جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: نادری نیا افزود: واحد تولید آب DM با استفاده از تکنولوژیهای اسمز معکوس(RO) و الکترودیونیزاسیون (EDI) با ظرفیت تولید 137 متر مکعب در ساعت جهت تامین آب DM مورد نیاز دیگهای بخار و واحد تصفیه پساب با ظرفیت تولید 150 متر مکعب در ساعت جهت تامین آب جبرانی برج های خنک کننده در حال احداث می باشد.
وی تاکید کرد: بحران آب در ایران یکی از مشکلات عمده می باشد که در سالهای اخیر تمام جوانب زندگی و صنعت را تحت تاثیر قرار داده است. باتوجه به پیشگامی شرکت پالایش نفت تبریز در حوزه های مدیریت مصرف آب و انرژی، احداث واحدهای تولید آب DM و تصفیه پساب در دستور کار قرار گرفته است.
هم اکنون آب DM و RO شرکت پالایش نفت تبریز، از پتروشیمی تبریز و کسری آن توسط واحد تولید آب صنعتی تامین می شود. با راه اندازی این پروژه، شرکت در تامین آب های مورد نیاز خودکفا گردیده و کیفیت آب مصرفی در واحدهای عملیاتی نیز افزایش خواهد یافت.
همچنین با بازیافت آب های آلوده و Blowdown واحد کولینگ که هم اکنون به حوضچه های تبخیر ارسال می گردند، میزان آب خام مصرفی در شرکت کاهش خواهد یافت و باعث کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از دفع آبهای آلوده در محیط خواهد شد. به دلیل ماهیت آبهای آلوده حاوی مواد نفتی ورودی واحد تصفیه پساب، در طراحی قسمت پیش تصفیه این واحد از تکنولوژیهای خاصی جهت حذف سولفید هیدروژن و آمونیاک استفاده شده است که در سطح کشور منحصر بفرد می باشد. بهره برداری از این طرح موجب بهبود عملکرد تجهیزات و جلوگیری از هدر روی قابل توجه آب خواهد شد.
نادری نیا ادامه داد: این پروژه با هدف تصفیه آبهای آلوده و کاهش مصرف آب خام به صورت EPCC اجرا می شود و اجرای آن از مردادماه 1399 شروع شده و تا پایان دیماه 1403 دارای پیشرفت فیزیکی 78 درصدی بوده و امید است درنیمه اول سال آتی شاهد بهره برداری از این واحد مهم باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در دیدار با جهانگیر الماسی به بررسی ابعاد و معناهای وطندوستی پرداختیم