به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری چهارمین جشنواره رادیویی پژواک، علیرضا مقصودی در خصوص اهمیت هوش مصنوعی در رسانه صحبت کرد.
مقصودی با بیان اینکه موضوع هوش مصنوعی از آن دسته موضوعاتی است که اواسط دهه 80 تب رسانههای اجتماعی به نوعی شروع شده بود، گفت: در آن زمان معمولا محافل و مجالسی که شکل میگرفت، ما با پدیدهای به نام هوش مصنوعی مواجه بودیم که آن را با چالش مهمی روبرو میکرد.ما نمی دانستیم که در آینده اهمیت موضوع به حدی برسد که برودکست را ببلعد نه اینکه صرفا یک رقیب باشد. وقتی فناوری جدید شکل میگیرد، میتواند آثار خوبی را برای رادیو داشته باشد.15 سال پیش اگر به پدربزرگها تلفن همراه میدادیم، استفاده از آن برایشان سخت بود و حالا بهره بردن از هوش مصنوعی درسه سال آینده استفادهای بدیهی خواهد بود و این فناوری در اختیار همه قرار میگیرد. پس آنها هم میتوانند با هوش مصنوعی برنامه تولید کنند.
مقصودی تصریح کرد: آنچه میتواند ما را به عنوان برنامهساز در حوزه هوش مصنوعی موفق کند این است که برند خودمان را حفظ کنیم و در این فضای پر تلاطم بتوانیم خودمان را نشان دهیم.
وی با بیان اینکه در مسیر برنامهسازی چند نکته ضروریست تصریح کرد: برنامهساز باید بداند از این ابزار چگونه استفاده میکند و اینکه از چه روشی بهره ببرد تا تولید متمرکز بر تفکر خودش را داشته باشد.
مشاور صدا با بیان اینکه سازمان صدا و سیما، سازمانی تنظیم گر است چه بخواهیم چه نخواهیم ادامه داد: موضوع تنظیمگری را باید خودمان برای آثاری که تولید میشود داشته باشیم.ما سعی کردیم در معاونت صدا سه مرحله را پیش بینی کرده و آن را عملیاتی کنیم .برنامهسازان رادیو به واسطه خلاقیت خود هم در حوزه فناوری امکان رشد دارند و هم ورود پیدا میکنند. بنابراین منتظر تصمیمگیرندگان متولیان امر نیستند.
وی با بیان این سوال که چرا باید دستیار هوش مصنوعی برای معاونت صدا طراحی کنیم تصریح کرد: یکی از دلایل این است که آرشیو قابل توجهی از برنامهها داریم که با کمک ظرفیتهای بیرونی میتوانیم به تولید محتوا با هوش مصنوعی بپردازیم. ضمن اینکه هوش مصنوعی امکان تولید برنامه پادکست دارد و میتواند حتی ناظر باشد و بازخوردگیری کند .
مقصودی خاطر نشان کرد: همه برنامهسازان و گویندگان میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند.
وی ادامه داد: نگاه من در رابطه با هوش مصنوعی در معاونت صدا این است که ما باید در حوزه هوش مصنوعی حرکت کنیم، ولی حواسمان باشد بیشترین سرمایهگذاری در دنیا در حوزه امنیت هست.هر کشور و قدرتی دلش میخواهد که خودشان مسلط باشند.هوش مصنوعی حتی به شما پیشنهاد میدهد که در چه جاهایی بداهه گویی داشته باشید.
مقصودی تصریح کرد: تب هوش مصنوعی تا یکی دوسال آینده فروکش میکند و ما به عنوان فرد رسانه بایستی متوجه باشیم که از این فناوری چگونه استفاده کنیم و کار خودمان را جلو ببریم و مخاطب خودمان را همیشه با خودمان داشته باشیم.
در این کارگاه آموزشی همچنین مهدیان در خصوص هوش مصنوعی در رادیو و علی حامدنیا در خصوص رادیو و تولید محتوای صوتی صحبت کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد