اهمیت مهارت‌های ارتباطی در یک خانواده

همه ما به اهمیت یک خانواده سالم واقف هستیم. «خانواده موفق»، «خانواده آرام»، «خانواده قدرتمند» و... مثل بسیاری از واژه‌ها وعبارات دیگر کلیدواژه‌هایی دارد که درک آن برای همه آسان است اما اجرای آن برای تک‌تک خانواده‌ها آسان نیست.
همه ما به اهمیت یک خانواده سالم واقف هستیم. «خانواده موفق»، «خانواده آرام»، «خانواده قدرتمند» و... مثل بسیاری از واژه‌ها وعبارات دیگر کلیدواژه‌هایی دارد که درک آن برای همه آسان است اما اجرای آن برای تک‌تک خانواده‌ها آسان نیست.
کد خبر: ۱۴۸۸۷۲۲
نویسنده فاطمه نوروزی - روزنامه‌نگار
 
مفهوم خانواده موفق بسیار گسترده است و دربرگیرنده ابعاد و موضوعات زیادی است که شرح کامل آن در این مقال نمی‌گنجد اما در اشاره‌ای کوتاه باید گفت که الگوهای ارتباطی در یک خانواده موفق نقش بسیار مهمی در ایجاد روابط سالم و پایدار داشته و این الگوها نقش بسزایی در تقویت پیوندهای عاطفی، حل تعارضات و ارتقای کیفیت زندگی خانوادگی دارند.
مثلا خیلی‌ها فکر می‌کنند لازم است برای حفظ رابطه بهتر در خانواده، خلاف چیزی رفتار کنند که در درون‌شان می‌گذرد! این در‌حالی است ‌که صداقت کلام در بیان آنچه در درون‌مان می‌گذرد بیشترین تاثیر را بین اطرافیان‌مان دارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های خانواده‌های موفق، وجود گفت‌وگوی راحت و صادقانه با یکدیگر است. اعضای خانواده باید بتوانند بدون نگرانی از قضاوت یا انتقاد، نظرات و احساسات خود را بیان کنند. این نوع ارتباط باعث می‌شود که همه اعضا به هم نزدیک‌تر شوند و علاقه و اعتماد بیشتری نسبت به هم پیدا کنند.
گوش کردن به حرف یکدیگر از دیگر مهارت‌هایی است که باعث استحکام ارتباطات درون‌خانوادگی‌مان می‌شود، چون باعث می‌شود دوستان، همکلاسی‌ها، همکاران ودیگر آشنایان‌مان در مکالمه با ما احساس رضایت کنند.وقتی اعضای خانواده به یکدیگر گوش می‌دهند، احساس ارزشمندی و احترام بیشتری را تجربه می‌کنند که این امر موجب تقویت روابط عاطفی می‌شود اما باید یادمان باشد وقتی پای صحبت‌های دیگران می‌نشینیم آنها را نصیحت نکنیم، چون معمولا دیگران برای ما درد‌دل نمی‌کنند که نصیحت بشنوند.
همچنین باید به یاد داشته باشیم که «تعارض» در ارتباطات درون‌خانوادگی بسیار طبیعی است اما نحوه‌ برخورد با این تعارضات بسیار مهم است. خانواده‌های شاد و موفق یاد گرفته‌اند که چطور با احترام و بدون توهین یا سرزنش، مشکلات و اختلافات‌شان را حل کنند. استفاده از تکنیک‌هایی مانند «بیان احساسات» یا «توافق بر سر راه‌حل» می‌تواند در حل تعارضات مؤثر باشد.
ازطرفی گذراندن وقت با خانواده، افسردگی، عصبانیت و خیلی دیگر ازمشکلات فکری را کاهش می‌دهد. خانواده‌های موفق معمولا زمان مشخصی را برای با هم بودن اختصاص می‌دهند.
 بازی کردن،تماشای فیلم یاحتی صرف غذا ازدلایلی است که خانواده‌هامی‌توانند به بهانه آن بیشتر کنارهم باشند. وقت‌گذاری برای همدیگر باعث‌تقویت‌پیوندهای عاطفی وایجاد خاطرات مشترک مثبت می‌شود.وقتی اعضای خانواده بایکدیگر وقت بیشتری می‌گذرانند با تشویق و حمایت از هم می‌توانند باعث رشد و بالندگی یکدیگر شوند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها