نماینده مردم اصفهان در گفت و گو با جام جم آنلاین؛

طغیانی: کوپنی شدن مرغ؛ از واقعیت تا روایت! / کرامت مردم را حفظ کنید

آغاز به کار سامانه رهتاب در استان کهگیلویه و بویراحمد

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار کهکیلو یه و بویراحمد گفت: اجرایی شدن سامانه رهتاب می‌تواند به کنترل قیمت مرغ کمک کند .
کد خبر: ۱۴۴۰۷۰۲
به گزارش جام جم آنلاین،احسان عسکری در نشست ستاد تنظیم بازار افزود: این سامانه یک زنجیره کامل است از حلقه های تامین کشتار و بازار گوشت مرغ که هوشمندسازی معاملات مرغ از طریق این سامانه انجام می‌شود.
عسکری افزود: اینکه برخی از تولیدکنندگان مرغ برای اتصال به این سامانه مقاومت می کنند عادی است، زیرا تحول در هر کاری سختی هایی نیز دارد.
معاون اقتصادی استاندار با بیان اینکه امروزه ۷۰ درصد مردم قدرت خرید گوشت قرمز را ندارند، ادامه داد: به همین علت بیشتر به گوشت سفید روی می‌آورند، اما با این افزایش قیمت مرغ در مقایسه با سایر استان‌های دیگر باعث گلایه مردم شد.
وی با بیان اینکه از امروز همه اتحادیه‌ها مکلف هستند تا مرغ مورد نیاز خود را در سامانه رهتاب بارگذاری کنند، گفت: از این به بعد سازمان دامپزشکی باید گواهی سلامت را بر اساس این سامانه صادر کند.
عسکری افزود: هر هفته نشست ستاد تنظیم بازار برای پیشرفت اجرای این سامانه باید برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در برخی از ایام سال برخی کشتارگاه‌ها مجبور هستند مرغ را از سایر استان‌ها خریداری کنند، ادامه داد: این سامانه به صورت هوشمند متقاضی و خریدار و حتی فروشنده را پیدا می‌کند و دیگر در این زمینه مشکلی وجود ندارد. 
رئیس جهاد کشاورزی استان هم با بیان اینکه قیمت مرغ در استان در روز‌های گذشته به ۹۹ هزار تومان رسید، گفت: با توزیع مرغ منجمد یازده هزار تومان کاهش قیمت داشتیم.
معتمدی میانگین قیمت گوشت مرع زنده در استان‌های همجوار را ۶۳ هزار تومان و کشتار روز را ۸۸ هزار تومان عنوان کرد و افزود: با اجرای سامانه رهتاب از جوجه ریزی، تولید، عرضه به کشتارگاه و فروش و توزیع آن به صورت هوشمند دیگر شاهد افزایش قیمت نامتعارف گوشت مرغ نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه با اجرای این سامانه دست دلالان مرغ برای افزایش قیمت قطع می‌شود، ادامه داد: دیگر عاملان نمی‌توانند مرغ را از مرغدار خریداری کنند، زیرا در این سامانه مرغ مستقیم از طریق اتحادیه خریداری شده و به کشتارگاه داده می‌شود.
رضا نژاد کارشناس اجرای سامانه رهتاب، این طرح را جز نخستین سامانه های هوشمند سازی در کشور عنوان کرد و گفت: کنترل، نظارت و شفاف سازی از ویژگی های این سامانه است.
وی شفافیت مالی بین تولید کننده و کشتارگاه و حمایت از اتحادیه را از اهداف این سامانه عنوان کرد و افزود: این سامانه زیر سامانه‌ای نیز دارد که در آن حمل کالا به دستگاه جی پی اس اتصال پیدا می‌کند.
رحمتی تولید کننده مرغ نیز با بیان اینکه مرغداران در یاسوج و دنا تنها ۳۰ درصد مرغ یاسوج را تولید می‌کنند، گفت: این سامانه فقط برای استان‌های ایجاد شده که مرغ مازاد دارند.
معاون امور دام جهاد کشاورزی استان هم با بیان اینکه در بویراحمد و دنا ۴۰ مرغداری فقط وجود دارد، گفت: در تولید مرغ نگاه ما استانی است، در زنجیره تولید ابتدا جوجه ریزی در سامانه سما رصد و بعد از تولید مرغ و عرضه به کشتارگاه در سامانه بازارگاه ثبت می‌شود.
بهنام پور با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون هفت میلیلون و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی شده است، افزود: این آمار در مقایسه با پارسال ۲۷ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود در دی ماه و اسفند امسال ۸۰ درصد مرغ مصرفی استان را بتوانیم تولید کنیم، ادامه داد: برخی از مرغداری‌های استان مرغ تولیدی خود را به شهرستان‌های همجوار ارسال می‌کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها