به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، محمد صادق حمیدیان در آیین آغاز به کار بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی فرش دستبافت و دستبافتههای داری و غیر داری در شیراز افزود: با بررسی یک دوره ۱۵ ساله صادرات فرش کشورمان پی میبریم که صادرات این محصول ایرانی از عددی معادل ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به کمتر از ۷۰ میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافته که این اتفاق بسیار دردناک است.
وی ادامه داد: فرش ایرانی بازارهای جهانی خود را از دست داده و اگر تمام فعالان این صنعت نیز تلاش کنند بازگشت فرش ایرانی به جایگاه قبلی که در جهان داشته به راحتی میسر نخواهد شد.
او اظهار کرد: اعمال برخی محدودیتها در بحث صادرات فرش ایرانی موجب شد که رقبای ما در جهان با کپی برداری از نقشههای فرش ایرانی و اقدام به بافت آنها در برخی کشورهای همسایه، نمونههایی از فرش ایرانی را تولید و روانه بازار کنند.
کاهش صادرات فرش ایران، زنگ خطری برای این صنعت فاخر است
رییس اتاق بازرگانی فارس گفت: با نیم نگاهی به اتفاقهایی که در حوزه صنعت فرش ایران افتاده میبینیم که مباحثی از جمله پیمان سپاری ارزی، قیمت گذاری، برگشت ارز حاصل از صادرات و دیگر تصمیمات مقطعی در دولتها ضربههای جبران ناپذیری به صنعت فرش کشور وارد کرده است.
حمیدیان افزود: ا ینکه رقبای صنعت فرش ما وارد حوزه تولید این محصول شدهاند مشکل ما نیست بلکه مشکل ما ضعف در تصمیم سازی ها، ایجاد مشکلات متعدد و دست و پاگیر بودن روند صادرات این محصول فاخر ایرانی است که موجب ایجاد چنین پدیدهای شده است.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت فرش اگر دولتها اختیار را به بخش خصوصی واگذار میکردند، بخش خصوصی خودش میتوانست بازار جهانی و صادرات این محصول منحصر به فرد را به بهترین شکل مدیریت و در حوزه توسعه صادرات آن کار کند، اما صدور بخشنامههای غیرکارشناسی موجب محدود شدن صادرات شده و بازارهایی که تجار ما سالها با تلاش ایجاد کردند یک شبه از بین رفت.
او اظهار کرد: فرش تنها یک کالای صادراتی نیست، بلکه یک کالای فرهنگی و یک خدمت نیز محسوب میشود، اما ین حوزه در مدیریت با سردرگمی مواجه شده و بسیاری از تصمیم گیریهای تخصصی در این حوزه مغفول مانده است.
حمیدیان گفت: امیدواریم فرش ایرانی به دور از نگاههای سلیقهای بتواند روزی بازارهای جهانی خود را پیدا کند و شاهد گسترش فرهنگ ایرانی در سراسر دنیا باشیم.
حضور ۵۱ تولید کننده فرش در نمایشگاه بین المللی شیراز
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس هم گفت: در بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و دستبافتهای داری و غیرداری این استان که ۵۱ تولید کننده آخرین محصولات خود در زمینه فرش دستبافت، تابلو فرش دستبافت، گلیم، گبه و نمد فرش را در معرض دید قرار داده اند.
محسن نهاوندی افزود: در این نمایشگاه شرکت کنندگانی از استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، سمنان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، کرمان، قم و البرز حضور دارند.
وی ادامه داد: امروز فرش دستباف در ایران به عنوان دوسویه هنر صنعت شناخته میشود که با توجه به گسترش بازارهای فرش دستبافت از دورههای گذشته تاکنون سمت و سوی صنعتی و تجاری آن نیز پررنگتر شده است.
او اظهار کرد: فرش دستبافت به دلیل ارزش افزوده بالا، میزان اشتغال زایی و کسب درآمد ارزی از دیرباز مورد توجه همه اقشار قرار داشته و در همین راستا شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس تلاش کرده با فراهم آوردن مقدمات برگزاری نمایشگاه فرش دستباف به معرفی بیشتر این محصول فاخر ایرانی به جهانیان کمک کند.
نهاوندی افزود: این نمایشگاه تا بیست و هشتم بهمن ماه جاری از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فارس واقع در شهرک گلستان شیراز پذیرای مراجعان و بازدید کنندگان خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان