگان محترم ، مدیری را بر کنار نمایم ، قطعا در چنین فضای مسموم و آلوده ای ، تایید بر فساد و تخلف تلقی شده و در صورت عدم اثبات ، خدشه جدی و جبران ناپذیری به آبروی یک مومن و بدنه اجرایی کشور را باعث شده ام. این نامه ، در شرایطی نوشته شده بود که امضاهای نمایندگان برای درخواست استیضاح وزیر راه از عدد 100 گذشته بود.

نمایندگان مجلس : آماده شنیدن توضیحات خرم هستیم

تعدادی از نمایندگان مجلس با اشاره به این که روز یکشنبه اولین استیضاح در مجلس هفتم مطرح می شود، تاکید کردند: نمایندگان مجلس علاقه مند هستند توضیحات وزیر راه و ترابری درباره انبوه سوءمدیریت ها، تخلفات و بی انضباطی های مالی و اداری که در این وزارتخانه وجود دارد را بشنوند. به گزارش خبرگزاری فارس ، نفیسه فیاض بخش ، نماینده مردم تهران گفت : نمایندگان معترض به عملکرد وزیر راه ، استنادات فراوانی در اختیار دارند و برخی اعلام آمادگی ها که برای پاسخگویی در روز استیضاح می شود با هدف جنگ روانی علیه نمایندگان است و من معتقدم وزیر راه به جز مطالبی که تاکنون بارها بیان کرده است ، حرف تازه ای برای گفتن ندارد. وی افزود: بی انضباطی های مالی و مدیریتی در وزارت راه فراوان است و ما منتظر شنیدن توضیحات وزیر هستیم . نماینده مردم تهران افزود: معدل سفرهای خارجی مدیران وزارت راه در طول یک سال به 2 سفر خارجی می رسد اما یکی از مدیران وزارت راه که به شخص آقای خرم بسیار نزدیک است ، علاوه بر این که در هیات مدیره شرکت ایران اپراتور و شرکت راه پرواز وابسته به راه آهن عضویت دارد در مدت کوتاه مسوولیت خود در کنار وزیر راه به 65 سفر خارجی رفته است . رشید جلالی ، نماینده کرج با اشاره به این که استیضاح حق مجلس و نمایندگان است ، تاکید کرد: در تریبون ها مرتب از این حق نمایندگان صحبت می شود اما در عمل دولتی ها به عکس این شعار عمل می کنند. علی عباسپور ، نماینده مردم تهران نیز با اشاره به لزوم نگرش علمی در مدیریت های تخصصی کشور گفت : متاسفانه در وزارت راه و ترابری به مقوله حمل و نقل در ابعاد مختلف آن بی توجهی شده است . در حالی که نگرش علمی و تحقیقاتی در وزارتخانه ای مانند راه و ترابری که بخشهای آن با جان و امنیت مردم سر و کار دارد، ضروری تر است . محمود دهقانی ، نماینده مردم چناران نیز از عملکرد دولت در برخورد با درخواست استیضاح نمایندگان مردم انتقاد کرد و گفت : به نظر من دولت در بحث حق قانونی نمایندگان جهت استیضاح وزرا با صداقت رفتار نمی کند. مسوولان دولتی در مقام حرف می گویند استیضاح حق نمایندگان است اما در عمل تمامی تلاشهای خود را به کار گرفته اند که طرح استیضاح با شکست روبه رو شود که نمونه این اقدامات به بخشنامه معاون اول رئیس جمهوری و تلاش مدیران استان ها برای تغییر نظر نمایندگان برمی گردد. حسن رزمیان مقدم ، نماینده مردم درگز نیز طرح استیضاح وزیر راه را گامی عملی برای تحقق شعار پاسخگویی عنوان کرد و افزود: اولین ایراد ما به حمایت وزیر راه از برخی مدیران محکوم و متخلف این وزارتخانه است که اصل سلامت مدیران متعهد را زیر سوال برده است و معلوم نیست چرا آقای خرم برای به کارگیری مدیران دارای تخلف اصرار می ورزد؛!.

خرم : برای استیضاح شرایط مناسبی فراهم کنید

خرم در نامه ای خطاب به رئیس مجلس با اشاره به برخی مسائل ، خواستار مهیا شدن شرایط مناسب برای برگزاری جلسه استیضاح شد. در نامه وزیر راه آمده است : اینجانب باید منتظر مطالبی باشم که گردانندگان استیضاح احیانا قصد دارند با طرح غیرمترقبه آنها به اصطلاح مرا غافلگیر کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها