«جام‏‌جم» نقاط ضعف برنامه‌های پنج‌ساله توسعه را برای پیشرفت علمی کشور بررسی می‌‎کند

۵سرعت‌گیر مسیر توسعه

در توسعه شهری و روستایی مناطق فارس؛

توانمندسازی مناطق محروم فارس؛ از توسعه معابر تا اسکان عشایر

توسعه شهری و روستایی یکی از مهم‌ترین مطالبات مردمی در مناطق محروم به شمار می‌رود که این رویکرد در قالب اجرای پروژه‌های مختلف در حال پیگیری است؛ پروژه‌هایی که روند اجرایی آن‌ها هر هفته مورد بازدید و بررسی مسئولان قرار می‌گیرد.
توسعه شهری و روستایی یکی از مهم‌ترین مطالبات مردمی در مناطق محروم به شمار می‌رود که این رویکرد در قالب اجرای پروژه‌های مختلف در حال پیگیری است؛ پروژه‌هایی که روند اجرایی آن‌ها هر هفته مورد بازدید و بررسی مسئولان قرار می‌گیرد.
کد خبر: ۱۴۸۸۳۳۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، پروژه‌های توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی با هدف توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع مالی در مناطق کم برخوردار و دور افتاده فارس در حال اجراست؛ در هفته‌ای که گذشت برخی از این طرح‌ها و پروژه‌ها توسط متولیان امر مورد بررسی و بازدید قرار گرفت.

اجرای طرح‌های عمران روستایی در روستای زیرآب زرین‌دشت

یکی از مهمترین پروژه‌هایی که اخیر مورد توجه متولیان حوزه محرومیت‌زدایی قرار گرفت طرح‌های عمران روستایی در روستای زیرآب زرین‌دشت بود؛ طرح‌هایی که با هدف توسعه این منطقه در حال اجرا هستند و در این هفته هم مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین دشت به همراه کارشناس مسئول نظارت و ارزیابی بنیاد مسکن استان، مدیر و کارشناس امور اجرائیات و ماشین‌آلات بنیاد از روند اجرایی آن‌ها بازدید کردند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین‌دشت در این بازدید با اعلام آغاز عملیات زیرسازی معابر روستای زیرآب این شهرستان بر اهمیت این پروژه در توسعه روستایی تأکید کرد و گفت:

مهرداد کاوه افزود: بهبود وضعیت معابر و آسفالت آن‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل کلیدی در افزایش انگیزه ساکنان برای ماندگاری در این مناطق باشد و به کاهش مهاجرت‌ها کمک کند.

او اضافه کرد: توسعه زیرساخت‌های روستایی نه تنها به بهبود کیفیت زندگی ساکنان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز رونق اقتصادی و اجتماعی در این مناطق باشد.

وی همچنین از همکاری‌های محلی و حمایت‌های مسئولان برای تحقق این اهداف قدردانی و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این پروژه، شرایط بهتری برای زندگی در روستا‌ها فراهم شود.

اجرای کانال سیل بر روستای دره عسلویه شهرستان کوار

اجرای کانال سیل بر روستای دره عسلویه شهرستان کوار از دیگر اقدامات با هدف توسعه روستایی است؛ مدیربنیاد مسکن شهرستان کوار با اعلام این خبر گفت: این طرح با اعتبار سه میلیارد ریال از محل اعتبارات نفت و گاز با نظارت بنیاد مسکن در روستای دره عسلویه اجرا شد.

مصطفی ایوبی ادامه داد: اجرای طرح‌های سیل‌بند و سیل‌بر در روستا‌ها مزایای متعددی دارد که به بهبود شرایط زندگی و حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند.

او که معتقد است حفاظت از اراضی کشاورزی یکی از این مزایاست، گفت: سیل‌بند‌ها می‌توانند از ورود آب‌های سیلابی به مزارع و اراضی کشاورزی جلوگیری کنند و بدین‌ترتیب محصولات کشاورزی را حفظ کنند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان کوار اضافه کرد: این طرح‌ها موجب کاهش خسارات مالی به روستاییان می‌شود چراکه با کنترل سیلاب‌ها، خسارات مالی ناشی از تخریب زیرساخت‌ها، منازل و زمین‌های کشاورزی کاهش می‌یابد.

ایوبی در خصوص حفظ منابع آب گفت: این طرح‌ها می‌توانند به ذخیره‌سازی آب باران و سیلاب‌ها کمک کنند و از آن برای آبیاری مزارع در فصول خشک استفاده شود، همچنین حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی در این طرح‌ها لحاظ شده است.

او بر این باور است که با مدیریت صحیح آب‌های سطحی، می‌توان زیستگاه‌های طبیعی را حفظ کرد و تنوع زیستی را افزایش داد.

نشست بررسی مشکلات فاز یک نهضت ملی مسکن شهرستان اوز نیز با حضور مسوولان محلی، مدیر بنیادمسکن شهرستان اوز، تسهیلگران، پیمانکار و مالکین در محل فرمانداری شهرستان اوز برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز در این نشست بر اهمیت نهضت ملی مسکن به عنوان یک پیشران کلیدی در طرح‌های صنعت ساختمان تأکید کرد و گفت: اجرای این طرح تأثیر مثبتی بر خانه‌دار شدن بخش وسیعی از جمعیت شهری داشته است.

به گفته امین کوهپیما نهضت ملی مسکن با هدف تأمین مسکن مناسب و قابل دسترس برای اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و خانواده‌های کم‌درآمد، طراحی شده است.

او تأکید کرد که این طرح افزون بر اینکه به حل مشکل مسکن کمک می‌کند، می‌تواند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در صنعت ساختمان نیز منجر شود.

در این نشست تسهیلگران، پیمانکار و مالکان طرح‌های نهضت ملی مسکن در محل فرمانداری شهرستان اوز با بیان پیشنهادات و طرح مشکلات موجود خواستار شتاب بخشی به اجرای این طرح‌ها و حل مشکلات آن شدند.

در هفته‌ای که گذشت همچنین جلسه بررسی تسهیلات واحد‌های آسیب دیده زلزله مردادماه ۱۴۰۲ نیز در محل فرمانداری اوز با حضور رئیس گروه بازسازی بنیاد مسکن کشور، کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن استان فارس، فرماندار اوز و مسوولان محلی برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز در این جلسه گزارشی از روند بازسازی ارائه داد و گفت: روند بازسازی در مناطق زلزله‌زده معمولاً شامل ارزیابی میزان خسارت، شناسایی نیازها، ارائه تسهیلات مالی و خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و نظارت بر اجرای پروژه‌های بازسازی است؛ این روند تحت نظارت بنیاد مسکن و نهاد‌های محلی در حال انجام است.

بازنگری طرح‌های هادی روستا‌های کناره و فیروزی مرودشت

بازنگری طرح‌های هادی روستا‌های کناره و فیروزی شهرستان مرودشت از دیگر اقدامات اخیر بنیاد مسکن برای توسعه مناطق محروم فارس به شمار می‌رود که مدیر بنیاد مسکن این شهرستان در این باره گفت: طرح هادی به عنوان سند توسعه ۱۰ ساله روستاها، نقش بسزایی در برنامه‌ریزی و توسعه پایدار روستایی ایفا می‌کند.

علی شیروانی دوست معتقد است بازنگری در این طرح‌ها می‌تواند به شناسایی ظرفیت‌های جدید و نیاز‌های روز روستا‌ها کمک کند و زمینه‌ساز توسعه‌ای متوازن و جامع باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها