به گزارش ایسنا ، سردار اکبرشاهی در اولین همایش استانی نگهبانان محله در کرج افزود: اقدامات بسیار خوبی از اردیبهشت ماه سال جاری برای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی انجام شده که رضایت مسؤولان و مردم را در پی داشته است.
وی در ادامه افزود: حضور فیزیکی نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع جرایم دارد؛ اما این حضور باید مؤثر باشد و یک حضور بیخاصیت نباشد.
سردار عزیزاله رجبزاده، رییس پلیس پیشگیری ناجا نیز در این همایش گفت: حضور پلیس در جامعه از سال آینده به طور چشمگیری افزایش مییابد.
وی گفت: این گسترش از طریق شرکتهای مراقبتی و حفاظتی، تشکیل یگانهای حفاظتی در سازمانها و وزارتخانهها،
تشکیل پلیس افتخاری، پلیس نامحسوس و حمایت و تشویق نگهبانان محله در اقصی نقاط کشور صورت میگیرد.
سردار رجبزاده تاکید کرد: پلیس به تنهایی قادر به تامین مطلوب امنیت در مکانهای مختلف کشور نیست و مشارکت آحاد مردم در برنامههای پیشگیری از جرم اجتنابناپذیر است.
رییس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: محور کار نیروی انتظامی در سال آینده، پیشگیری از وقوع جرم و استفاده از پلیس به صورت مؤثر در جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون ما فقط پلیس با یونیفرم در جامعه دیدهایم، اما از سال آینده پلیس نامحسوس در شهرها حضور بیشتری خواهد داشت.
وی گفت: ابزارهای خوبی برای حضور گسترده پلیس در جامعه برنامهریزی کردهایم که ایجاد ایستگاههای پلیس مجهز به دوربین در محلهها یکی از این ابزارهاست.
به گفته سردار رجبزاده، برنامههای پیشبینی شده برای حضور گسترده پلیس در جامعه سال گذشته50 درصد پیشرفت داشت که تا 10 روز آینده، این برنامهها عملیاتی میشود و بقیه برنامهها نیز در سال آینده پیگیری خواهد شد.
رییس پلیس پیشگیری ناجا گفت: گسترش شرکتهای مراقبتی و حفاظتی یکی از ابزارهای مؤثر گسترش حضور پلیس در جامعه برای ایجاد امنیت است که پیشبینی میشود تعداد نگهبانان محله در سال آینده تا 300 هزار نفر افزایش یابد.
سردار رجبزاده اظهار کرد: زیاد مایل نیستیم که در این رابطه شرکتهای کوچک ایجاد شوند، بلکه به دنبال آنیم که هر شرکت چندین هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد.
وی اضافه کرد: هنوز تبلیغات و فرهنگسازی مناسبی برای استفاده از این شرکتهای حفاظتی صورت نگرفته و سال آینده باید اقدامات بیشتری در این زمینه انجام شود تا مردم در قبال پرداخت هزینه ناچیز از منافع امنیتی این شرکتها بهرهمند شوند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: برای دادن اختیارات لازم به شرکتهای حفاظتی، یک سال و نیم بر روی آییننامه فعالیت آنها کار شد و اکنون پیشنویس آییننامه آماده ارسال شده تا این شرکتها با وظایف جدیدشان مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: استقبال برای ایجاد این گونه شرکتها بسیار چشمگیر است که با تصویب آییننامه 122 بزودی تقاضای تشکیل این شرکتها پذیرش شده و رقابتی مؤثر بین آنها ایجاد میشود.
سردار رجبزاده در ادامه از راهاندازی پلیس افتخاری در کشور خبر داد و گفت: پیشبینی میشود که سال آینده 100 هزار نفر در این بخش فعال شده و جذب کلانتری و پادگانها برای آموزش شوند.
وی تصریح کرد: پلیسهای افتخاری کار انتظامی نمیکنند، بلکه در محلهها به ماموران نیروی انتظامی کمک و حمایت میکنند و مشوق شرکتهای مراقبتی و حفاظتی هستند.
به گفته وی یگانهای حفاظت نیز در 22 سازمان و وزارتخانه تشکیل میشود که اکنون 5 یگان حفاظتی راهاندازی شده و 8 یگان در حال راهاندازی است.
وی خاطرنشان کرد: این یگان های حفاظتی فقط در شرکت نفت دارای 30 هزار نگهبان است و یگان حفاظتی هیچ سازمانی کمتر از دو هزار نفر نیرو ندارد؛ چرا که نیروی انتظامی به دنبال این است که وارد امنیت خصوصی نشود و آن را به خود سازمانها و وزارتخانهها محول کند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا یادآور شد: ما در 11 ماه گذشته حدود 11 میلیون ابلاغ اوراق قضایی داشتیم که درصدد هستیم بخش عمدهای از این کار و از این قبیل امور مانند بدرقه زندانی را بر عهده شرکتهای حفاظتی محول کنیم.
وی تاکید کرد: تعامل مستقیم و نظارتی بین این شرکتها و نیروی انتظامی همواره برقرار است.
گفتنی است در اولین همایش استانی نگهبانان محله که در سالن شهید سیفاله صفاریان در کرج برگزار شد، بیش از 200 نفر از فرماندهان نیروی انتظامی ، رییسان کلانتریها و نگهبانان محله حضور داشتند.
در این همایش از سه شرکت مراقبتی و حفاظتی نمونه استان شامل شرکتهای بهبهان دژ، شباهنگ نظم و امینان شب و از سه نگهبان نمونه محله شامل قدیر حضرتی، جلال جعفری و محمدعلی مقیمی تقدیر به عمل آمد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس انستیتوپاستور ایران در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی در گفتوگو با «قابکوچک» مطرح کرد