قصه غیرت ایرانی در کشتی‌گیران

نشست خبری مجموعه انیمیشن «کشتی‌گیران» با محوریت کشتی با حضور علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی و محمدصادق باطنی، رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما در محل فدراسیون کشتی برگزار شد.
نشست خبری مجموعه انیمیشن «کشتی‌گیران» با محوریت کشتی با حضور علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی و محمدصادق باطنی، رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما در محل فدراسیون کشتی برگزار شد.
کد خبر: ۱۵۰۹۴۸۴
 
صادق باطنی در ابتدا با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بیان کرد: از برکات روزهای جنگ این بود که ما به هویت خود بازگشتیم، انگار همه گرد و غبارهای تفرقه کنار رفت و همه دور پرچم ایران حلقه زدند. 
وی اضافه کرد: یکی از نکات برجسته در این روزها، بدون شک فرهنگ پهلوانی بود. حسی که از شنیدن صدای پدافند و شهادت دانشمندان و رزمندگان و حتی هم‌صنف‌های ما در رسانه‌ملی بین مردم جاری شد، حس پهلوانی بود. یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی ما، فرهنگ پهلوانی است و پرچمدار فرهنگ پهلوانی ما، کشتی است. 
وی ادامه داد: در دنیا یکی از ژانرها، حوزه انیمیشن ورزشی است و در ژاپن یکی از مهم‌ترین ژانرهای انیمه هم همین است؛ احتمالا خیلی‌ها «فوتبالیست‌ها» را به خاطر داشته باشند. باطنی تصریح کرد: حالا بعد از سه سال تولید و تدارک، آماده پخش انیمیشن «کشتی‌گیران» هستیم. 
رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما اظهار کرد: انیمیشن تجربه‌ای جدید از نظر فرم است و از همان ابتدا نگاه‌مان این بود که این اثر را با فدراسیون کشتی که خانه کشتی است، پیوند بزنیم.به تصویر کشیدن ورزش کشتی به دلیل جنس درگیری‌ای که دارد، سختی بیشتری نسبت به ورزش‌هایی مثل فوتبال دارد و اجرای این ورزش پر از ریزه‌کاری‌ها و فنون است.
 
محصولات جانبی «کشتی‌گیران» وارد بازار می‌شود
وی با اشاره به همکاری با فدراسیون کشتی عنوان کرد:خدا را شکر آقای دبیر با آغوش باز استقبال کرد. در مراحلی هم سازندگان به فدراسیون کشتی آمدند تا مشاوره و راهنمایی بگیرند. باتوجه به این‌که با قهرمانی‌های پیاپی کشتی‌گیران شاهد تحول و حضور جوانان در این عرصه هستیم، امیدواریم که نوجوانان هم با دیدن این اثربیشتربه این حوزه علاقه‌مند شوند. 
باطنی یادآور شد: قرار است مرچندایز هم تدارک دیده شود و از تیشرت تا دیگر ابزارهای جانبی هم در این حوزه درنظر گرفته شود و بعد از این‌که انیمیشن دیده شد، این محصولات جانبی وارد بازار شود. همچنین خیلی علاقه‌مند هستیم بازی‌های کامپیوتری هم در این حوزه طراحی کنیم. 
علیرضا دبیر در ادامه این نشست، عنوان کرد: عاشورا یک درس دارد؛ این‌که زیر بار ذلت نروید. ما مدیون امام حسین (ع) هستیم و ان‌شاءالله که پای کار خدا بایستیم. 
وی تأکید کرد: تا الان ۱۰۶۰ نفر شهید شده‌اند، اینها چه کسانی هستند؟ امکان ندارد یک نفر پاک نباشد و شهید شود. به من گفتند حرفی نزن و خیلی‌ها سکوت کرده‌اند اما من وسط لحاف خوابیدن را بلد نیستم. آدم باید روزهای بد کنار کشورش بایستد با یک «وطن تسلیت» که تمام نمی‌شود. همه فکر می‌کنند بابت حرف‌هایی که زده‌اید، آنجا باید جواب پس بدهید اما گاهی به خاطر حرف‌هایی که نزده‌اید، باید جواب پس بدهید. من خودم را می‌گویم لیاقت نداشتم که شهید نشدم. شبکه کثیف اینترنشنال را ببینید، اشتباه نکنید این شبکه ایرانی نیست اینها صهیونیست‌هایی هستند که بلدند فارسی حرف بزنند. من شش سال است که اجازه نمی‌دهم بچه‌های کشتی با اینها حرف بزنند.
دبیر در ادامه عنوان کرد: همیشه من می‌گفتم خیلی چیزها را زمان مشخص می‌کند و رابط‌های شبکه‌هایی مثل اینترنشنال هم ان‌شاءالله دست‌شان رو می‌شود. به‌موقع درباره بی‌بی‌سی هم حرف می‌زنم اما بدانیم که همه اینها که شهید شدند، فرزند و آشنای خودمان بودند. بچه‌های صداوسیما که شهید و مجروح شدند که بودند؟ اینها همه فامیل و آشنا و دوست ما بودند. عده‌ای دائم از واژه‌های «آنها» و «اینها» استفاده می‌کنند اما نباید این چنین خط‌کشی کرد. با یک پست تسلیت از این ماجرا نگذریم و نباید بگوییم فقط سیاسی‌ها باید در این مورد حرف بزنند. دفاع از تک‌تک آن شهدا نفر، کار همه ما هست. حتی ‌آنها که می‌خواهند مذاکره کنند، حواس‌شان باشد خون داده‌ایم. من در مقام این‌که بگویم مذاکره خوب است یا بد، نیستم اما باید حواس‌شان به این خون‌ها باشد. 
وی با طرح یک مطالبه تصریح کرد: درباره این افراد مستند بسازید و حرف بزنید. درباره رابطین اینترنشنال هم می‌خواهم بگویم آنها دشمن ما هستند، ما باید از منافق بیشتر بترسیم. منافق خطرناک است، اینها که هر کاری برای اینترنشنال کردند را بشناسیم. امیرکبیر و ستارخان از مزدورهای داخلی خوردند. این جنایت که ۲۳ خرداد و بعد از آن اتفاق افتاد، نباید فراموش شود و باید درباره‌اش حرف بزنیم.
دبیر در بخش دیگر سخنانش درباره ساخت انیمیشن و همکاری با صداوسیما عنوان کرد: صداوسیما گاهی ما را نقد کرده اما در عین حال از سازمان ممنون هستیم که پای کار است و به موضوعات مختلف پرداخته است. صداوسیما ملی است. خودمان نقد کنیم و حرف داخل را داخل بیان کنیم. هر بحثی داریم، داخل زمین خودمان است. اینترنشنال و بی‌بی‌سی که در زمین دشمن بازی می‌کنند، دل‌شان برای ما نسوخته است. وی اضافه کرد: داستان کارتون فوتبالیست‌ها و کاراکتر سوباسا همیشه در ذهن من بود و این‌که نیاز داریم در کشتی هم چنین سریالی داشته باشیم. مثلا سریال «یاغی» واقعا در حوزه کشتی اثرگذار بود. ابتدا که دوستان برای ساخت انیمیشن به فدراسیون آمدند، من موضوع را خیلی جدی نگرفتم اما یک سال پیش یک قسمت را نشان دادند و من خودم لذت بردم. بعد از آن به سازندگان گفتم کسانی که می‌خواهند دوبله کنند، حتما به ادبیات کشتی توجه داشته باشند. مثلا به محمد کارت، کارگردان سریال «یاغی» هم گفته بودم ادبیات این کار خیلی مهم است. هر صنفی ادبیات خاص خود را دارد. در خود تهران چندین گویش می‌بینید؛ در کشتی هم توجه به ادبیات این صنف خیلی اهمیت دارد.
 
​​​​​​​کشتی محل وفاق ملی است نه نفاق
دبیر با اشاره به ورزش ملی کشورهای مختلف عنوان کرد: هر کشوری یک ورزش ملی دارد و در ایران، کشتی هم ملی و هم مذهبی است. صداوسیما هم جایی دست گذاشته که برای مردم حرف دارد. این ورزش محل وفاق ملی است نه نفاق و من نمی‌گذارم کسی اینجا کار سیاسی کند. این ورزش چند هزار سال قدمت دارد. 
وی اضافه کرد: این نکته که در عین این‌که بچه‌ها کشتی یاد می‌گیرند، اخلاق‌شان باید چطور باشد، خیلی مهم است. مردم ما سیاستمدار و ورزشکار بی‌اخلاق نمی‌خواهند و این مجموعه انیمیشن به بحث اخلاق هم توجه خوبی داشت. 
دبیر در ادامه یادآور شد: ما تنها فدراسیونی هستیم که طرح توسعه یا طرح جامع تعریف کرده‌ایم. این طرح را برای یک بازه زمانی حدود هشت‌ساله نوشتیم و تا سال ۲۰۲۸ برای آن  زمان در نظر گرفته بودیم و شش ماه پیش، از اهدافی که قرار بود سال  ۲۰۲۸ به آنها برسیم، رد شدیم و الان دوباره داریم برای ۲۰۳۲ طراحی می‌کنیم. آن زمان گفتیم در المپیک پاریس چند طلا و نقره می‌خواهیم و به چه اهدافی باید برسیم یا در حوزه‌های اقتصادی و عمرانی طرح داشتیم. در حوزه پیشرفت فرهنگی برنامه داشتیم، در حوزه فیلم و سریال و انیمیشن برنامه داشتیم که خدا را شکر انجام شده است. 
به گزارش مهر، وی ادامه داد: روزی که ما وارد کار شدیم در کشتی ایران ۳۰ هزار نفر بودند که این رقم امروز به ۵۰۰ هزار نفر رسیده است و تلاش ما این است که به یک میلیون نفر برسد. اگر می‌خواهیم تیم ما وارد المپیک شود، نمی‌توان فقط کار فنی کرد باید کار عمرانی و اقتصادی و دینی و فرهنگی داشت. 
باطنی نیز در بخش دیگر عنوان کرد: انیمیشن «کشتی‌گیران» ۵۲ قسمت است که ۱۳ قسمت اول امروز رونمایی شده و پخش آن در همین روزها- تیرماه -  از شبکه سه شروع می‌شود. در پایان با حضور علیرضا دبیر و سازندگان انیمیشن از پوستر این اثر رونمایی شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها