موفق در شادی‌بخشی امید و ایمان‌آفرینی

تحولات ساختاری و محتوایی ومضمونی، شاخص‌ترین پدیده نگرش نوین به مسائل و آموزه‌های ملی، دینی،انسانی،اجتماعی، اخلاقی و انتقال فرهنگی آن به جامعه است. این نوع تغییر هدفمند سازنده که با نوآوری و خلاقیت، ابتکار و بهره‌بری از فناوری و حضور و همکاری کارشناسان و متخصصان ومشاوران خبره و هنرآفرینان متبحرهمراه است،درچند سال اخیر بیش از گذشته درعرصه‌های هنر و فرهنگ وبرنامه‌های صداوسیما قابل مشاهده است.
کد خبر: ۱۴۴۵۷۳۳
نویسنده جبار آذین - منتقد و مدرس سینما، تئاتر و تلویزیون
 
زینت‌بخشی برنامه‌های محتوامحور و معناگرای اعتقادی با شکل‌ها، شیوه‌ها و فرم‌های نوین جهت همدلی و همراهی خانواده‌های متدین و پایبندان به ارزش‌ها و آرمان‌های اجتماعی به‌ویژه نسل‌های نوجو و پاکدل، نوجوان و جوان و آینده‌سازی معرفتی و ایمانی کودکان، سبب شده برخی از سنت‌های زیبا و پسندیده را که نیازمند بازنگری در فرم و قالب و ساختار بوده‌اند، متحول کند. 
در گذشته از نگاه سنتی، اماکن مهم و انسان‌سازی مانند مساجد، تکایا و حسینیه‌ها پیوسته و عمدتا به‌عنوان مکان‌هایی صرفا برای عبادت به‌حساب می‌آمدند، درحالی که ظرفیت‌های آنها بسیار فراتر بوده‌است، چراکه در مکان‌های یادشده افزون بر عبادات، می‌توان درس‌های زندگی، الهی، انسان‌سازی، خردورزی و همزیستی اجتماعی، دانش‌های سیاسی و معرفتی و ایمان‌باوری را در کنار عبادات، تعلیم داد و تعلیم گرفت. این نوع باور و نگرش از سوی مسئولان و مدیران متعهد و مردم مورد استقبال قرار گرفت و زایش تولید و اجرای هزاران برنامه فرهنگی و کتابخوانی و ارائه نمایش و پخش آثار سینمایی و اجرای سرود، موسیقی و... از دستاوردهای آن است. این رخداد در رسانه فراگیر و ملی با مخاطبان میلیونی در شبکه‌های مختلف آن با جدیت پیگیری و اجرا شد و در این میان برخی شبکه‌ها ازجمله شبکه‌های سه و قرآن با درک ضرورت آن، به این مهم پرداخته و با تولیدات متنوع و جذاب خود، گام‌هایی بلند در این راستا برداشته‌اند. برنامه پراستقبال ومعناگرا و جذاب حسینیه معلی، نمونه تماشایی و مثال‌زدنی این سری از برنامه‌های اعتقادی و اجتماعی است که فصل جدید آن به مناسبت اعیاد شعبانیه با اجرای خوب و حرفه‌ای نجم‌الدین شریعتی و همکاری نزار قطری با رویکرد شادی‌آفرینی، ارتقای معتقدات دینی و مذهبی و امیدوارسازی و آگاهی‌بخشی از شبکه سه سیما در حال پخش است و بازپخش آن هم از شبکه قرآن به نمایش درمی‌آید که با رضایت و استقبال بی‌نظیر مخاطبان و خانواده‌ها روبه‌روست. 
برنامه حسینیه معلی چند سال است که با اجراها و آیتم‌های گوناگون و حضور مداحان و پیرغلامان اهل‌بیت(ع)، استادان و کارشناسان و همدلی ملی، از رسانه‌ملی درحال پخش است وهرفصل آن به همت تولیدکنندگانش، توانسته بینندگان علاقه‌مند را با خود همراه کند.
 آنچه جدا از حضور نزار قطری، میثم مطیعی، سیدمجید بنی‌فاطمه و سیدرضا نریمانی در کسوت مجمع‌الذاکرین بخش‌های دیدنی و دینی و آموزشی این برنامه و میزبانی شورانگیز و دلنشین نجم‌الدین شریعتی، در سری تازه این برنامه نظرها را به خود جلب کرده، رویکرد کارشناسانه و خردمندانه برنامه در استفاده از نقش شادی‌سازی و امیدآفرینی در آن است که درهای جدیدی از علم، هنر، اعتقادآموزی و ایجاد نشاط و شادمانی را فراروی مخاطبان باز کرده است. موفقیت‌های این برنامه در این زمینه نشان می‌دهد خانواده‌ها و مردم و نوجوهای حقگرا از برنامه‌های اجتماعی و اعتقادی که با بخش‌های متنوع و روند تولید شادی و شادمانی همراه باشد استقبال می‌کنند و توفیق‌های اجتماعی حسینیه معلی، گواه صادق این رخداد بزرگ وتاتیر‌گذار وتعیین‌کننده و سازنده است. درچهار فصل پیشین برنامه سیدمجید بنی‌فاطمه، مهدی رسولی، سعید حدادیان، حجت‌الاسلام مصطفی کرمی، احمد واعظی، مهدی سلحشور، محمد صمیمی، عبدالرضا هلالی و میثم مطیعی به‌عنوان داور و کارشناس با حسینیه معلی همکاری داشته‌اند. تهیه‌کننده فصل پنجم این برنامه دینی و ملی سعید ستودگان و کاری از گروه فرهنگ و معارف شبکه سوم سیماست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها