به گزارش جام جم آنلاین از معاونت صدا، همزمان با سالروز تصویب قانون اساسی از مجموعه ۱۰۰ قسمتی برنامه پرسمان اساسی ایرانصدا رونمایی شد. این مراسم با پخش بیانات مقام معظم رهبری ویژه قانون اساسی آغاز شد. علی بخشیزاده معاون صدای رسانه ملی در این مراسم با اشاره به اینکه در گذشته اقدامات گسترده برای حفظ سرمایه اجتماعی انجام شده، گفت: ما در جنگ نابرابر و ترکیبی هستیم که نورافکن دشمن به سمت کاستیهای ما رفته و آنها را بزرگنمایی میکند، اما رسانه ملی تلاش دارد با بهره بردن از راهکارهای مناسب رسانهای مقابل دشمن بایستد. ضرورت دارد ما در حوزه قانون اساسی اقدامات ویژهای انجام بدهیم. تا به امروز کارهای کمی انجام شده است. از این رو ایرانصدا تلاش کرد با تهیه مجموعه ۱۰۰ قسمتی برنامه پرسمان اساسی پاسخگوی سئوالات مخاطبان باشد.
وی ادامه داد: این مجموعه پادکست که اقدام ارزشمندی بود که ایرانصدا انجام داده، پاسخگوی شبهات در این حوزه هم است. از سوی دیگر معاونت صدای رسانه ملی آماده همکاری برای ترویج و تبیین قانون اساسی است، زیرا قانون اساسی ساماندهنده قوا و دستگاهها در کشور است. بیش از ۴۵ سال از استقررار نظام جمهوری اسلامی در ایران میگذرد و کشور با وجود پیش آمدن شرایط سخت، همیشه راهکاری داشته است.
معاون صدا افزود: سازمان صدا و سیما شامل ۱۶۵ شبکه رادیویی و تلویزیونی است که عمومی و اختصاصی بوده و با توجه به شرایط مخاطبان میتواند در حوزه قانون اساسی برنامههای متفاوت بسازد. از این رو باید در سطح ملی فضایی را ایجاد کرد تا به قانون مراجعه شود. قانون اساسی زیر ساختهای خوبی برای کشور فراهم آورده و برای شرایط مختلف پیشبینیهای لازم را کرده است. همچنین در قانون اساسی درباره حقوق ملت سخن گفته شده است.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان باید در فضای مجازی حضور داشته باشد، ادامه داد: مخاطبان در حال حاضر بیشترین اطلاعات را از فضای مجازی دریافت میکند؛ بنابراین ضرورت دارد در این بخش حضور پررنگی داشت. از سوی دیگر روایت گری منطقی منطبق بر نیاز مخاطبان نقطه شروع است و ما با نقطه مطلوب فاصله داریم.
در ادامه این مراسم دکتر طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان بیان داشت: قانون اساسی سند انسجام ملی است و همه وظیفه داریم به ترویج و تبیین این قانون بپردازیم. قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران در ۴۵ سال گذشته آزمون خود را پس داده است. این قانون در عادیترین شرایط حاکم بوده و در سختترین شرایط نیز امور را سامان بخشیده است. کشور با وجود قانون اساسی هیچگاه با بنبست مواجه نبوده است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه قانون اساسی عالیترین سند حقوقی و میثاق ملی است، گفت: در هر کجا و در هر زمانی که به این قانون توجه کافی نشده است، با آسیب مواجه شدهایم. وی این نکته را بیان کرد که قانون اساسی، بیانگر سوابق تاریخ هر کشوری هم است. به عنوان نمونه در این قانون نسبت به انعقاد قراردادهای خارجی حساسیت وجود دارد؛ چرا که مردم ایران در گذشته از سوی قراردادها و امتیازهایی که به بیگانگان داده شد، آسیبهای بسیاری متحمل شدند. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون چند بار در خصوص اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی که در همین رابطه است، درخواست تفسیر شده است.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین قانون اساسی را دربرگیرنده مهمترین شاخصهای حکمرانی، مبناییترین ضوابط حکومتداری و صلاحیت نهادها و دستگاهها دانست و عنوان کرد: فصل «حقوق ملت» از وجوه قابل افتخار قانون اساسی است.
دکتر طحاننظیف در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته توسط معاونت صدای رسانه ملی و مجموعه ایرانصدا برای ترویج و تبیین قانون اساسی، اظهار داشت: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است. صدا و سیما نقش مهم و موثری در این رابطه دارد و امیدواریم همه در جهت تبیین و ترویج این قانون تلاش کنیم. در مجموع تلاشهای ایرانصدا در این حوزه قابل قدردانی است.
مهدی شاملو، مدیر ایرانصدا با بیان اینکه ایرانصدا سال گذشته مجموعه کتابهای گویای قانون اساسی و مُحشای آن را با همکاری شورای نگهبان تولید کرد که با استقبال بالای مخاطبان روبرو شد. در قدم بعدی مقرر شد مجموعهای گفتگو محور با هدف تبیین قانون اساسی و با نظارت اعضای شورای نگهبان تهیه شود. در این مجموعه صوتی با دکتر فتاحی زفرقندی به عنوان کارشناس درباره مباحث اساسی و مبنایی قانون اساسی که
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود