به گزارش جام جم آنلاین،وبه نقل از روابط عمومی دانشگاه، دکتر جبرائیل رزمجو اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، روند پژوهش و میزان تولیدات علمی دانشگاه در پایگاههای استنادی بینالمللی مانند SCOPUS، WOS و ISC بررسی و مشخص شد که اثرات برخی عملکردهای قبلی، در چند سال آینده سبب افت شدید بروندادهای دانشگاه خواهد شد.
وی افزود: راهکارهای توقف سیر نزولی تولیدات علمی دانشگاه و افزایش بروندادهای پژوهشی بررسی شد و در دستور کار قرار گرفت و با اصلاح روند مزبور از سال ۱۴۰۲، شاهد افزایش چشمگیر تولیدات علمی دانشگاه هستیم که بر اساس دادههای پایگاههای استنادی بینالمللی مانند SCOPUS و WOS مستند ارائه میشود.
وی گفت: تعداد مقالات در انتهای سال ۲۰۲۳ در پایگاه SCOPUS به نام دانشگاه محقق اردبیلی ۶۷۹ مقاله علمی معتبر گزارش شده، به عبارتی میانگین مقالات علمی معتبر ماهانه نمایه شده در سال ۲۰۲۱ بنام دانشگاه ۷۱ مقاله بوده است که این عدد در سال ۲۰۲۴ تاکنون به ۶۳۷ مقاله و میانگین حدود ۷۱ مقاله در ماه ارتقا یافته و با این روند تا پایان سال میلادی جاری تعداد مقالات علمی منتشره به بیش از ۸۵۰ مقاله خواهد رسید و بالاترین رکورد تولید مقالات علمی دانشگاه ثبت خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: تعداد مقالات علمی منتشره در انتهای سال ۲۰۲۳ در پایگاه WOS بنام دانشگاه، ۵۴۷ مقاله با میانگین ماهانه ۴۶ مقاله گزارش شده که این میزان در سال ۲۰۲۴ به ۴۷۳ مقاله رسیده است و با این روند، در پایان سال میلادی جاری به حدود بیش از ۶۳۰ مقاله علمی خواهد رسید.
رزمجو تصریح کرد: اعتبار پژوهشی همکاران به بیش از ۲ تا سه برابر افزایش یافته و پیشپرداخت ۳۰ درصد اعتبارات پژوهشی همکاران در اوایل سال و برنامهریزی پرداخت ۳۰ درصد دوم پس از تسویه پیش پرداخت اول، انجام گرفته است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۱ نفر از نخبگان کشور به عنوان پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه به کار گرفته شد و ۲ نفر از دانشمندان پراستناد ۲ درصد برتر دنیا، به عنوان عضو هیات علمی جذب شدند و بیش از یک هزار و ۵۰۰ دانشجوی بینالمللی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری پذیرش شد که در تاریخ دانشگاه ما بیسابقه بود و نتایج آن در سالهای آتی در نظامهای رتبهبندی مهمی از جمله تایمز خود را نشان خواهد داد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تغییر آییننامه، مبلغ و فرمت طرحهای پژوهشی داخل دانشگاه و تسویهحساب طرحها بر اساس نمایه مقالات مستخرج ارائه شده از ۱۰۰ میلیون ریال تا بیش از ۳۵۰ میلیون ریال، گفت: هزینه اجرای طرحهای پژوهشی بر خلاف سالهای گذشته از اعتبارات پژوهشی همکاران خارج و از اعتبارات پژوهشی دانشگاه پرداخت میشود.
رزمجو گفت: انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه و مراکز تحقیقاتی مختلف و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک بین دانشگاه و موسسات تحقیقاتی کشور برای اولین بار، سبب افزایش قابل توجه طرحهای بین سازمانی و تقاضامحور بر اساس ماموریتها خواهد شد و به منظور تقویت دیپلماسی علمی، از سالجاری حمایتهای دانشگاه از حضور و شرکت همکاران در کنفرانسهای بینالمللی حداقل چهار برابر شد و پرداخت بخشی از هزینهها بر اساس ارزهای خارجی در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: افزایش حمایت از طرحهای بین سازمانی با کاهش میزان بالاسری دانشگاه و تسریع در امور پرداختها و افزایش مجلات علمی دانشگاه به بیش از ۲ برابر از دیگر اقدامات این دانشگاه در خصوص بالابردن رتبه دانشگاه و مقابله با افت محسوس مقالات تولیدی بوده است.
وی از عقد قرارداد با پایگاه علمی جهاد دانشگاهی (SID) برای نمایهسازی مجلات علمی پژوهشی دانشگاه در پایگاههای SCOPUS، WOS و ISC خبر داد و گفت: در همین راستا تاکنون پنج نشریه در WOS و ۶ مجله برای نمایهسازی در SCOPUS ثبت شده، حداقل ۶ مجله دیگر در شرف ثبت میباشد و بیش از۵۰ طرح پژوهشی کلان در این حوزهها ارسال شده و در مرحله قرارداد یا داوری است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: