علی تارقلیزاده، رئیس دپارتمان بینالملل فدراسیون فوتبال این خبر را رسمی اعلام کرد تا همچنان ابهام باقی باشد. در حکم فیفا آمده بود که ایران باید سه میلیون و ۷۰۰ هزار دلار به مارک ویلموتس بدهد، یک میلیون دلار دیگر از کجا آمد؟ این پرونده ظاهرا کدهای کشف نشده زیادی دارد و هنوز حتی مقامات ذیربط از پشت پردههای آن بیخبر هستند.
۱- مارک ویلموتس که تا پیش از همکاری با تیمملی ایران، خواب قرارداد۴۰۰ هزار دلاری را هم نمیدید، قراردادی به ارزش سالانه دو میلیون و ۲۵۰ هزار دلار با فدراسیون فوتبال امضا کرد.همچنین مقرر شد فدراسیون ۷۵۰هزار دلار نیز به دستیاران او پرداخت کند. بنابراین رقم دستمزد کادر فنی تیمملی سالی سه میلیون دلار بود. اولین بار این خبر توسط قاضیزاده نماینده مجلس و عضو فراکسیون ورزش فاش شد. او در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: «سه میلیون دلار قرارداد بستهاند و ما از جزئیات با خبر هستیم.»
۲- مارک ویلموتس فقط شش ماه آن هم به صورت پروازی با تیمملی همکاری کرد. حتی بعد از شکست تیمملی مقابل بحرین به ایران نیامد و به تعطیلات رفت! مهدی تاج که در زمان عقد قرارداد به خوبی از تحریمها خبر داشت و میدانست نمیتواند به راحتی پول ویلموتس را بدهد، با این تصور که او هم مثل کیروش آدم صبوری است، اشتباه بزرگی مرتکب شد.ویلموتس حتی با وجود آنکه قبل از بازی ایران و عراق در مقدماتی جامجهانی قطر، ۲ میلیون یورو از فدراسیون فوتبال در بانک زراعت ترکیه دریافت کرد، پس از شکست در این مسابقه رفت و دیگر برنگشت. حمید استیلی یک بار گفت:«خبر دارم که به ویلموتس با یک کوله پشتی دو میلیون دلار دادهاند و او وقتی پولها را دیده، کیف کرده و با آن عکس یادگاری گرفته است!» همین پول را فدراسیون فوتبال از شرکت شستا قرض گرفت و سند ساختمان فدراسیون وسه دانگ ازساختمان باشگاه پرسپولیس را ضمانت گذاشت. بماند که بعدها نتوانست پول را پرداخت کند و هم اینک سند ساختمان فدراسیون فوتبال به نام شرکت شستاست.
۳- اولین بار در تاریخ هشتم دی ماه سال ۱۳۹۸ خبر رسمی شکایت ویلموتس از ایران منتشر شد. در آن روزها فدراسیون ادعا میکرد حق با آنهاست و دوزار هم دست ویلموتس را نمیگیرد.با این وجود انتقادها ازمهدی تاج آنقدر بالا گرفت که ناگهان مریض شد و از سمت خود در فدراسیون فوتبال استعفا کرد. بعد از اوحیدر بهاروند وبعد شهابالدین عزیزی خادم ادعا کردند به شدت پیگیر هستند. ویلموتس غرامت هفت میلیون و ۸۷۵ هزار دلاری میخواست و ایران میگفت دلاری به او نخواهد داد.
۴- فیفا رای داد؛ پرداخت غرامت شش میلیون و ۲۵۰ هزاردلاری به مارک ویلموتس، به اضافه ۵ درصد جریمه سالانه. مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال بلافاصله مصاحبه کرد که رای عادلانه نیست و باید سریعا اعتراض بزنیم. فدراسیون اعتراض زد و پرونده راهی CAS دادگاه عالی ورزش شد. همچنین با پیگیریهای فدراسیون عزیزی خادم، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور وقت (حسن روحانی) به عنوان سرپرست تیم حقوقی این پرونده معرفی شد.
۵- با تغییر وکلا، روند رسیدگی به پرونده بهتر شد چون ابهامات زیادی درباره وکیل قبلی وجود داشت و معمولا تمام پروندهها را باخته بود. او لودویگ دلشات نام داشت که مالک تراکتور دربارهاش گفت با خارجیها زد و بند و علیه ایرانیها اقدام میکند. در هر صورت ایران در این یک قلم توانست نتیجه بگیرد و غرامت با کاهش چشمگیر به عدد ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار دلار به اضافه ۵ درصد سود سالانه رسید. رقم دقیق میشد ۳میلیون و ۷۰۰ هزار دلار که از رای اولیه ۳ میلیون دلار کمتر بود.
۶- مهدی تاج ناگهان دوباره رئیس شد. هیات رئیسه فدراسیون فوتبال عزیزی خادم را عزل کردند و در انتخاب، تاج توانست رای بیاورد و دوباره بر مسند قدرت بنشیند. در آن روزها بعضی نمایندگان مجلس از جمله نصرا... پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ اعتقاد داشتند باید انتخابات فدراسیون فوتبال ابطال شود. تاج بیتوجه به حملات، از شهریور سال ۱۴۰۱ رئیس فدراسیون شد و دو سال و اندی بعد، فدراسیون او موفق شد پول ویلموتس را بدهد و پرونده را ببندد.
۷- چرا یک میلیون دلار اضافه؟! تارقلیزاده، رئیس دپارتمان بینالملل فدراسیون گفت چهار میلیون و ۷۰۰ هزار دلار به این مربی پرداختهاند و در ادامه گفت: «ویلموتس شارلاتان است!» یک میلیون دلار اضافه حاصل تعلل دوباره فدراسیون برای پرداخت پول ویلموتس بوده. ۲۷ ماه تاخیر! فدراسیون فوتبال در حالی میگوید که پرونده را با چهار میلیون و ۷۰۰ هزار دلار بسته که کوچکترین اشارهای به دو میلیون یورو پرداختی در شهریورماه سال ۱۳۹۸ نمیکند! همان پولی که باعث شد سند ساختمان فدراسیون و سه دانگ از ساختمان باشگاه پرسپولیس به نام شرکت شستا شود. بنابراین بهتر بود علی تارقلیزاده میگفت ایران پرونده مارک ویلموتس را به پرداخت حدودا هفت میلیون دلار (حدود ۴۵۵ میلیارد تومان) بسته است!(یورو ارزش بیشتری از دلار دارد) آن هم برای شش ماه ناقابل که اگر رفت و آمد مربی بلژیکی را محاسبه کنیم، نهایتا سه ماه هم نمیشود؛ بلکه کمتر! تازه فراموش نکنید در فیفا ایران در دور اول مجبور شد پول وکلای حقوقی ویلموتس را بدهد و از سویی هزینه سنگینی برای دادرسی بپردازد. در این سالها فدراسیون فوتبال هزاران هزار دلار نیز صرف وکلا و تیمهای حقوقی کرد. رفت و آمدها به سوئیس و هتل، غذا، میوه و...هم هزینه سنگین داشت. آیا میتوانید رقم دقیق غرامتی را که فدراسیون داده، محاسبه کنید؟ ایرادی ندارد سر فدراسیون سلامت که با افتخار این پرونده را بسته!
مهدی تاج: تقصیر سلطانیفر بود!
مهدی تاج در یکی از مصاحبههای پرشمارش درباره پرونده مارک ویلموتس، اعلام کرد جذب این مربی به پیشنهاد مسعود سلطانیفر، وزیر سابق ورزش بوده است. او در این باره گفت: «وزیر ورزش درنامهای ویلموتس رامعرفی کرد.درواقع نامهای به وزیر ورزش وجوانان ارسال واو رامعرفی کرده بودند. طبیعی هم بود.وزیرهم این نامه رابرای بررسی ورویت به فدراسیون فوتبال فرستاد. مرکز فرهنگی ایران وهلند این نامه را به وزارت ورزش زدو ویلموتس، لوپتگی و رنار را پیشنهاد کرد و گفته بود این مربیان برای هدایت تیمملی بهترین هستند. ویلموتس سومین گزینه پیشنهادی بودوبعد ازناکامی درعقد قرارداد همکاری با لوپتگی و رنار، سراغ ویلموتس رفتیم.» البته معرفی که همیشه صورت میگیرد اما انتخاب و امضای قرارداد در این ماجرا برعهده فدراسیون فوتبال بود.