سیدمرتضی کاظمیدینان در این نشست ضمن گرامیداشت اولین سالگرد شهادت رئیسجمهور شهید و سایر شهدای خدمت، به تشریح نحوه آثار تولیدی برای چهارمین جشنواره ملی رادیویی صدای سخن و اهمیت پاسداشت زبان فارسی پرداخت و گفت: هجمههای تاریخی زیادی درخصوص زبان فارسی به ایران وارد شده. مهمترین عاملی که باعث جلوگیری از تجزیه ایران شده همین زبان فارسی است. وی با بیان این مطلب که شاهنامه فردوسی از شاهکارهای ادبیات در جهان است، افزود: شاهنامه مایه افتخار و همدلی در طول تاریخ بوده و هست چراکه زبان تولید علم، فرهنگ، ادبیات فاخر، عرفان و شاخصترین کتاب ادبی فارسیزبانهاست.مدیر رادیو فرهنگ با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که دغدغه و نگرانی خودشان را درباره زبان فارسی بیان کردند، گفت: پیرو فرمایشات معظم له ما امروز در رسانهملی نگران زبان و ادبیات فارسی هستیم و باید حرمت آن را حفظ کنیم و در نتیجه وظیفه سنگینی بر دوش ماست. لذا معاونت صدا بهعنوان معاونت پیشرو در پاسداشت زبان فارسی نهتنها میداندار این فرآیند در صداوسیماست بلکه در کل کشور است و رادیو فرهنگ بهعنوان شبکه تخصصی رادیو در رسانهملی، جریانساز و متولی امر پاسداشت زبان فارسی است.
جشنوارهای با موضوع شیخ فریدالدین عطار نیشابوری
کاظمیدینان همچنین با اشاره به اینکه جشنواره امسال با موضوع آثار رادیویی مرتبط با شیخ فریدالدین عطار نیشابوری برگزار میشود، گفت : بزرگانی چون مولوی، حافظ و شیخ محمود شبستری در انگارههای خود شاگردی عطار نیشابوری را میکردند و از او الهام میگرفتند. یک وجه بسیار مهم شخصیتی عطار نیشابوری شهادت در راه وطن است.مدیر رادیو فرهنگ خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای ما درجشنواره ملی رادیویی صدای سخن مطالبهگری و ترغیب مردم بهسمت ادبیات قوی است و امر مهم هم دیگر ترغیب مردم به مطالعه روزانه زبان و ادبیات فارسی و گفتار و ادبیات صحیح است. چون امروز در فضای مجازی، ما با ادبیات غریبی روبهرو هستیم و این یک زنگ خطر برای زبان فارسی است و تلاش ما در رادیو و بهویژه رادیو فرهنگ این است که با برپایی این جشنواره درصدد هستیم برنامههایی تولید کنیم که مردم را به زبان و ادبیات درست فارسی ترغیب نماییم.
زبان فارسی هویت ماست
محمدجعفر محمدزاده،مشاورمعاونت صدای رسانهملی در امرپاسداشت زبان فارسی دراین نشست رسانهای ضمن برشمردن اهمیت زبان فارسی درجامعه و بهویژه دربرنامهسازیهای رادیویی وتلویزیونی گفت:زبان فارسی هویت همه ایرانیهاست. تمامی ایرانیها با هر دین و مذهب و تفکری با زبان فارسی شناخته میشوند. وی با بیان اینکه اهمیت زبان ما امروز همین محتوای زبان فارسی است، گفت: زبان فارسی در چهارگوشه جهان از دهلینو تا کشمیر. از پاکستان تا شمال چین و ماوراءالنهر و از آناتولی تا بالکان گسترده شده است. محمدجعفر محمدزاده با اشاره به هجمه دشمن به زبان فارسی گفت: امروز دشمن به بهانههای مختلف به تضعیف زبان فارسی میپردازد وضربه میزند واگر پیوند طولی و تاریخی زبان فارسی از بین برود چیزی از هویت ما باقی نخواهد ماند. مشاور معاونت صدا در امر پاسداشت زبان فارسی با عنوان این مطلب که پاسداشت زبان فارسی باید به دغدغه ملی ما تبدیل شود، افزود: بخشهای مختلف زبان فارسی باید حفظ شود. در حال حاضر۷۰برنامه درشبکههای مختلف مستقیم به زبان فارسی میپردازند.وی گفت: زبان فارسی بایدجانمایه همه برنامههای صداوسیما باشد. امیدواریم امسال هم بتوانیم خون جدیدی درهمه برنامهسازیها جاری کنیم و برنامههای خوبی تولیدشودکه بامعیارهای جشنواره صدای سخن همسو وهمراه باشد چراکه زبان فارسی،جانمایه کلام دربرنامههای صداست.
۲۷ شهریور، اختتامیه جشنواره
وحید مبشری، دبیر جشنواره ملی رادیویی صدای سخن در این نشست رسانهای با بیان اینکه کارها و فعالیت رسمی برای جشنواره چهارم ملی رادیویی صدای سخن ازامروز آغازمیشود،گفت:علاقهمندان مردمی و برنامهسازان رادیویی میتوانند از ۲۰خرداد ماه آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره بفرستند. این جشنواره شامل یک بخش اصلی است که مربوط به آثار با موضوع شیخ فریدالدین عطار نیشابوری خواهد بود. گفتنی است آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی رادیویی صدای سخن ۲۷ شهریور در جامجم برگزار خواهد شد.