علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟ 3 راه رفع تقه زدن گیربکس AT

چکیده : برای رفع تقه زدن گیربکس اتومات چکار کنیم؟ همه چیز درباره علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک یا At
کد خبر: ۱۴۵۲۰۷۱

علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟ 3 راه رفع تقه زدن گیربکس AT

گیربکس‌های اتوماتیک از جمله محبوب‌ترین گیربکس‌های موجود در بازار هستند که امروزه به طور گسترده‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرند. وقتی که شما هم از این گیربکس‌ها استفاده می‌کنید احتمالا یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که با آن درگیر خواهید شد مسئله تقه زدن گیربکس اتومات است که می‌تواند نگرانی‌های زیادی را برای شما به وجود بیاورد. این تقه زدن دارای دلایل مختلفی خواهد بود. در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این دلایل صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار شما قرار دهیم.

علت تقه در گیربکس اتوماتیک

مشکل تقه زدن یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که برای گیربکس‌های اتوماتیک و دنده‌ای رخ می‌دهد. این مشکل معمولا به دلیل کاهش سطح روغن گیربکس رخ می‌دهد. اما اشاره به این نکته هم خالی از لطف نیست که اگر مدت زیادی از عمر روغن گیربکس می‌گذرد، احتمالا این سیال بازدهی خود را از دست داده است و باید آن را تعویض کنید. در مواقعی هم خرابی قطعات داخل گیربکس می‌تواند منجر به تقه زدن شود.

پیش از این‌که بخواهیم درباره راهکارها صحبت کنیم اجازه دهید تا در اولین قدم کمی بیشتر درباره دلیل تقه زدن گیربکس اتومات صحبت کنیم. به طور کلی دلایلی که در ادامه بیان می‌کنیم از جمله مهم‌ترین دلایلی هستند که ممکن است باعث تقه زدن در گیربکس‌های اتوماتیک شما شوند.

1- شیر رادیاتور خراب شده یا عملکرد درستی دارد

معمولا وقتی که دما بالا می‌رود گیربکس‌ها نیز نمی‌توانند عملکرد استانداردی را به شما ارائه دهند و همین عامل نیز باعث تقه زدن آنها خواهد شد. زمانی که شیر رادیاتور ماشین شما خراب شده است معمولا اصطکاک زیادی به وجود آمده و گرمای حاصل از این اصطکاک نیز می‌تواند به طور مستقیم روی عملکرد گیربکس‌ها تاثیر بگذارد. پس وقتی که با این مشکل مواجه می‌شوید در اولین قدم باید شیر رادیاتور دستگاه خود را بررسی کنید. 

2- روغن گیربکس کثیف است

عامل مهم دیگری که می‌تواند باعث تقه زدن گیربکس اتومات شود این است که روغنی که شما از آن در گیربکس خود استفاده می‌کنید کثیف شده و نیازمند تعویض است. دقت داشته باشید که معمولا برای تمیزکردن و تعویض این روغن نیازمند این خواهید بود که از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید تا بتوانید روغن را به درستی و به اندازه کافی داخل گیربکس بریزید. 

3- سوپاپ‌ها خراب شده است 

یک دلیل تقه گیربکس اتومات معمولا این است که سوپاپ‌هایی که در داخل جعبه دنده وجود دارند با مشکل مواجه شده و نمی‌توانند عملکرد درست و استانداردی را به شما ارائه دهند. در چنین شرایطی معمولا فشار زیادی به گیربکس‌های اتومات وارد شده و همین عامل نیز باعث می‌شود تا آنها شروع به تقه زدن کنند. 

4- رانندگی نادرست خود شما 

همان طور که در این مطلب سایت جهان صنعت اشاره شده: 

اولین و شایع‌ترین علت تقه زدن گیربکس‌های سی وی تی، رانندگی نادرست است. شاید تعجب کنید، اما هنوز هم رانندگانی وجود دارند که قادر به استفاده صحیح از جعبه‌دنده‌های اتوماتیک نیستند. حتی یک عادت بسیار ساده مانند رهاسازی مداوم پدال گاز در فواصل زمانی کوتاه به گیربکس سی وی تی فشار فوق‌العاده بالایی وارد می‌کند.

از طرف دیگر نباید فراموش کنید که اگر شما به شکلی نادرست رانندگی کنید نیز این کار ممکن است فشار زیادی را به گیربکس‌های اتومات وارد کرده و باعث تقه زدن به آنها شود. یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که رانندگان معمولا در حین عصبانیت با تغییر سرعت‌های ناگهانی مواجه می‌شوند. این موضوع می‌تواند به میزان زیادی روی عملکرد گیربکس‌های اتومات تاثیر بگذارد. 

5- اتصالات داخلی گیربکس خراب شده است

آخرین عاملی که باعث تقه گیربکس اتومات تقه زدن گیربکس اتوماتیک جک اس 5 می‌شود این است که اتصالات داخلی گیربکس‌های شما خراب شده است و نیازمند تعمیر یا تعویض خواهد بود. معمولا در چنین شرایطی باید دقت داشته باشید که حتما تعویض آنها را به یک تعمیرکار حرفه‌ای واگذار کنید؛ چراکه این کار یک کار کاملا تخصصی خواهد بود.

تقه زدن گیربکس اتومات هنگام تعویض دنده

یکی از مشکلات رایجی که در خصوص تقه زدن گیربکس اتومات معمولا با آن مواجه می‌شوید این است که گیربکس دستگاه شما در حین تعویض دنده شروع به تقه زدن کرده و شما را اذیت می‌کند. این اتفاق مخصوصا زمانی بیشتر خود را نشان می‌دهد که شما قصد داشته باشید وارد دنده عقب شوید. در چنین شرایطی معمولا ممکن است سروصدای زیادی را نیز از گیربکس خودروی خود دریافت کنید. معمولا زمانی که این نشانه‌ها را مشاهده می‌کنید باید بدانید که اجزایی از گیربکس اتوماتیک شما خراب شده‌اند.

به همین علت در اولین فرصت باید سعی کنید گیربکس خود را نزد یک متخصص برده و از او بخواهید تا دستگاه را برای شما تعمیر کند. نکته مهمی که در اینجا نباید آن را فراموش کنید این است که اگر تقه زدن گیربکس اتوماتیک ساندرو یا اکثر مدل ماشین‌های خارجی را در زمان رفتن به دنده عقب یا به طور کلی در زمان تعویض دنده نادیده بگیرید ممکن است آسیب‌های بسیار جدی را به خودروی شما وارد کند. در بسیاری از موارد نادیده گرفتن مشکل گیربکس مثلا تعمیر گیربکس x33 می‌تواند به طور مستقیم باعث از بین رفتن گیربکس خودروی شما شود.

پس پیشنهاد می‌کنیم حتما سعی کنید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشید و تلاش کنید تا علت تقه زدن را پیدا کرده و اقدام به رفع این مشکل کنید.

رفع تقه زدن گیربکس اتومات

تقه زدن گیربکس اتومات

حال ممکن است این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که برای رفع تقه زدن گیربکس اتومات چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم؟ در پاسخ به این سوال می‌توان برخی راهکارها را بیان کرد که به شما کمک می‌کند تا بتوانید خیلی ساده و راحت این مشکل را برطرف کنید. در اولین قدم بهتر است که شما هم سعی کنید مشکل تقه زدن گیربکس خود را به‌صورت اصولی حل کنید. برای انجام این کار باید دلیل اصلی تقه زدن آن را پیدا کنید.

در اولین قدم سعی کنید روغن گیربکس خود را بررسی کرده و مطمئن شوید که روغن آن به اندازه کافی است. در بخش بعدی شما نیازمند این خواهید بود که سوپاپ‌ها و همین‌طور شیر رادیاتور ماشین خود را بررسی کنید. فراموش نکنید که معمولا یکی از رایج‌ترین دلایل علت تقه زدن گیربکس اتومات دنا پلاس این است که سوپاپ‌ها یا شیر رادیاتور ماشین شما خراب شده و نیازمند تعمیر یا تعویض است. پس از این‌که این دو موضوع را بررسی کردید باید وارد مرحله بعدی شوید.

در مرحله بعدی شما نیازمند این خواهید بود که اتصالات داخلی گیربکس اتوماتیک خود را بررسی کنید. معمولا بررسی این اتصالات داخلی کار ساده و راحتی نیست و برای انجام آن شما نیازمند این خواهید بود که از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید. با این حال خودتان نیز می‌توانید اقدامات اولیه‌ای را انجام دهید تا بتوانید این مشکل را برطرف کنید. از جمله مراحلی که باید برای انجام این کار طی کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در اولین قدم باید سعی کنید سرباتری ماشین خود را جدا کرده و اجازه دهید تا برای مدت زمانی در همین حالت باقی بماند.
  • حال باید در همان حین که پای خود را روی ترمز قرار داده‌اید سرباتری که جدا کرده‌اید را به حالت اولیه خود بازگردانید. در همین مرحله شما باید دنده خود را از حالت P و R تعویض کنید. با انجام این کار اولین مرحله را طی کرده‌اید.
  • در مرحله دوم باید حالت دنده خود را دوباره تعویض کنید تا گیربکس در این حالت نیز وارد شود. در این مرحله باید دنده را وارد حالت N کنید.
  • سپس دنده را وارد حالت D کرده و چند ثانیه منتظر بمانید. حال باید تمامی این مراحل را چندین و چندبار تکرار کنید.

با طی کردن این مراحل و البته نهایتا روشن کردن و سرعت گرفتن با ماشین در بیشتر موارد می‌توانید مشکل تقه زدن گیربکس اتومات را حل کنید.

سخن پایانی

تعمیر گیربکس اتومات در تعمیرکار

تقه زدن گیربکس اتومات می‌تواند مشکلات زیادی را برای راننده‌های خودروهایی که از این گیربکس‌ها استفاده می‌کنند به وجود بیاورد. در صورتی که شما هم با چنین مشکلی مواجه شده‌اید باید بدانید که مجموعه تعمیرکار امروزه خدمات خود را در این زمینه با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین هزینه ممکن در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید نهایت بهره را از این خدمات ببرید. فراموش نکنید که شما می‌توانید از خدمات اینترنتی و آنلاین ما نیز در این زمینه استفاده کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها