مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان افزود: این همایش با تدریس اسدی، پژوهشگر بینالمللی در زمینه آب و خاک و کشاورزی حفاظتی و خانم سبطی، محقق بخش تحقیقات آب و خاک مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار شد.
وی با اشاره به اهمیت تأمین امنیت غذایی کشور با کیفیت بالا برای بیش از ۸۶ میلیون نفر جمعیت، براستفاده از کودهای آلی و بیولوژیک بهطور همزمان با کودهای شیمیایی تاکید کرد.
وی تصریح کرد: استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک در کنار کودهای شیمیایی میتواند باعث تولیدات بهتر و همچنین افزایش صادرات محصولات کشاورزی شود.
محمدی همچنین گفت: همکاری با شرکتهای دانشبنیان در تولید کودهای آلی، زیستی و ریزمغذی برای تولید محصولات استاندارد و سازگار با طبیعت اهمیت دارد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود : در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کودهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند و بیش از ۹۰ شرکت تولید کننده کود در کشور با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همکاری دارند. این شرکتها بیش از ۸۷۰ نوع کود را در سبد کودهای غیریارانهای خود قرار دادهاند.
محمدی همچنین تاکید کرد که توزیع کودهای غیریارانهای در کنار کودهای یارانهای میتواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک کند.
محمدی در ادامه بیان کرد: کشاورزان باید قبل از استفاده از کودها، ابتدا آزمون خاک انجام دهند و از مشاوران کشاورزی برای تعیین نیازهای کودی خود استفاده کنند. این کار باعث خواهد شد تا میزان مصرف کود از کیسهای به سمت کیلوگرم کاهش یابد و در نتیجه هزینههای اضافی کاهش یابد.
محمدی در ادامه به جزئیات برنامههای تأمین کود در استان گلستان اشاره کرد و افزود: امسال بیش از ۱۴۷ هزار و ۲۷۸ تن انواع کود تک عنصری ازته، فسفاته و پتاسه باید تأمین شود. تاکنون حدود ۴۰ درصد از این برنامه محقق شده است.
وی همچنین در خصوص سهمیه کود اوره گفت: سهمیه ابلاغی کود اوره از ۱۱۸ هزار و ۹۷۹ تن به ۱۰۸ هزار و ۸۵۳ تن کاهش یافته است و باید ۱۰ هزار و ۱۲۶ تن از سوی تعاون روستایی تأمین شود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان به مصرف بالای کود در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، مصرف کود در گلستان در زراعت گندم، جو، کلزا و چغندر قند به حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم رسیده است.
برای دستیابی به عملکرد بهتر، باید مصرف کود در استان را افزایش دهیم، بهطوری که در کشورهای پیشرفته، مصرف کود بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است.
محمدی در ادامه با اشاره به کاهش سطح مواد آلی در خاکهای استان، گفت: در ۳۰ سال گذشته، میزان مواد آلی در خاکهای استان از ۱.۵ درصد به کمتر از ۱ درصد کاهش یافته است. این کاهش موجب کاهش عملکرد محصولات شده است. بنابراین، باید از کودهای آلی مانند کود دامی و کود سبز برای جبران این کمبود استفاده کنیم.
وی افزود: استفاده از کودهای آلی و زیستی در مناطق با بارش کم، علاوه بر بهبود عملکرد محصولات، باعث افزایش بهرهوری آب و کاهش مصرف آن میشود.
وی خاطر نشان کرد؛ این گردهمایی آموزشی با هدف ارتقاء آگاهی کشاورزان و متخصصین در زمینه تغییرات اقلیم و راههای مقابله با آن در راستای افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی برگزار شد.