حال و هوای برخی برنامه‌های شب یلدایی را در چند شبکه تلویزیونی بررسی کردیم

سفره‌ تماشایی یلدایی

همزمان بانزدیکی شب یلدا و میلادحضرت زهرا(س)،شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های ویژه‌ای رابرای گرامیداشت این مناسبت‌ها تدارک دیده‌اند.در این گزارش،به بررسی حال و هوای برنامه‌های شب یلدایی درسه شبکه مهم تلویزیونی،شامل شبکه یک، دو و نسیم پرداخته‌ایم.
همزمان بانزدیکی شب یلدا و میلادحضرت زهرا(س)،شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های ویژه‌ای رابرای گرامیداشت این مناسبت‌ها تدارک دیده‌اند.در این گزارش،به بررسی حال و هوای برنامه‌های شب یلدایی درسه شبکه مهم تلویزیونی،شامل شبکه یک، دو و نسیم پرداخته‌ایم.
کد خبر: ۱۴۸۶۴۹۲
نویسنده زهرا عباسی - گروه رسانه
 
از درختکاری و یادآوری سنت‌های ایرانی در برنامه «سایه‌سار» شبکه یک تا فضاسازی شاداب و صمیمی «صبحانه ایرانی» و «عصر خانواده» در شبکه دو و البته سفره رنگارنگ برنامه‌های شبکه نسیم، هریک به نحوی سعی درایجاد فضایی دلنشین و یادآور خاطرات این شب خاص داشته‌اند. این برنامه‌ها نه فقط به حفظ سنت‌ها و فرهنگ ایران‌مان کمک می‌کنند، بلکه فرصتی برای جمع شدن خانواده‌ها و ایجاد لحظاتی شاد و به‌یادماندنی فراهم آورده‌اند.

شبکه یک؛ سایه‌ساری دل‌انگیز
«سایه‌سار»، ویژه‌برنامه یلدایی شبکه یک علی‌القاعده با مخاطبان گسترده‌تری در ایران و جهان روبه‌رو بود. تمرکز این برنامه بر درختکاری در آستانه فصل زمستان را می‌توانیم مهم‌ترین ویژگی آن بدانیم. اگر این فرصت راغنیمت بشماریم می‌توانیم ازاین فرصت برای گسترش فضای سبز کشور بهره بیشتری ببریم.
دیگر نکته بارز این برنامه، حضور گیتی خامنه به عنوان مجری است. خامنه، مجری برنامه‌های کودک و نوجوان شبکه یک تلویزیون از سال ۱۳۵۸تاسال۱۳۷۰بود که خاطرات بسیاری از متولدان دهه ۵۰ و ۶۰ را زنده کرد. این مجری در اجرای سایه‌سار هم تلاش کرد با استفاده مناسب ازحرکات دست وبیان جملاتی روان و دلنشین، فارغ از سن و سال مخاطبان، در انتقال مفهوم بکوشد. استفاده از برخی شخصیت‌هایی که برای اولین بار جلوی دوربین تلویزیون حاضر می‌شدند و همچنین پخش تصاویر مستقیم از روند کاشت درخت در مناطق مختلف با حضور اقشار مردم هم از نکات دیگر و ویژگی‌های این برنامه بود.
 
شبکه دو؛ راوی سنت و فرهنگ ایرانی
شبکه دوی سیما امسال در تلاش بود با دو برنامه شاخص خود، به بزرگداشت یلدا و روز میلاد حضرت‌زهرا(س) بپردازد. برنامه «صبحانه ایرانی» با اجرای المیرا شریفی‌مقدم، به‌دلیل پربیننده بودن و پخش روزانه، توانست این آیین باستانی را به‌خوبی گرامی دارد و با ایجاد فضایی شاداب، نشاط را به خانه‌ها بیاورد. تغییر دکوراسیون متناسب با ایام و توجه به جزئیات آکسسوری‌ها، استفاده از موسیقی مناسب و اجرای پرنشاط ازجمله انتظاراتی بود که از این برنامه می‌رفت. عصرهنگام، شبکه دو همچنان از برنامه ثابت و شناخته‌شده «عصر خانواده» برای بزرگداشت این ایام استفاده کرد. اجرای محیا اسناوندی، قدسیه صالحی و احسان نام‌آور به‌همراه محسن آزادی که به‌عنوان مجری ویژه‌برنامه «یلدای فاطمی»به این برنامه اضافه شده بود، با اجرایی ساده، صمیمی و خانواده‌محور، توانست مهمان شب‌های یلدایی خانه‌ها باشد. برنامه‌ریزی شبکه دو برای چهار شب، با بیش از شش ساعت پخش زنده و دعوت از مهمانانی که هریک داستانی از دل خانه‌های مردم داشتند، ازایده‌های جذاب این شبکه بود. اجرای رنگارنگ موسیقی‌های فولکلور از اقوام مختلف ایران و حتی کشورهای فارسی‌زبان، همراه با گروه موسیقی و توانمندی در اجرا به چند زبان و فرم موسیقی مختلف، و همچنین حضور دختران در این گروه، از دیگر نکات جالب یلدای فاطمی شبکه دو محسوب می‌شود. آنچه که این شب‌ها از قاب شبکه دو به مخاطبان ارائه شد، تصویری با تم قرمز یلدایی، حضور مهمانانی با داستان‌های متنوع، موسیقی‌های فولکلور روایی و قصه‌سرایی‌های محلی با اجرای صمیمی و همدلانه مجریان جوان بود.این ایده از برپایی بزرگداشت مردمی در قالب روایت، موسیقی و نمایش، با توجه به نیاز به بازگشت به سنت‌های اصیل ایرانی، نیازمند صبوری و همراهی مخاطبان همدل با این شبکه است.
 
سفره رنگارنگ شبکه نسیم
شبکه نسیم امسال به مناسبت یلدا سفره‌ای رنگارنگ از برنامه‌ها را تدارک دید. برنامه‌های با ترانه، چهل‌تیکه، بگو بخند، نسیم‌آوا، آوا نوا و خوش‌نمک ازجمله چیدمان‌های این سفره یلدایی به‌شمار می‌روند. دربرنامه «چهل‌تیکه»، محمدرضا علیمردانی پس ازسه سال با شب‌نشینی یلدا به آنتن برگشت تا دوباره با مهمانانش درکنارلحاف چهل‌تیکه خاطرات رامرورکند.«بگوبخند»که یکی از برنامه‌های محبوب شبکه نسیم است، با اجرای عبدا...روا فضایی شاد و تعاملی را با حضور مهمانان و روایت‌های یلدایی ایجاد کرد. این برنامه تلاش کرد نشاط این شب‌ها ودورهمی‌هارادوچندان کند.همچنین،«نسیم ‌آوا»بااجرای محمدرضا محبی سراغ مهمانانی ازدنیای موسیقی اقوام وشاعرانی که شاهنامه می‌خواندندرفت وبه‌طور ویژه به آیین یلدا پرداخت.دربرنامه «آوا نوا»،ناصر فیض،محمود اکرامی‌فر ومسعود فروتن به میزبانی محمودحبیبی‌کسبی حضور یافتندودر گعده‌ای صمیمی به بحث درباره زبان، ادبیات واشعاردر قالب‌های‌طنز وروایی پرداختند.برنامه«خوش‌نمک»نیزبه علی فریادی وعلی زرگرسپرده شدتا باروایت‌های بانمک خود، روزمرگی‌ها و زوایای نادیده زندگی را به تصویر بکشند. دربرنامه «با ترانه»، سامان ارس‌خان به یزد سفر کرد وبااستفاده ازگویش شیرین یزدی و نمای زیبای پشت‌بام‌های بافت تاریخی یزد،فضایی دل‌انگیز وجذاب خلق نمود.اوکه برنامه را در دمای منفی یک درجه و روی پشت‌بام اجرا می‌کرد، باگذاشتن کرسی واستفاده ازلحاف ترمه یزدی، مهمانانش رابه عمارت صفی‌خانی یزد دعوت نمود. ارس‌خان در بخشی از برنامه میزبان بزرگان یزد بود که با گویش یزدی از سنت‌ها ومیراث استان‌شان صحبت کردند. معلم او نیز درباره یلدای هشت سال دفاع‌مقدس سخن گفت وحامد فقیهی،خواننده شیرازی بااجرای ترانه‌هایی به گویش شیرازی، گوشه‌ای ازترانه‌های شیراز را به آسمان یزد آورد.یکی ازترانه‌های به‌یادماندنی که او اجرا کرد،«جینگو جینگ سازمیاد»بودکه پایان‌بخش شب یلدایی«با ترانه» شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها