توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران در پیاده روی اربعین

پیروی از توصیه‌های تغذیه‌ای در طول مسیر پیاده روی، بر کیفیت سفر زائران، تأثیرگذار است.
کد خبر: ۱۴۶۸۸۴۹

توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران در پیاده روی اربعین

به گزارش جام جم آنلاین،کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:پیاده روی اربعین برای زیارت حرم اباعبدالله الحسین (ع) از یک دهه گذشته به بزرگ‌ترین پیاده روی و گردهمایی عمومی سالانه در جهان تبدیل شده‌است.
ساره موزه، افزود:اما زیارت حرم حضرت اباعبدالله (ع) در این ایام به دلیل شرایط ویژه‌ای که وجود دارد، با زیارت در ایام دیگر سال متفاوت است و پیروی از توصیه‌های تغذیه‌ای در طول مسیر پیاده روی، بر کیفیت سفر زائران، تأثیرگذار است. این نکته مهم را در نظر داشته باشید که اگر به بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون، دیابت و موارد مشابه مبتلا هستید، در طول سفر و مسیر پیاده روی، توصیه‌های تغذیه‌ای خود را فراموش نکنید.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در ادامه با برخی توصیه‌های تغذیه‌ای برای افزایش سلامت در این سفر، آشنا می‌شویم:
از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی به صورت فله، خودداری کنید.
توصیه می‌شود از لبنیات دارای بسته بندی بهداشتی و پاستوریزه، استفاده کنید.
بهتر است هنگام سفر شیر مصرف نکنید؛ چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن، سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود، بهتر است برای تأمین نیاز‌های بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده شود.
به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ‌های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.
در طول سفر با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط کرده و میل کنید، زیرا نعناع و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش را دارد.
از خوردن سالاد و سبزی‌ها به صورت خام و نپخته خوداری کنید.
اگر در کنار غذا سبزی‌های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج وجود داشته باشد، برای پیشگیری از یبوست مصرف کنید.
از مصرف کنسرو‌های باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسرو‌هایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارد، خودداری کنید.
از نگهداری غذای پخته شده برای وعده‌های بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن مجدد، به هیچ وجه خورده نشود.
سعی کنید به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، از نوع تخم مرغ آبپز و سفت شده مصرف کنید که هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.
میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست و شو دهید.
مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید.
برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، ماست (کم‌چرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آب‌لیمو همراه با غذا میل کنید.
به دلیل گرمی هوا و برای جلوگیری از کم آبی بدن، بهتر است روزانه دست کم ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید؛ زیرا به دلیل پیاده‌روی و تعریق، املاح بدن کاسته می‌شود.
به دلیل احتمال زیاد آلودگی، از مصرف آب چشمه، نهر، رودخانه و آب‌های غیربسته بندی که در مسیر توزیع می‌شوند، پرهیز کنید.
بطری‌های آب سالم بسته بندی شده، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های پاستوریزه می‌تواند بدون خطر باشد. به هیچ عنوان از آبمیوه‌های باز در طول مسیر استفاده نکنید.
برای پیشگیری از گرمازدگی از شربت‌های خاکشیر و تخم شربتی که با رعایت موازین بهداشتی تهیه شده است، میل کنید.
از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک بار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید یک لیوان شخصی با خود همراه داشته باشید.
برای پیشگیری از یبوست، از نان‌هایی که حاوی سبوس بیشتری هستند به جای نان لواش استفاده کنید.
در طول مسیر پیاده روی به عنوان تنقلات مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک و مغز‌ها به همراه داشته باشید.
به دلیل گرمی هوا از مصرف غذا‌های حاوی نمک زیاد خودداری کنید؛ زیرا مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست رفتن آب بدن می‌شود و می‌تواند شما را مستعد گرمازدگی کند.
تا حد امکان از مصرف غذا‌های پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماری‌های گوارشی نشوید.
شست‌وشوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان از قاشق‌های یک بار مصرف استفاده کنید.
غذا‌هایی مثل سالاد الویه، کباب و همچنین غذا‌های حاوی کشک مثل کشک بادمجان که زود فاسد می‌شود، وعده غذایی خوبی برای استفاده در طول پیاده روی نیست.
توجه داشته باشید مصرف غذا‌های گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذا‌های سرد برخوردار است؛ زیرا حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروب‌های موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها