به گزارش «پولیتیکو» یسرائیل کاتز، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درسخنانی عنوان کرد که این رژیم درپی طرح اتهاماتی مبنی بر دست داشتن کارکنان سازمان ملل در جریان حملات ۷ اکتبر حماس علیه اراضی اشغالی، از آنتونیو گوترش میخواهد از سمت خود به عنوان دبیرکل سازمان ملل استعفا دهد.اسرائیل در حالی ادعا کرده است که ۱۲ تن از کارمندان سازمان ملل در آنروا (آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) به دست داشتن در حملات۷ اکتبر متهم کرده است که «استفان دو جاریک» سخنگوی این سازمان عنوان کرده است، این رژیم هنوز هم اطلاعات موثقی را در رابطه با ادعاهای مطرح شدهاش در اختیار سازمان ملل قرار نداده است.کاتز با تاکید بر این ادعاها گفته است: گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل مسئولیت دارد یا باید استعفا دهد یا شخص دیگری باید جایگزین وی شود.دیوان بینالمللی دادگستری سازمان ملل در تاریخ ۲۶ژانویه درجریان صدور حکمی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا اقداماتی را جهت جلوگیری از ارتکاب به جنایات نسلکشی علیه مردم غزه انجام دهد. با اینحال مقامات این رژیم ضمن بیتوجهی به حکم صادر شده از سوی لاهه، ادعا کردهاند که برقراری آتشبس در نواز غزه پیش از شکست حماس به آنها این امکان را میدهد تا باردیگر مسلح شده و جنایات بیشتری را انجام دهند.درعین حال، آنتونیو گوترش نیز با بیش از۱۰کشوری که کمکهای خود را به آنروا درجریان ادعاهای رژیم صهیونیستی تعلیق کردهاند، صحبت کرده وازآنها خواسته است تا درمورد تصمیم خود علیه توقف حمایتهای مالی ازآنروا تحتتاثیر شرایط جنگی در غزه تجدیدنظر کنند.
شرط آمریکا برای از سرگیری کمکها
آمریکا اعلام کرد که آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی باید تغییرات اساسی در خود ایجاد کند تا واشنگتن باردیگر کمکهای مالیاش را به آن ازسربگیرد.به گزارش رویترز لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل خواستار تحقیقات بیشتری درزمینه اتهامات مطرحشده از جانب رژیم صهیونیستی علیه کارکنان آنروا شده است و عنوان کرده به دنبال جزئیات بیشتری است.وی تغییرات اساسی در آنروا را اینطور توصیف کرده است: باید به عملکرد سازمان در غزه نگاه کنیم و ببینیم که چطور کارکنانش را مدیریت میکند و اطمینان حاصل کنیم که افراد مرتکب جرم در این سازمان بلافاصله پاسخگو خواهند بود. در اینصورت، آنروا میتواند به کارهای اساسی خود ادامه دهد.آمریکا بزرگترین کمککننده به آنروا محسوب میشود که اکنون به طور موقت کمکهای مالی خود را به این سازمان متوقف کرده است. طبق گفته متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این کشور سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار به آنروا کمک میکند.
روسیه توقف کمکها به آنروا را محکوم کرد
در همین حال وزیر خارجه روسیه تصمیم تعدادی از کشورهای غربی برای توقف کمکهای مالی به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه را محکوم کرد.لاوروف جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را «مجازات دستهجمعی» فلسطینیان توصیف کرده و گفت: «این اقدامات ذیل قوانین بشردوستانه بینالمللی ممنوع هستند».
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وی درباره دروغپراکنی و اتهامزنی رژیم صهیونیستی به آنروا تصریح کرد: تا زمانی که تحقیقات کاملی در این زمینه انجام نشده، نباید چنین اقداماتی ازجمله قطع کمکها به این آژانس انجام بشود.
وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «اگر تحقیقات انجام شود، درست یا غلط بودن اتهامزنی اسرائیل مشخص میشود اما اگر تحقیقات انجام نشود و به جای آن مجازات دستهجمعی اجرا شود، اشتباه بودن تصمیم مشخص میشود».
طبق گزارشها، تاکنون حداقل ۱۱کشور ازجمله آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فنلاند، هلند، استرالیا، کانادا، اسکاتلند، سوئیس، فرانسه وژاپن به بهانه دروغهای واهی منتشرشده توسط صهیونیستها، کمکهای مالی به آنروا را تعلیق کردهاند.