
در حالی که در کشورهای آسیایی اجازه تردد هیچگونه شناوری در منطقه جنگلهای حرا داده نمیشود و این جنگلها فقط جاذبه گردشگری دارد، در کشور ما ساخت اسکله بزرگ، سد، رفت و آمدهای شناورها و پسماندهای نفتی حیات اینگونه نادر گیاهی را تهدید میکند.
به گزارش ایسنا، 5/16 میلیون هکتار جنگل مانگرو در 55 کشور جهان وجود دارد که 14 کشور آسیایی نیز از این اکوسیستم منحصر به فرد برخوردار است.
ایران در منطقه خلیج فارس بیشترین سطح جنگلهای مانگرو را به خود اختصاص داده که 20 هزار و 720 هکتار از این جنگلها (معادل 78 درصد) در استان هرمزگان و بقیه در استانهای بوشهر و سیستان و بلوچستان قرار دارد. توسعه این جنگلها از سال 70 آغاز شده و تاکنون نزدیک به 7 میلیون اصله نهال چندل و حرا در این منطقه کاشته شده که البته عمده درختان این جنگلها را گونه حرا تشکیل داده و گونه چندل حالت آذینی در این مناطق دارد. جنگلهای مانگرو وابسته به سیلابها بوده و غذای آنها از املاح همراه با سیلاب تامین میشود، بنابراین قطع ورود سیلابها به دریا، عمدهترین عامل نابودکننده حیات جنگلهای مانگروست.
فریبرز غیبی، مدیرکل دفتر امور منابع جنگلی در اینباره گفت: آلودگیهای نفتی قطعا در تجدید حیات جنگلهای حرا تاثیر میگذارد. ادامه تردد شناورها و ایجاد پسماندهای نفتی تهدیدکننده جنگلهای حرا خواهد بود و باعث آسیب اکوسیستم درختان این منطقه میشود.
وی بزرگترین تهدیدکننده جنگلهای مانگرو را ایجاد اسکله عنوان کرد و افزود: در طرح توسعه و سند ملی جنگلهای مانگرو، گشت دریایی و مراقبت از جنگلهای حرا در نظر گرفته شده که با متخلفان برخورد شود.
مدیرکل دفتر امور منابع جنگلی اظهار کرد: در سال 87 قرار بود اسکله بزرگی در منطقه حرا تاسیس شود که به دلیل ایجاد پسماندهای نفتی در این منطقه و نابودی درختان حرا این طرح متوقف شد و این اسکله فقط به صورت صیادی فعالیت میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: