با حضور علمای حوزه و دانشگاه، کتاب «حضرت فاطمه(س)» رونمایی شد

کم‌کاری حوزه‌های علمیه در «فقه متکلم»

با حضور علمای حوزه و دانشگاه در سی‌و‌پنجمین نمایشگاه کتاب تهران، کتاب «حضرت فاطمه(س)» به قلم ملابمانعلی محقق، واعظ دامغانی خراسانی و شیخ عباسعلی محقق، واعظ دامغانی خراسانی ‌رونمایی شد.
کد خبر: ۱۴۵۶۷۱۸
 
به قلم شریف و زرین دو نفر از علما
در آیین رونمایی از این کتاب، استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت مؤلِف و مؤلُف در کتاب تصریح کرد: اگر نگاه علمی ‌به این کتاب داشته باشیم و علت‌های فاعلی، صوری، غایی و مادی آن را بررسی کنیم، هر کتابی در دو رکن مؤلِف و مؤلُف اهمیت دارد و این کتاب به قلم شریف و زرین دو نفر از علما و بزرگان دین این مملکت نوشته شده است.حجت‌الاسلام سیدرضا ابراهیم موسوی متذکر شد: اصل این کتاب متعلق به ملابمانعلی محقق بوده و شیخ عباسعلی محقق آن را تکمیل و در ادامه محمود محقق آن را تصحیح کرده است.وی تمایز این کتاب را با صرف کتبی که نقل تاریخی می‌کنند، حاکم‌بودن روح فقاهت در آن عنوان کرد و گفت: عنوانی که می‌توان به همین دلیل برای این کتاب انتخاب کرد، فقه‌الزهرا است. این‌که بتوان فقه‌الکلام را به بحث خود متکلم رساند و به آن پرداخت حائز اهمیت است.استاد حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به نقل روایات متعدد در این کتاب متذکر شد: آنچه نیاز امروز ماست، توجه به فقه متکلم است و در این حوزه کار کمی صورت گرفته است؛ در حالی که می‌تواند در تدین مردم نقش‌آفرین بوده و به جای آبیاری شاخ‌وبرگ شجره اهل بیت به آبیاری ریشه آن منجر شود.حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به ضرورت بررسی رتبه وجودی حضرت صدیقه طاهره افزود: ارتباط ایشان با خدا، باید در ارتباط با پیامبر اکرم، با ولایت امیرالمومنین و ائمه اطهار و حتی ارتباط با دایره وجود و هستی بررسی شود.وی افزود: این‌که از حضرت فاطمه(س) نقل شده که اگر امیرالمومنین خلق نمی‌شد، هم‌کفو برای او وجود نداشت، نکته حائز اهمیتی است و ضروری است به‌صورت عمیق‌تر با بررسی رتبه وجودی حضرت صدیقه طاهره بررسی شود.
   
با تکریم علما جامعه به رشد معنوی می‌رسد
در ادامه این مراسم، مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با اشاره به اهمیت و ارج معنوی هم‌نشینی با علما و تقدیر از خاندان محقق تصریح کرد: هرقدر علما را بیشتر تکریم کنیم، جامعه بیشتر به رشد معنوی خود دست خواهد یافت. حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی به خانواده معظم محقق اشاره کرد و گفت: ایشان شاگردان فراوانی را تربیت کرده‌اند و مسئولیت خود را در تدریس و تألیف به‌درستی به جا آورده‌اند.وی با اشاره به کتاب «حضرت فاطمه (س)» تاکید کرد: شخص حضرت فاطمه زهرا(س) در فرهنگ دینی و اسلامی محور اهل بیت است. برای مثال، در حدیث کسا از هر بزرگواری که یاد شده، او را به حضرت فاطمه(س) برمی‌گردانند. مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با تاکید بر این‌که فاطمه زهرا (س) به‌عنوان کوثر نبوت، همسر امامان و مادر ولایت، حلقه اتصال انبیا به ولایت و امامت است، ادامه داد: حتی باید گفت بسیاری از امتیازات حضرت امیرالمومنین به فاطمه‌زهرا‌(س) برمی‌گردد. حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به استفاده از روایات اهل سنت در این کتاب، خواستار ترجمه روایت‌های کتاب حضرت فاطمه‌(س) به زبان فارسی و دوجلدی‌شدن این کتاب شد و گفت: لازم است پژوهشگر و جویای علم امروزی با زبان فقها در ۱۰۰ سال قبل آشنا شود و بداند چه محتوایی را طرح کرده‌اند.همچنین در این آیین، پژوهشگر و استاد دانشگاه به نقش حضرت فاطمه زهرا(س) و فضایل و مراتب وی اشاره کرد و گفت: در کتاب حضرت فاطمه(س) به این فضایل اشاره شده و کار تحقیقی ارزشمندی است. مهدی محقق متذکر شد: امید می‌رود با کمک کتبی از این دست، سیره اهل بیت توسط آیندگان مورد استفاده قرار گیرد و آیندگان بتوانند خاندان پیامبر و سلاله او را بشناسند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها