به گزارش "جام جم" نشست تشکل ملی مبارزه با مفاسد اقصادی کلان در شرایطی برگزار شد که برنامه های این تشکل به صورت ویژه در دستور کار کمیته ها قرار گرفته و در هر نشست مهمانانی از قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی و وزارتخانه ها و سازمان ها و نهادهای دیگر جهت آگاهی از وضعیت موجود و شنیدن راهکارهای کارشناسان تشکل حضور دارند که بعد از معاون محترم دادستان کل کشور و نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در نشست اخیر، خانم نوروزی، مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب و خانم بختیاری، دبیرکل انجمن کارفرمایان شرکتهای تولیدی دانش بنیان مهمان تشکل بودند.
در این نشست ابتدا دکتر یونس فروزان، دبیر کل تشکل ملی مبارزه با مفاسد اقصادی کلان با بیان اینکه این تشکل با هدف آسیب شناسی و رصد دستگاههای دولتی و غیر دولتی و همچنین زیرمجموعه های ستاد کل مسلح بعد از مطالعات و بررسی های فراوان تشکیل شده و قرار است به عنوان قرارگاهی جهادی به امور رسیدگی کند، گفت: تمام کارها و نوع نگاه ما به مسائل موجود از بیانات مقام معظم رهبری وام گیری شده است که فرمودند "اگر انتقادی صورت میگیرد باید با پیشنهادی همراه باشد. انتقاد بشود نهی از منکر و پیشنهاد بشود امر به معروف."
وی با اشاره به اینکه در جلسات قبلی، معاون دادستان کل کشور و همچنین روسا و نایب رییس کمیسیون های مختلف مجلس مهمان این نشست بوده اند، ادامه داد: با توجه به اینکه بنگاههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اداری و فرهنگی جامعه در سه ضلع "فساد، نفوذ و ناکارآمدی" محاصره شده اند، بعد از حدود 4 سال کار میدانی و مطالعاتی و تحقیقاتی به این نتیجه رسیدیم که باید قرارگاهی جهت ساماندهی اوضاع راه اندازی شود.
به گفته این مسئول، تشکل قصد ندارد در دو موضوع "فساد" و "نفوذ" ورود کند و تمام توانش را روی بحث "ناکارآمدی" و یافتن راهکارهایی برای رفع ان متمرکز کرده است. زیرا ناکارآمدی مدیران و در جای درست قرار نگرفتن آنها بزرگترین درد امروز کشور است.
دکتر فروزان با اشاره به کمیته ها و دستورالعمل هایشان گفت: قرار شده تمام کمیته ها با یک ساز و کار اجرایی، امور را استارت زده و در هر جلسه گزارشی ارائه کنند که امروز هم چند کمیته آماده هستند تا مطالعات و تحقیقاتشان در حوزه های مشخص را ارایه کنند.
* اقتصاد مسیر اشتباهی را در پیش گرفته
در ادامه این نشست آقای فرهاد آقاخان دبیر کمیته روستاها در مورد وضعیت روستاها، به ارایه گزارش مبسوطی همراه با پاورپوینت پرداخت.
وی با بیان اینکه طرح خودکفایی روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار باشد تا بتوانیم به توسعه و پیشرفت این مناطق دلگرم شویم، گفت: توسعه و گسترش زیرساختها در اراضی کشاورزی یکی از مهمترین بخش هایی است که سالهاست مورد بی توجهی قرار گرفته است.
به گفته این کارشناس، در منطقه خاورمیانه ما دومین کشور پر آب هستیم، پس خالی شدن ۳۵ هزار روستا از جمعیت را نباید به پای کم آبی نوشت.
آقا خان مصرف گرایی و اهمیت ندادن به تولید داخلی را عامل مهاجرت ها و به قول خودش آوارگی حدود ۲۵ میلیون نفر عنوان کرده و تصریح کرد: فکر می کنم دولت، مجلس و قوه قضاییه خبر ندارند که برخی ادارات دست به دست هم داده اند تا روستاها را تخلیه کنند.
وی با تاکید بر اینکه به یک جامعه مصرفی تبدیل میشویم و گویی به تولید احتیاجی نداریم، گفت: مبنای اقتصاد ما کاملاً غلط است. اقتصاد مسیر اشتباهی را در پیش گرفته است و مشکل دارد.
این کارشناس با بیان اینکه "ما اقتصاد نداریم بلکه فقط فعالیتهای اقتصادی داریم" توضیح داد: متاسفانه فساد در در لایه لایه این نوع از اقتصاد رخنه کرده است. در حال حاضر عرضه فراوان است ولی تقاضا وجود ندارد. پس اگر هر چقدر تولید داشته باشیم، اگر تورم کاهش نیابد هیچ ارزشی ندارد.
بعد از این گزارش، دکتر فروزان با بیان اینکه قرار است جلسات تخصصی با حضور اعضای کمیسیون مجلس و دیگران مدیران هر پانزده روز یکبار در روزهای سه شنبه برگزار خواهد شد، گفت: در این جلسات اگر نکتهای وجود داشته باشد مطرح میشود و کمیته باید مسائل مورد بحث را پیگیری کند.
*تشکل، به تمام امور ورود کند
مهندس محمودرضا گودرزی، دبیر کمیته پتروشیمی دیگر سخنران این نشست بود که به ارایه گزارشی در رابطه با وضعیت پتروشیمی ها، شرایط حال حاضر آنها و ایدآل ها پرداخت.
این کارشناس تاکید کرد: تشکل ملی مبارزه با مفاسد اقصادی کلان باید در مباحثی مانند نظارت، پایش، تصویب و اجرای طرحهای آیپیسی ورود کرده و نظارت داشته باشد.
به گفته این کارشناس، ظرفیتهای نفت و گاز افزایش داشته و موجب ایجاد اشتغال پایدار میشود. ضمن اینکه با هم افزایی ها می توان تمام ناترازی و کمبودها را رفع کرد.
مهندس گودرزی تصریح کرد: وقتی طرحها تسریع شوند و پایش وجود داشته باشد، در اجرای امور هم نظارت ها از بروز فساد جلوگیری کرده و از ناکارآمدی ها کاسته می شود.
وی گفت: هم اکنون با ۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی گاز و کمبود ۲۰ هزار مگاوات برق مواجه هستیم که با ورود کمیته و تشکل میتوان طرح های موجود را تسریع کرده و به وضعیت ایدآل نزدیک شویم.
* رشد متوازن اقتصادی سنتی و دیجیتال
در ادامه، خانم بختیاری، دبیرکل انجمن کارفرمایان شرکتهای تولیدی دانش بنیان با بیان اینکه باشگاهی داریم به عنوان باشگاه تولید کنندگان کهه آقای آقامحمدی مشاور مقام معظم رهبری هدایت آن را بر عهده دارند، گفت: می خواهیم فرمایشات مقام معظم رهبری مورد توجه و استفاده قرارگیرند. ایشان فرمودند هر کسی که طرحی میدهد، خودش مدیر طرح باشد. حتی یکبار ایشان از ناکارآمدی ساختار و دستگاههای اجرایی که چرا با بخش تولیدی و کارآفرینها همراهی نمی کنند، گله کردند.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه تمام نخبگان کشور این است که بتوانند وارد بدنه تولید شوند و گامی در جهت پیشرفت بردارند، ادامه داد: در اصناف به صورت جدی رشد متوازن اقتصادی سنتی و دیجیتال را پیگیری میکنیم که اگر واقعاً روی این مسئله اهتمام نشود بعد ها مشکلات زیادی گریبانگیر کشور میشود.
بعد از صحبت های خانم بختیاری، دبیر تشکل ملی مبارزه با مفاسد اقصادی کلان پیشنهاد کرد تا کمیته ای در همین رابطه و با نگاه تخصصی تشکیل و مسئولیت آن بر عهده خانم بختیاری باشد.
*شبکه سازی مردمی
آقای حسنزاده، دبیر کمیته معدن دیگر سخنران نشست بودند که با اشاره به اتفاقات معدن طبس گفت: موضوع ایمنی معدنچیان با بهانه حادثه طبس در دستور کار قرار گرفته و راه حلهایی برای آن ارائه شده است.
وی ادامه داد: در دنیا مفهومی تحت عنوان اعتماد صفر وجود دارد. یعنی به ساختار اعتماد نکنیم و تمام اطلاعات بر اساس دادهها باشد. این چرخه در دنیا اتفاق افتاده و موضوع هوشمندسازی معادن و هوش مصنوعی از طریق اینترنت اشیا اتفاق میافتد و کشور در این موضوع عقب است.
پس از ایشان، خانم نوروزی، مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب در بحث تشکل ملی و مبارزه با مفاسد پیشنهاداتی ارایه کردند.
وی گفت: اگر در قالب مقابله با فساد به صورت شبکهای میخواهید فعالیت کنید باید ابتدا زیرساختهای مطالبهگری شکل بگیرد و محور مطالبهگری مردم هستند.
خانم نوروزی تصریح کرد: پیشنهاد میدهم حتماً مردمی سازی این مقابله، به صورت شبکه سازی و فراگیری در این تشکل دیده شود. چون مطالبهگری با اطلاعات درست،ً یک پایش مردمی به شمار می آید. کسانی که خودشان در زمینه ای منافع دارند هرگز نمی آیند به مشکلات بپردازند اما مردم میتوانند دردها را بهتر مطرح کرده و در این حوزه فعال باشند.
وی تاکید کرد: ما به دنبال حمایت از تولیدکنندگان در حوزه حجاب و عفاف هستیم و روی کمک دوستان حساب ویژه ای باز کرده ایم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند
در گفتوگو با دکتر محمد حسنی، پژوهشگر و دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش مطرح شد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد