به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا،محمود قدبیگی روز دوشنبه با بیان اینکه این تصمیم براساس مصوبات کارگروه صیانت از منابع آب استان مرکزی اتخاذ شده است، افزود: برق کلیه چاههای آب کشاورزی در تمام شهرستانهای استان به جز ساوه، زرندیه و دلیجان و محلات از ۲۰ آذر و برق این سه شهرستان نیز از ۳۰ آذر ماه جاری تا ۱۵ فروردین محدود شد.
وی بیان کرد: این تصمیم مهم در راستای مصرف بهینه از منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از افت بیشتر سطح منابع آب دشتهای استان اتخاذ شده است.
قدبیگی افزود: این اقدام حیاتی میتواند نقش مهمی در جلوگیری از اضافه برداشت چاههای آب کشاورزی داشته باشد، زیرا در راستای قانونمند کردن بهرهبرداری از منابع آب و لزوم رعایت ساعت کارکرد مندرج در پروانههای بهرهبرداری چاهها اتخاذ شده است.
وی بیان کرد: ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره برداری در اکثر دشتهای استان برابر سه هزار ساعت در سال، دشت اراک سه هزار و ۵۰۰ ساعت در سال و در دشتهای ساوه و زرندیه چهار هزار ساعت در سال پیشبینی شده است و در نهایت چاهها باید در چهار ماه انتهای سال خاموش باشند.
آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین میشود و در بخش شهری ۳۳۷هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.
بهطور کلی ۱۹درصد مساحت استان مرکزی، اراضی کشاورزی و ۵۷ درصد مرتع و بقیه غیر مزروعی (شهرها، جادهها، دریاچه و ...) است. محصولات کشاورزی استان شامل گندم، جو، آفتابگردان، حبوبات، پنبه، چغندرقند، گوجه فرنگی، پیاز، انگور، خشکبار، سبزیجات، انار، طالبی، هلو، پسته، بادام و گردو است از مهمترین قابلیتهای کشاورزی در استان مرکزی میتوان به تولید گل و گیاه اشاره کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد