به گزارش جام جم آنلاین از مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بر اساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ایران، اولین جلسه حراج سکه طلا در روز یکشنبه ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲، برگزار میشود.
در نخستین جلسه حراج سکه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی است و هر متقاضی مجاز به ثبت سفارش حداکثر ۵ قطعه است.
شروع جلسه حراج راس ساعت ۱۲ است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ الی ۱۵ خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص از ساعت ۱۵ تا ۱۶ همان روز است و ساعت ۱۶ نیز نتایج حراج اعلام میشود.
انتشار شیوه نامه برگزاری حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ایران
حسب مصوبه دوم اسفند ماه ۱۴۰۲ کمیسیون ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تصویب «دستورالعمل اجرایی معاملات سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران»، متقاضیان خرید میتوانند مطابق شیوهنامه حراج، در سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ارز و طلای ایران ثبت سفارش کنند.
متقاضی خرید
براساس شیوه نامه حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ایران، همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی و بالای ۱۸ سال تمام شمسی میتوانند در حراج سکه طلای این مرکز شرکت کنند. دارایی موضوع حراج سکه طلای مورد تایید بانک مرکزی نیز اعم از تمام، نیم و ربع است.
سامانه حراج
متقاضیان شرکت در حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران باید ابتدا در سامانه معاملات مرکز مبادله ایران به آدرس wwww.market.ice.ir ثبت نام و احراز هویت کنند و سپس مطابق با شیوه نامه و آگهی از طریق سامانه مذکور در حراج شرکت کنند.
حداکثر حجم سفارش
حداکثر حجم سفارش در هر جلسه حراج، توسط بانک مرکزی تعیین و در آگهی حراج اعلام میشود. آگهی حراج نیز دو روز کاری پیش از روز حراج در تارنمای رسمی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به نشانی www.ice.ir منتشر میشود. بازه زمانی برگزاری جلسه حراج در آگهی حراج اعلام میشود.
شیوه انجام معامله
متقاضی خرید موظف است پیش از ارسال سفارش خرید در سامانه، معادل ریالی ۱۰۰ درصد ارزش سفارش خرید به انضمام کارمزد را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در کیف پول خود تامین کند. در صورت کافی نبودن موجودی کیف پول، امکان تکمیل موجودی حین سفارشگذاری فراهم است. پس از ثبت سفارش خرید، وجه مذکور در کیف پول متقاضی خرید تا پایان جلسه حراج مسدود میشود.
کارمزد و هزینههای عملیاتی
کارمزد معامله معادل یک در هزار (۰،۱ درصد) ارزش معامله است.
خریدار موظف است در هنگام دریافت سکه طلای خریداریشده از شعبه انتخابشده در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۳۰۰ هزار ریال به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.
در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری) جهت دریافت سکه طلای خریداریشده به شعبه انتخابشده در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۵۰۰ هزار ریال به صورت روزانه به عنوان هزینهی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند. خریدار موظف است هزینههای عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداریشده به بانک عامل پرداخت کند.
محل و مهلت تحویل
متقاضی جهت تحویل سکه طلای خریداری شده باید به شعبه منتخب خود مراجعه کند. گفتنی است، شعب منتخب بانک عامل پیش از ثبت سفارش توسط متقاضی خرید در سامانه انتخاب میشود.
خریدار سکه طلا پس از گذشت ۷ روز کاری و حداکثر تا ۱۴ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری در سامانه، میتواند با مراجعه به شعبه انتخابشده در سامانه، سکه طلای خریداری شده را دریافت کند. در صورت گذشت مهلت مقرر، دریافت سکه طلا از شعبه مذکور به مدت ۷ روز کاری با احتساب هزینه انبارداری تحویل میشود.
سکه طلای خریداریشده توسط خریدار، صرفاً به شخص خریدار یا وکیل وی، منوط به ارائه وکالتنامه رسمی، تحویل میشود.
انفساخ معامله
در صورت عدم مراجعه خریدار ظرف مدت ۲۱ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری به شعبه انتخابشده در سامانه جهت دریافت سکه طلا، معامله منفسخ شده (خود به خود خاتمه یافته) و وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینههای عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده میشود.
در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریداری به شعبه انتخابشده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم