در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وی اضافه کرد: همچنین با تلاش مجلس 180 میلیارد تومان به دانشگاهها افزوده شد و با جابهجاییهایی که در اعتبارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفت، بودجههایی نیز به مراکز تحقیقاتی تعلق گرفت.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: هفته گذشته 8500 میلیارد تومانی که دولت به عنوان درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی در نظر گرفته بود، حذف شد و این مقدار به کسری بودجه تبدیل و مقرر شد رسما دولت اعتبارات دیگر را کاهش دهد تا این کسری جبران شود.
وی اضافه کرد: بحث این بود که دولت را مکلف کنیم تا اعتبارات را به میزان مساوی از همه دستگاهها بجز آموزش عالی و آموزش و پرورش کم کند اما با توجه به اینکه فرصت بسیار محدودی داشتیم، تصمیم گرفته شد دولت با دقت ویژه تغییراتی را صورت دهد تا این کسری جبران شود.
از عملکرد دولت در زمینه تحقیقات راضی نیستیم
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: ما اصولا در ارتباط با عملکرد دولت در زمینه تحقیقات در سالهای گذشته خرسند نبوده و نیستیم. به عنوان مثال سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در ابتدای برنامه چهارم توسعه برابر 67/0 درصد بود و در حالی که باید این رقم به 2درصد میرسید، ولی ما همچنان شاهد کاهش این رقم هستیم تا جایی که سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی به 4/0 درصد کاهش یافته است.
عباسپور اضافه کرد: اعتبارات دانشگاهها هم با توجه به وظیفه سنگینی که در جهت دستیابی به اهداف توسعه علمی دارند، باید افزایش مییافت و ما نیز قطعا رفتار مطمئنتر و متینتری از دولت در قبال دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی انتظار داشتیم، اما دولت سریعا برای جبران کاستیها و کسریهای خود به سراغ دانشگاهها و مراکز آموزشی رفت و بر بودجه این دانشگاهها خط کشید.
افت پیام نور در دولت نهم
عباسپور گفت: یکی دیگر از اقدامات نادرست دولت در این دوره نحوه برخورد با دانشگاه پیام نور بود. این دانشگاه در این دولت با دو آفت شدید روبهرو شد؛ ظرفیت این دانشگاه به شدت افزایش یافت به طوری که در مدت کوتاهی جمعیت دانشجویی این دانشگاه از 360 هزار نفر به یک میلیون نفر رسید. از سوی دیگر شهریه این دانشگاه افزایش نیافت بلکه با کاهش نیز روبهرو شد و این دانشگاه از یک منبع درآمدزایی به نام شهریه محروم شد. بنابراین کیفیت این دانشگاه کاهش یافت تا جایی که ناچار شدیم در لایحه بودجه 88 اعتباری برابر 40 میلیارد تومان به این دانشگاه اضافه کنیم.
سرانه دانشآموزی، 18 هزار تومان
همچنین رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: سرانه دانشآموزی در سالجاری، 18هزار تومان به ازای هر دانشآموز است.عباسپور به فارس هم گفت: براساس بودجه 88 ، سرانه دانشآموزی به ازای هر دانشآموز، 18 هزار تومان است که به مدارس داده میشود.
وی ادامه داد: آخرین اطلاعات ما این است که مطالبات فرهنگیان پرداخت شده و شکایتی درباره عدمپرداخت مطالبات به ما نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد