در زمان نوجوانی خودتان آیا بحث استعدادیابی در ورزش وجود داشت؟ و چقدر به آن اهمیت داده میشد؟
از نوجوانی من زمان زیادی نمیگذرد و من دهه هفتادی هستم، اما وجود برنامههایی به این شکل در خاطرم نیست. در کل برنامههای ترکیبی مانند کوله پشتی، ماه عسل، پلک و ... را دنبال میکردم که اجرای آن برنامهها را فرزاد حسنی صابر ابر و احسان علیخانی بر عهده داشتند. از تهیه کنندگان هم میتوانم به علی زاهدی اشاره کنم.
آیا در نوجوانی خود به ورزشی علاقه داشته اید که به دلیل نبود زیرساختها نتوانسته باشید آن را ادامه دهید؟
من نیز مانند نوجوانان قدیم یا نوجوانان اکنون به ورزش علاقهمند بودم و رشته کاراته را حرفهای دنبال میکردم. در آن زمان زیر ساختها مهیا نبود، همچنین هم اکنون این زیرساختها در همه جای کشور برپا نشده. اوضاع زیرساختی به این صورت است که در پایتخت این شرایط وجود دارد، اما در شهرستانها کم است. به این مورد حتی میتوان اشاره کرد که در شهرستانهای کم برخوردار اصلا امکانات وجود ندارد، در جایی که زندگی میکردم، اما امکانات نسبی وجود داشت و تا اندازهای ورزش حرفهای
را ادامه دادم، اما تصمیم به توقف آن گرفتم دلیل آن نبود امکانات و زیرساختها نبود.
چقدر زیر ساختهای استعدادیابی در هر ورزشی وجود دارد؟ چه ضعفهایی باید برطرف شود؟
در کل میتوان گفت که اکنون دنیای استعدادیابی است. تمام سیستمهای دنیا به این سمت و جهت میرود که از نیروی انسانی خود به بهترین روش ممکن بهره ببرد.
به صورت جدی و اساسی در همه ورزشها استعدادیابی نداریم، اما به این صورت هم نیست که هیچ کاری صورت نمیگیرد چرا که استعدادیابی در مدارس و مسابقات دانش آموزی در جریان است.
استعداد ذاتی به تنهایی کافی است؟ چه مواردی به کمک پرورش و رشد یک فرد در یک حرفه کاری یا ورزشی کمک میکند؟
به عقیده من استعداد، تنها ذاتی نیست. در واقع هر کسی میتواند چیزی که علاقه دارد را کسب کند. هر کسی اگر برای کار مورد علاقه اش استمرار و پشت کار داشته باشد میتواند موفق شود. خداوند از وجود خود در انسان دمیده است و انسان در کنار توسل و توکل میتواند به هدف خود برسد؛ بنابراین ذاتی بودن استعداد را زیاد قبول ندارم چرا که کسانی بودند که در گذشته قدرت تکلم خوبی نداشتند، اما اکنون جزو بهترین صداپیشهها هستند. در نهایت نمیتوان گفت، چون استعداد ذاتی کشتی در فرد وجود ندارد، پس نمیتواند کشتی گیر شود.
هر نوجوان و هر فردی میتواند وارد ورزش حرفهای کشتی شود یا لازمههای خاصی دارد؟
من کارشناس کشتی نیستم، اما بنا بر تجربههایی که این روزها از همه فن حریف کسب کردم به این نتیجه رسیدم که ورزش کشتی بسیار سختی است. این ورزش به قول معروف جان میخواهد و باید شخص کشتی گیر با تمام دل و جان تمرین کند تا به موفقیت برسد. کشور ما در رشته کشتی به شکر خدا حرف برای گفتن زیاد دارد و به این صورت است که اگر کسی قهرمان کشور و آسیا شود، به احتمال زیاد آن شخص میتواند قهرمان جهان و المپیک شود. به نظر من یکی از لازمههای مهم کشتی استمرار و تلاش فراوان است.
با ساخت سریال یاغی علاقه و مراجعه نوجوانان بیش از پیش به ورزش کشتی افزایش یافت. چقدر تصویر این سریال از کشتی درست و کامل بود؟ چه چیزی در آن کم بود؟
تا جایی که من این سریال را دنبال کرده ام این سریال از کیفیت خوبی برخوردار بوده که توانسته تاثیر مثبت بر خانوادهها و کشتی مملکت بگذارد، بنابراین به تیم کاربلد این مجموعه باید خداقوت گفت.
ایده و جرقه شکل گیری برنامه همه فن حریف از کجا و با چه هدفی تشکیل شد؟
ایده شکل گیری برنامه همه فن حریف از شبکه ورزش شروع شد که دوستان شبکه این طرح را به تیم تولید ما پیشنهاد دادند. حدود یک سال تا یک سال و نیم درگیر تولید آن شدیم تا شکر خدا اکنون پخش آن شروع شده است.
آیا برای حضور شرکت کنندگان در برنامه فیلتری وجود داشت؟ شرکت کنندگان برنامه از چه فیلتری برای حضور در برنامه رد شدند و رده سنی آنها از چه سنی است؟
ما مجموعا ۱۴ تیم داشتیم که متشکل از ۷ تیم فرنگی و ۷ آزاد کار بودند ۵۶ نوجوان در این برنامه حضور دارند و هر تیم چهار نفر است. تقریبا از شش استان کشور از رشتههای فرنگی و آزاد آمده بودند به جز مازندران و تهران که این دو رشته را با هم پوشش دادند همه این شرکت کنندگان از ۴، ۱ تا ۱۷ سال هستند در عنوان فیلتر نیز هیات استانها بهترینهای خود را در هر وزن با کمک فدراسیون کشتی به ما معرفی کردند و هر کدام از آنها پذیرش شدند.
عوامل و داوران این برنامه چه کسانی هستند و مسابقه همه فن حریف چگونه برگزار میشود؟
یکی از عوامل جلوی دوربین ما آقای عامل استاد بی، چون و چرای گزارشگری ایران و آقای صدای کشتی ایران در قالب مجری و گزارشگر در برنامه حضور دارند. آقای سینا هوشمندی نژاد نیز در قالب مجری در برنامه حضور دارند. داوران برنامه همه از بزرگان این رشته هستند، محمد بناء سرمربی سابق کشتی فرنگی کشورمان در این برنامه حضور دارد. علی محمدی مدیر فنی تیمهای ملی ما است خود در گذشته و در کشتی فرنگی قهرمانیهای متعددی دارد. پهلوان عباس جدیدی هم قهرمانیهای زیادی دارد و شناخته شده است به گونهای کشتی میگرفت که تمام دنیا آن را میشناسد در نهایت آقای پژمان درستکار نیز سرمربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان است و این چهار عزیز داوران برنامه ما را تشکیل میدهند.
شرکت کنندگان منتخب و برنده این مسابقه تلویزیونی از چه امتیازاتی برخوردار شده و آیا بعد از برنامه رها میشوند؟
جدا از جوایز ارزندهای که شرکت کنندگان تحویل میگیرند، بعضی از جوایز نیز در آخر برنامه آن را اعلام میکنیم و اتفاق خوبی در ورزش آنها رقم میخورد.
تا الان بازخورد خاصی برای قسمتهای اولیه داشته اید؟ ما در دو هفته اخیر فقط یک قسمت پخش کردیم، اما الحمدلله بازخوردهای خوبی داشته ایم چرا که اتفاق مثبتی در کشتی رقم خورده و حضور داوران مردم را خوشحال کرده. تا کنون بازخورد منفی به شکر خدا نداشته ایم و تماما نظرات مثبت از سمت مردم برای ما ثبت شده است.
به هدف و رسالت خاص خود از ساخت این برنامه رسیده اید؟ چقدر احتمال میدهید که این مسابقه تلویزیونی ادامه دار باشد؟
به نظر من این مسابقه ادامه دار خواهد بود به این جهت که خواسته یا ناخواسته مردم، ورزش کشتی را دوست دارند. حتی اگر دنبال کننده دائمی کشتی نباشند، اما باز هم آن را دوست دارند و به حق ورزش اول مملکت ما است. ان شاء ا... میتواند این برنامه ادامه دار باشد.