عسلویه، یک پلان امید، یک پلان غرور
برداشتی آزاد از دومین اردوی راهیان پیشرفت رسانه‌ ملی

عسلویه، یک پلان امید، یک پلان غرور

اداره‌کل روابط عمومی صداوسیما جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه را تا فولاد مبارکه همراهی کرد

آتش و آهن در مسیر پیشرفت

نهمین سفر راویان پیشرفت با میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان و به همت اداره‌کل روابط‌عمومی رسانه‌ملی انجام شد.
نهمین سفر راویان پیشرفت با میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان و به همت اداره‌کل روابط‌عمومی رسانه‌ملی انجام شد.
کد خبر: ۱۴۹۴۵۲۰
 
در این سفرحدود۵۰تن ازاهالی هنرورسانه ازجمله مهدی زمانپور‌کیاسری، کاظم نوربخش، ماشاءا…وروائی، بهمن دان، امیر سهیلی، کرامت رودساز، حبیب والی‌نژاد،رضا جودی،عباس محبی،محمدمهدی خالقی،ناصر فیض،سید محمد محمدی‌سرشت،یوسف حسن‌زاده، حسین نژاد‌موسی، فرهاد گرجی، سمانه خاکبازان،امیر سهیلی، محمدرضا محبی، رضا رسولی، مصطفی محدثی‌خراسانی، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، حمیدرضا شکارسری، طیبه عباسی، مرضیه نظرلو، مرضیه نفری، مهدیه بنی‌جمالی، احسان ناظم‌بکایی، محمدامین نوروزی، حسین اجاقلو، رضا جعفری، محمدرضا رهسپار، حمیدرضا کارخانه، سیدمسعود حسینی و… حضور داشتند.
   
بازنمایی پیشرفت‌های عصر انقلاب
حسین قرایی، مدیرکل روابط‌عمومی رسانه‌ملی در ابتدای این نشست از تجارب ارزشمند ومتفاوت اردوهای راویان پیشرفت طی سه سال اخیرسخن گفت وبابیان این‌که در کنارتقویت حس همدلی ومحکم‌تر شدن پیوند دوستی میان همکاران سازمان صداوسیماو اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه، ضریب‌دهی به پیشرفت‌های عصر انقلاب را در قالب اردوهای راویان مدنظر داریم، گفت: تاکنون هشت سفر به صنایع پیشرفته در مناطق مختلف کشور داشته‌ایم و باتوجه‌ به اهمیت بازنمایی پیشرفت و امیدآفرینی در جامعه از قاب هنر و تصویر، در سال آینده نیز شاهد استمرار این اردوها خواهیم بود. هنرمندان در جریان این بازدید، دیدگاه‌های‌شان را درباره چگونگی به تصویر کشیدن دستاوردهای تحول‌آفرین صنعت فولاد در قاب تصویر، بیان کردند، از احساس توأمان غرور و امید سخن گفتند و پیشنهادهایی برای هرچه بهتر دیده شدن تلاش‌های فولاد مبارکه داشتند. در ادامه برخی اظهارات همسفران اردوهای راویان پیشرفت را که در نشستی صمیمانه در این شرکت بیان کردند، مرور می‌کنیم:
   
معرفی میراث ماندگار ملی
بهمن دان، بازیگر تلویزیون و سینما که اخیرا شاهد نقش‌آفرینی او در مجموعه نمایشی «سوجان» بودیم، با بیان این‌که امروز تحولی در درونم شکل گرفته است و سرشار از غرور ملی شده‌ام، خطاب به دست‌اندرکاران فولاد مبارکه گفت: مجموعه صنعتی با این شکوه و عظمت باید به‌عنوان یک دستاورد امیدآفرین ملی موردتوجه رسانه‌ها قرار بگیرد و به‌نحو احسن معرفی و شناسانده شود. شما میراث‌دار این مجموعه عظیم هستید و جا دارد بیش از پیش در معرفی این میراث ماندگار ملی اهتمام ورزید. وی افزود: همه مردم نمی‌توانند از این مجموعه بازدید کنند؛ اما رسانه‌ملی نماینده تمام مردم است و انشاا... با ساخت مستندها و آثار نمایشی، ایرانیان را به تماشای این پیشرفت غرورآفرین بنشاند.
   
سرشارم از امید و مهر و طراوت
مصطفی محدثی‌خراسانی، شاعر با بیان این‌که سال‌ها پیش به مجتمع فولاد مبارکه آمده بودم و این‌بار نیز همان حس نشاط و سرزندگی دوباره احیا شد و گویی برای نخستین بار است که به مجموعه صنعتی آمده‌ام و از امید و طراوت و مهر سرشار شدم، گفت: پیشرفت و رشد مجموعه فولاد مبارکه نقطه امیدی میان تمام ناملایمات است. اینجا یک الگوی مدیریتی خوب حاکم است که می‌تواند به کل کشور تعمیم یابد.
   
ضرورت نمایش عظمت فولادسازی
ناصر فیض، شاعر طنزپرداز کشورمان هم با بیان این‌که ما در مدیریت برخی مسائل به بیراهه می‌رویم؛ حال‌آن‌که می‌توانیم امور را طور دیگری رقم بزنیم، گفت: برای نمونه، نسل امروز را رها کرده‌ایم و در هجوم تبلیغات منفی قرارش داده‌ایم و مرتب به آنها از مشکلات و کمبودها می‌گوییم. نسل امروز موفقیت‌ها و دستاوردهایی را که داریم، ندیده‌اند. درواقع، داشته‌های‌مان را به فرزندان‌مان عرضه نکرده‌ایم. وی افزود: پیشتر، چنین تصوری از عظمت فولادسازی نداشتم. به‌واقع، اینجا محلی است که نسل امروز جامعه ایران می‌تواند امید مجسم را در آن بببیند.
   
تقویت خودباوری و ارتقای زندگی
حمیدرضا شکارسری، شاعر و منتقد ادبی با اشاره به این‌که با فضای صنعت چندان بیگانه نیستم و می‌دانم که چه کارهای سختی در اینجا انجام می‌شود، گفت: تنگناهایی در ادبیات داریم و اگر وزن و قافیه و صور خیال نباشد، شاعر راحت حرفش را می‌زند. مابقی هنرها هم همین‌طور است. همواره تنگناهایی وجود داردکه اتفاقا فرصت‌سازهم می‌شود. امروز ترکیب واژگانی «تنگنا» و «فرصت» در ذهنم شکل گرفت، دو عنصر مهمی‌که می‌توان از آنها در مسیر رشد بهره گرفت. به‌باور من، با چنین جلوه‌های پیشرفت و اقتدار صنعتی‌ای، ما باید خودمان را با بالاترین نسبت‌های رفاه در جهان مقایسه کنیم، نه با پایین‌ترها. اگر خودباوری داشته باشیم، مانعی بر سر راه بهبود وضعیت اقتصادی نیز متصور نیست.
   
تجلی رنگ و نور و امید
مهدی زمانپور کیاسری، مستندساز، با اشاره به این‌که قبل از این‌که اینجا بیاییم، نگاه دیگری داشتیم و می‌گفتیم هرجای اصفهان که خشکی و کم‌آبی است، مقصرش شرکت فولاد است، گفت: اکنون نگاه‌مان عوض شده است. در دل این تاریکی و در کنار سرخی فولاد، رنگ، نور و امید دیدم. فکر می‌کردم در کنار این‌همه حس زندگی که در دل این کار در جریان است و این حجم از پیشرفت که حاصل شده، هیچ کار هنرمندانه حرفه‌ای‌ به‌تمام‌معنا در اینجا انجام نشده است. اینجا را ظرفیتی گسترده به‌سان یک مستند حرفه‌ای شاعرانه درباره رنگ و نور و سرخی دیدم که بسیار امیدوارانه است. درباره اینجا می‌توان آثاری با قابلیت ماندگاری تولید کرد.
   
شکوه فولاد مبارکه و ترسیم چشم‌انداز آینده
امیر سهیلی، بازیگر، که او را با مجموعه نمایشی «نون‌ خ» به‌یاد می‌آوریم، با اشاره به وجود تلاش مذبوحانه گروهی برای القای ناامیدی در جامعه و ضرورت ارتقای روحیه خودباوری و هویت ملی، عنوان کرد: مرتب باید اینجا اردوهای روایت پیشرفت برگزار شود و نوجوانان و جوانان‌مان را دعوت کنیم که از فولاد مبارکه اصفهان بازدید کنند. در این اردوی پیشرفت، عظمت باشکوهی را دیدیم که به‌معنای واقعی کلمه، ترسیم چشم‌انداز آینده است. نسل جوان ما به تزریق امید و روحیه نیاز دارد.
   
پیشرفت‌های صنایع، غیرقابل انکار است
رضا اسماعیلی، شاعر، با بیان این‌که پیشرفت‌های عرصه صنایع غیرقابل‌انکار است، گفت: آموزش و توسعه فرهنگی راهکارهایی برای انعکاس این دستاوردها در زندگی مردم است. اگرکارگران و افرادی که مستقیما در این صنایع فعالیت دارند، آموزش ببینند و به نویسنده، شاعر، مستندساز یا هنرمند تبدیل شوند، می‌توانند خودشان این واقعیت‌ها، افتخارات و چالش‌های مسیر را روایت کنند. وی‌ افزود: بیان این دستاوردها اززبان افرادی که در دل این صنعت حضور دارند، تأثیرگذاری بسیار بیشتری خواهد داشت. باید هنرمندان را از دل همین مجموعه‌ها پرورش دهیم تا بتوانند با زبان خودشان این تحولات را بازگو کنند.
   
مستندسازی رویکرد جدی صنایع باشد
محمدامین نوروزی، مستندساز نیز با اشاره به عملکرد رسانه‌ملی در حوزه ساخت مستند، عنوان کرد: مستندهای علمی‌ که می‌تواند این دستاوردها را به شیوه‌ای جذاب روایت کند، کم تولید می‌شود، البته وقتی برخی مستندهای علمی ساخته می‌شود، روایتی کلی و بدون جذابیت‌های لازم  است. چرا نباید روایت‌های داستانی و جذاب از پیشرفت‌های صنعتی کشور تهیه شود؟ مستندسازی باید به‌عنوان یک رویکرد جدی در این صنایع موردتوجه قرار گیرد. وی افزود: مجموعه‌هایی مانند فولاد مبارکه که تأثیر مستقیمی در توسعه کشور دارند، می‌توانند در این زمینه پیش‌قدم شوند. اگر در طول این سال‌ها، صدها مستند در حوزه‌های علمی، اجتماعی و انگیزشی درباره فعالیت‌های این صنعت ساخته شده بود، بسیاری از مردم نگاه متفاوتی به این دستاوردها پیدا می‌کردند؛ مستندهایی که نشان دهد چگونه نیروی انسانی متخصص، با وجود همه چالش‌ها، توانسته است کشور را به پیشرفت برساند. نوروزی با بیان این‌که این فضا، پر از قصه‌های واقعی و الهام‌بخش است، گفت: افرادی که سال‌ها در این صنعت زحمت کشیده‌اند، داستان‌های شنیدنی بسیاری دارند. اگر این روایت‌ها به‌درستی جمع‌آوری، پردازش و به مردم ارائه شود، نگاه عمومی نسبت به این پیشرفت‌ها تغییر خواهد کرد. این کار نیاز به برنامه‌ریزی حرفه‌ای در حوزه رسانه‌ای دارد. در کشور ما باید سرمایه‌گذاری جدی روی روایت صحیح از پیشرفت‌ها و چالش‌های موجود انجام شود.
   
ایرانی می‌تواند
ماشاءا... وروایی، بازیگر تلویزیون هم گفت: چون کهنه‌سربازم، خاطره‌ای را بازگو می‌کنم. قبل از انقلاب و در دوران جوانی‌ام با آمریکایی‌ها همکار بودیم. آنها اجازه نمی‌دادند قطعات تجهیزات هوایی را کاوش کنیم و ازجزئیات‌شان سردربیاوریم. در بخش مهندسی هم اجازه نمی‌دادند از چگونگی کار سیستم‌ها سر دربیاوریم و با سرکوب و برخورد شدید مهندسان‌شان مواجه می‌شدیم اما بعد از انقلاب مهندسان خودمان‌ به‌سراغ همین قطعات رفتند و برخلاف تصور آمریکایی‌ها که منتظر بودند در غیاب‌شان این صنایع زمین‌گیر شوند، ما هشت سال تمام کار کردیم و عرصه صنعت شکوفا شد. وی تأکید کرد که ایرانی می‌تواند. خودم بارها به چشم دیده‌ام و در بازدید از مجموعه فولاد مبارکه یاد همان ایام افتادم و به همه تلاشگران عرصه فولاد دست‌مریزاد می‌گویم. اهمیتی ندارد که امروز به ایران می‌تازند و هجمه‌های رسانه‌ای وارد می‌کنند. مهم این است که پیشرفت‌ها را می‌بینیم و دنیا هم باید بداند که به‌رغم همه این بدخواهی‌ها، ما صنایع را سرپا نگه داشته‌ایم و سرپا نگه خواهیم داشت.
   
خلق تولیدات ماندگار در دوران جنگ روایت‌ها
رضا رسولی، فعال فرهنگی و نویسنده نیز با اشاره به این‌که باید از روابط‌عمومی صداوسیما برای انتخاب فولاد مبارکه به‌عنوان نهمین مقصد سفرهای راویان پیشرفت تشکر کنم، گفت: معماری و مهندسی ما ایرانیان فارغ از دین و آیین قبلی‌مان، سراسر لبریز از شکوه و عقل عاشقانه ایرانی‌ است. پیشنهاد می‌کنم مدیران صنعتی تجارب‌شان را مکتوب کنند که در گذر نسل‌ها ماندگار شود و انعکاس یابد. این ضرورت در دوران جنگ روایت‌ها بیشتر احساس می‌شود و اهالی قلم و مستندسازان می‌توانند در این زمینه یاری‌رسان باشند و تولیداتی اثرگذار خلق کنند.
   
افتخار و عزتمندی ایرانی
سمانه خاکبازان، نویسنده، از حس افتخار به ایرانی بودنش سخن گفت و عنوان کرد: در دوران جنگ روایت‌ها که دور بودن از تمدن و پیشرفت و آرزوهای بزرگ، تصور غالب است؛ تماشای ابعاد عظیم و رو به‌ پیشرفت فولاد مبارکه برای‌مان بسیار مغتنم بود. وی گفت: می‌خواهم برای نوجوانان وطنم در‌این باره که از بازدید مجموعه فولاد مبارکه احساس افتخار و عزت داشتم، بنویسم و امید را در وجودشان متبلور کنم. آرزو می‌کنم نمای پرچمی‌ که بر فراز آسمان ایران در اهتزاز است، هرلحظه بالنده‌تر و پرفروغ‌تر باشد.
   
بازنمایی تصویر پیشرفت در قاب مستند؛ آموزنده و اثرگذار
محمدمهدی خالقی،مستندساز،سرمایه‌گذاری صنایع مادردرعرصه مستند رایک ضرورت دانست وگفت:جماعت بزرگی از مستندسازان هنرمند و متعهد می‌توانند روایتگری کنند و پیشرفت درصنایع گوناگون رابه تصویر بکشند.براساس تجربه ۱۰ساله همکاری‌ام با بزرگ‌ترین صنایع، مطلعم که در فولاد نیز گنج بزرگی از آرشیو دارید و بسیاری وقایع دوران گذشته را ثبت کرده‌اید. مستندسازان می‌توانند از آرشیوهای شما نیز مستندهای خوبی تولید کنند. وی افزود: مستندسازان با نگاه تصدیق به این جایگاه می‌نگرند؛ محیط‌های صنعتی محیط‌های جذابی برای کار مستند هستند و بازنمایی این صنعت در تصویر می‌تواند برای مخاطب آموزنده و تأثیرگذار باشد.
   
نمود شور زندگی در فولاد مبارکه
محمدرضا محبی، مجری تلویزیون هم با بیان این‌که امیدآفرینی و تلاش برای نمایش پیشرفت، هنوز آن‌طور که باید و شاید موردتوجه نیست، گفت: در اینجا شور و سرزندگی نمود دارد. کشور ما به این روحیه، بسیار نیاز دارد و امیدوارم این رویداد خوب محدود به یک استان نشود. منوچهر آذری، بازیگر و صداپیشه پیشکسوت نیز با بیان این‌که نیم‌‌قرن است در رادیو پشت میکروفن هستم و آرزو می‌کنم مردم همیشه شاد باشند، از نظاره پیشرفت و صنایع غرورآفرین کشورمان سخن گفت و پیشنهاد کرد که جوان‌ترها بیش از این در جریان اقدامات کشور در عرصه‌های گوناگون قرار بگیرند.
   
دستاوردهای کشور برای نوجوانان ترسیم شود
حسین اجاقلو، بازیگر نوجوان فصل اول سریال «فراری»، این سفر راهیجان‌انگیز دانست و گفت: چرا من به‌عنوان یک نوجوان از وقایعی که در این صنایع درجریان است، به‌خصوص در فضای مجازی، مطلع نمی‌شوم؟ چند نوجوان مانند من می‌توانند به فولاد مبارکه اصفهان بیایند و در جریان این تلاش‌های شبانه‌روزی قرار بگیرند؟ باید از رسانه، امکانات و ظرفیت‌هایش بیشتر استفاده شود. من این عقیده را ندارم که درسم را بخوانم و بروم خارج از کشور. اتفاقا معتقدم باید بمانم و اینجا را بسازم. به‌شخصه، از تماشای فرآوری فولاد لذت بردم. چرا نوجوانان دیگر نباید بدانند در این صنایع به خودکفایی رسیده‌ایم؟
   
خدمات متقابل هنر و صنعت
مرضیه نفری، نویسنده، با بیان این‌که در جریان بازدید از این شرکت امید را برداشت کردم و تماشای فرآیندها و فعالیت‌های آن برایم بسیار شیرین بود، گفت: امیدارم این بازدید به عرصه هنر هم کمک کند. این دو عرصه می‌توانند خدمات متقابلی ارائه کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها