به گزارش جام جم آنلاین، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد طبق دادههای اخیر، شرکتهای پزشکی بینالمللی زیادی به دنبال گسترش محکومیتهای جهانی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کارزار تحریم و قطع همکاریها با شرکتها و نهادهای این رژیم، رو به قطع کردن تحقیقات مشترکشان با بیمارستانها و موسسات پزشکی این رژیم آوردهاند.
این روزنامه عبری تصریح کرد: بیمارستانها در اسرائیل شاهد افول شدید پیشنهادات شرکتهای بینالمللی برای همکاری پزشکی در ضمن تداوم جنگ غزه و محکومیتها و مخالفتها با عملیات ارتش علیه این باریکه بودهاند.
اطلاعات منتشر شده قبلی نشان میدادند بیمارستانهای اسرائیلی در سال ۲۰۲۱ مجموعا ۸۲۲ میلیون شِکِل درآمد از محل توافقات همکاری با شرکتهای بینالمللی کسب کرده بودند اما یک مقام وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی گفت که آمارهای جدید نشان میدهند که شرکتهای بینالمللی رو به لغو پروژههای همکاری مشترکشان با بیمارستانهای رژیم صهیونیستی یا به تاخیر انداختن این پروژهها و اعزام نکردن هماهنگکنندههای خود به سرزمینهای اشغالی آوردهاند.
در این گزارش نوشته شد که قطع این همکاریها علاوه بر ضربهای که به جایگاه بینالمللی سیستم بهداشت و درمان رژیم صهیونیستی وارد میکند از آن جهت نیز مهم است که به عنوان یک منبع مهم درآمدی برای بیمارستانهای این رژیم محسوب میشدند.
به نوشته یدیعوت آحارونوت، این افول آشکار درخواستها برای همکاریهای پزشکی بر مبنای دادههای نهاد موسوم به «کمیته هلسینکی» در سرزمینهای اشغالی که به درخواستهای محققان، شرکتهای دارویی و تحقیقاتی و نهادهای آکادمیک، مجوز میدهد تا مطالعات و آزمونهای انسانی بر مبنای پایگاههای داده و دادههای بیماران داشته باشند، مشخص میشود.
مرکز پزشکی «شبا» در نزدیکی تلآویو، بزرگترین بیمارستان رژیم صهیونیستی و طرف اصلی همکاریهای پزشکی با شرکتهای بینالمللی در دادههای خود مشخص کرده که از ژانویه تا اوت ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ درخواستهایی که کمیته هلسینکی برای مشارکتهای پزشکی داشته یک سوم کاهش یافتهاند.
بیمارستان موسوم به «مرکز پزشکی سوراسکی» نیز از کاهش ۱۰ درصدی درخواستهای همکاری شرکتهای پزشکی با این بیمارستان در مقایسه با سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ خبر داد.
«جوزف پیکل» رئیس کمیته هلسینکی و بخش چشمپزشکی بیمارستان «آسوتا اشدود» اظهار کرد: «در ماههای اخیر متاسفانه درخواستهای شرکتهای خارجی برای اجرای آزمونها و آزمایشات افت شدیدی داشتهاند.»
در ماههای بعد از شروع جنگ غزه سطح حمایت از منزویسازی رژیم صهیونیستی افزایش و گسترش یافته است.
جنبش جهانی حمایت از تحریم نهادهای رژیم صهیونیستی گسترش یافته و پتانسیل ضربه زدن به اصناف، حرفهها و اقتصاد در سرزمینهای اشغالی را بیش از پیش پیدا کرده است. به دنبال تداوم موج تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاههای کشورهای غربی و نقاط دیگر جهان، بخش پزشکی و علمی-دانشگاهی در این رژیم نیز دارد درد ناشی از تحریمها را احساس میکند.
اوایل تابستان جاری بود که روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داد اسرائیلیها شاهد هستند که دیگر خیلی از دانشگاههای اروپایی از آنها استقبال نمیکنند و از جمله دیگر نمیتوانند در پروژههای همکاری علمی مشارکت داشته باشند. این وضعیت حتی به جایی رسیده که شرکت آنها در همکاری با نهادهای فرهنگی، علمی و پزشکی و حتی در نمایشگاههای تجارت نظامی را به یک تابو تبدیل کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت