با روشن شدن چراغ جشنواره فیلم کوتاه تهران رقم می‌خورد

تنوع ژانر فیلم کوتاه در رقابت ایران وجهان

چهاردهمین جشنواره فیلم انقلاب در جهت مبارزه با جنگ نرم آغاز شد

عمار؛ عرصه طرح‌‌ حرف‌های مردمی درسینما

سینما فلسطین تهران از روز پنجشنبه‌ای که گذشت تا پنجشنبه‌ای که در راه است، شاهد برگزاری چهاردهمین جشنواره مردمی «فیلم عمار» خواهد بود. این جشنواره با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شد و دیروز نیز نخستین روز نمایش آثارش برگزار شد. در روز نخست جشنواره شاهداجرای برنامه‌های متنوعی بودیم؛ ازنمایش مستندوپویانمایی تاگردهمایی‌هنرمندان رشته‌های مختلف هنری.
کد خبر: ۱۴۴۰۵۲۶
 
داستان یک تغییر ریل
 برنامه نمایش فیلم‌ها دیروز با نمایش دو مستند درساعت۱۳، آغاز شد و مستندهای «تغییر ماموریت» ساخته سجاد ریاحی و مستند «قاعده بازی» به کارگردانی حسن وزیرزاده در سالن شماره یک سینما فلسطین به نمایش درآمد.مستند تغییر ماموریت که پیش از این در هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند نیز حضور داشت، داستان یک تغییر ریل درنیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را روایت می‌کند ونشان می‌دهد چگونه ایران از یک وابسته بی‌اختیار و محض دراستفاده از تجهیزات نظامی و مستشاران آمریکایی، به خودکفایی تحسین‌برانگیز می‌رسد.همچنین مستند قاعده بازی نیز به موضوع تمدن نوین شکل گرفته از سبک زندگی آمریکایی می‌پردازد و با به تصویر کشیدن نظام حکومتی آمریکا نشان می‌دهد حاکمان این تمدن چگونه با استفاده از رسانه‌ها به شکل‌دهی افکار عمومی برای توجیه نظام حکومتی که در دنیا معروف به دموکراسی آمریکایی است، دامن می‌زنند.
سالن شماره۲سینما فلسطین به‌نمایش‌پویانمایی اختصاص‌یافته بودوبیش‌از۲۰فیلم پویانمایی‌کوتاه برای مخاطبان به نمایش در‌آمد.
درسالن شماره۳ نیز محسن اسلام‌زاده، کارگاه «تجربه کاوی مستند» را با عنوان «در دل وقایع» برای دوستداران سینمای مستند برگزار کرد. نکته جالب توجه این است که دیروز یکی از آثار مستند ساخته شده توسط همین مستندساز هم ازساعت ۱۵و۱۵دقیقه به نمایش درآمد. این مستند «سردرگم» نام دارد. اسلام‌زاده درباره سوژه این مستند می‌گوید: «موضوع این کار، مسأله خصوصی‌سازی و معضلات و مشکلاتی است که تا امروز داشته است. از آنجاکه اخیرا بحث خصوصی‌سازی و مولدسازی مجددا در دستور کار مسئولان قرارگرفته، مهم است که نگاهی به تجربیات گذشته و روندی که تاکنون طی شده نیز صورت بگیرد. این‌که چرا تعدادی از پرونده‌های خصوصی‌سازی ناموفق بوده ونارضایتی‌های مردمی زیادی رابه وجودآورده است.»
دراین مستند ابتدا دوپرونده «ماشین‌سازی تبریز» و «آلومینیوم المهدی بندرعباس» که از پرونده‌های جنجالی خصوصی‌سازی بوده‌اند، مورد بررسی و بازخوانی قرار گرفته است.دیروز همچنین مستند «بی‌وتن‌ها» به کارگردانی حسین شمقدری برای مخاطبان به نمایش درآمد، فیلمی که روایتی است از دادگاه حمید نوری و مواجهه یک مستندساز با منافقین، اندیشه‌ها و ایدئولوژی آنها. منافقین که به‌عنوان بزرگ‌ترین گروه سازمان‌یافته علیه جمهوری اسلامی ایران در حال فعالیت هستند، جنایت‌های فراوانی را در کارنامه خود دارند که بخشی از آنها در این مستند به نمایش گذاشته شده است. دیروز همچنین یک نشست دیگر برگزارشد و هادی مقدم‌دوست، نویسنده و کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون درباره موضوع «تجربه‌های زیسته یک فیلمنامه‌نویس» صحبت کرد.
   
مستندهایی با موضوعات مختلف
نوبت بعدی اکران آثار مستند در ساعت۱۸، برگزار شد و سه مستند اکران شدند. یکی از این فیلم‌ها، مستند «داستان بارانی» ساخته حسین نژادموسی بود که روایت زندگی مردی‌ است که زندگی‌اش را از راه صافکاری می‌گذراند اما مسائلی در گذشته او باعث شده در شرایط روحی و جسمی حادی قرار بگیرد. او که از مدافعان حرم است با حاج‌قاسم سلیمانی قرار گذاشته که در راه اسلام و انقلاب شهید شود و هر بار با موتور از مشهد به زیارت قبر حاج قاسم می‌رود.  همچنین مستند «رقصنده با گرگ» به‌کارگردانی علی عارضی دیگر فیلمی بود که روی پرده رفت. این مستند درباره تیم فوتبال «بیتار» است که پر‌طرفدارترین باشگاه رژیم‌صهیونیستی به حساب می‌آید که به‌واسطه خشونت مشهود و نژادپرستی زیاد، شهرت پیدا کرده‌‌است. پخش مستندهای «مشت‌ در نمای درشت» ساخته محمدصالح حجت الاسلامی درباره زندگی سیدحسن حسینی، شاعر انقلاب و «انقلابی درون انقلاب» به کارگردانی سیدحسین امام‌جمعه روایتی از تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی، از دیگر برنامه‌های دیروز جشنواره بود.درآخرین سئانس روز اول، ازساعت۲۰و۳۰دقیقه مستندهای «رویای بزرگ» به کارگردانی احسان مشکور،«آستین خالی» ساخته سیدمهدی خیام‌الحسینی، «آخرین زنگی زمانه» اثری ازمهرداد خاکی، «روشنگر شرق» به کارگردانی اکبرمخدومی،«سرزمین مادری»ساخته حسن وزیرزاده و«مکرون» اثری ازسجاد رضازاده به نمایش درآمدند.همچنین مراسم ویژه روز نخست جشنواره فیلم عمار برپایی آیین تجلیل از هنرمندان فعال و خودجوش مردمی انقلاب اسلامی بود که درسالن شماره۳ سینما فلسطین برگزار شد. دراین مراسم جمعی از هنرمندان انقلابی کشور دررشته‌های «گرافیک»، «تصویرسازی»،«کارتون» و«کاریکاتور» گردهم آمده ودرآیین «آرمان روح ا...» تجلیل شدند. 
   
تلاش برای رفع بی‌عدالتی رسانه‌ای
اما در آیین افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار به دبیری سهیل اسعد برخی برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند. در این مراسم از محمدحسین لطیفی به‌واسطه نگارش فیلمنامه سریال «وفا» در سال ۸۵ قدردانی شد.
محمدحسین لطیفی با تشکر از حضور و تشویق مخاطبان گفت: حضور ما به‌واسطه این تشویق‌ها و محبت عزیزان هست و امید به شفاعت شهدای‌مان داریم. هرجا دل دادم و اجازه دادم انرژی دیگری جز تجربه حسین لطیفی وارد کار شود، آن کار خیلی به دل مخاطب نشسته است و این از لطف خداست. لطیفی در انتها عنوان کرد: برایم دعا کنید کار بد نسازم. همچنین در این مراسم سعید خورشیدی، عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره مردمی عمار با بیان این‌که رسانه از حوزه‌هایی است که به شدت نیازمند حضور مردم است، گفت: جشنواره عمار تلاش کرده ساز و کاری برای چنین حضوری باشد. این رویداد در شرایط بی‌عدالتی رسانه‌ای شکل گرفته است.
وی با گرامیداشت یاد نادر طالب‌زاده گفت: حوزه فرهنگ به عرصه تبادل معنا تبدیل شده و حوزه رسانه یکی از حوزه‌هایی است که نیازمند حضور آحاد مردم است. اگر امروز معتقدیم که با جنگ‌های مختلف همراه هستیم این جنگ‌ها نیازمند این هستند که آحاد مردم در تولید و مصرف فرهنگی حضور داشته باشند و جشنواره عمار تلاش کرده که برای چنین مواردی حاضر باشد. عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره مردمی عمار همچنین با اشاره به فتنه سال ۸۸ ادامه داد: جشنواره عمار تلاش کرد تا عموم مردم بتوانند با زبان خود آثار خود را ارائه کنند و این آثار در حوزه نمایش اکران شود و به دست مردم برسد.
خورشیدی افزود: سال‌هاست که جریان غرب‌زده در کشور تلاش کرده تا با پیچیدگی‌های مختلف، مردم و بچه‌های انقلابی را بترساند اما جشنواره عمار این جسارت را می‌دهد که افراد در برابر این راهبردهای دشمن سکوت نکنند و بتوانند راوی دغدغه‌ها و آرمان‌های ایران باشند. از شما می‌خواهم دعا کنید جشنواره عمار در این راه باقی بماند.
عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، صاحبان اصلی این جشنواره را خانواده شهدا دانست و گفت: اتفاق‌نظر امروز مقابله با جنگ نرم است. توفیق در آینده جنگ مستلزم تولید و توزیع فرهنگی عموم مردم است. جشنواره عمار زمینه را برای این امر فراهم کرده است. سال‌ها جریان غرب‌زده در کشور تلاش کرد با ابزارهای مختلف و جنگ رسانه‌ای و فرهنگی، بچه‌های انقلاب را از حضور در تولیدات عرصه سینما بترساند. سهیل اسعد، دبیر چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار نیز در این آیین گفت: زیبایی‌شناسی به ما این درس را می‌دهد که فکر انسان می‌تواند مانع دیدن بسیاری از زیبایی‌ها شود. وی ادامه داد: پیام من به دوستان عمار این است که اجازه ندهید زشتی یک دستبند، زیبایی واقعیت‌ها را بپوشاند. اگر ادگاردو هستید لطفا دیگر دستبند نبندید.
   
برگزیدگان در افتتاحیه

برگزیدگان چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار عبارتند از: 

بخش فیلمنامه: باتجلیل ازاثر«دینوک» نوشته طاهره ولی‌پور، لوح افتخاربه «جیل الحاجز» به نویسندگی حسین جعفری‌و «برادرگفته»به‌نویسندگی نوید ظریف‌کریمی، فانوس این‌بخش‌به«دریادار بایندر» به نویسندگی عبدالرحمان شلیلیان تعلق‌گرفت.

بخش نماآهنگ: لوح‌‌افتخار به«ایراندخت» به تهیه‌کنندگی سید‌حسین میرعماد،«جان به قربان محمد»به تهیه‌کنندگی محمدجواد آشتیانی و«مهیا»به تهیه‌کنندگی نازنین میرکاری.فانوس این‌بخش به«جشن فرشته‌های۲» به تهیه‌کنندگی محمود احمدی اهداشد.

در بخش پویانمایی: ضمن تقدیر از «همه انگلیسی‌ها بد نیستند» به تهیه‌کنندگی یاشار عبدالحسین‌زاده و «آقا خاش‌خاشی» به تهیه‌کنندگی علی رئیسی و «فصل کوچ» به تهیه‌کنندگی صادق روحی، مهدی هوایی و فاطمه چنگیزی‌محمدی، لوح افتخار این بخش به «تاریخچی؛ جشن پوریم» به تهیه‌کنندگی محمد سیدجوادی و فانوس این بخش به «رسوایی دیزنی» به تهیه‌کنندگی الیاس نجاتی‌یزدی‌زاده اهدا شد.

در بخش فیلم: تقدیر از «سکوت» به کارگردانی سیدمیلاد مدبریان، لوح افتخار به «سطل آب» به کارگردانی حسین سبحانی و «مثبت یک» به کارگردانی سهیلا کاظمیان. 

بخش تولیدات تلویزیونی و فضای مجازی: ضمن تقدیر از «حماسه‌خوان» به تهیه‌کنندگی سیداحمد موسویان، لوح افتخار به «سیدخندان» به تهیه‌کنندگی محمدحسین بزرگی‌راد و «هماهنگ» به تهیه‌کنندگی سید‌محمدصادق حسینی اهدا شد.

بخش کلیپ، آیتم و موشن‌گرافیک: ضمن تقدیر از «هیسطوری» به کارگردانی اسماعیل عظیمی، لوح افتخار به «هولوکاست حقیقی» به کارگردانی میلاد مهرجو اهدا شد. فانوس این بخش به اثر «جمع خوبان» به کارگردانی محمد اسفندیاری اهدا شد.
بخش گزارش خبری: هیأت داوران ضمن تقدیر از «باباجان» به تهیه‌کنندگی کاظم دهقانی‌اشکذری، لوح افتخار به «عکس خاص» به تهیه‌کنندگی سمانه علی‌اکبری و «یک تیر و چند نشان» به تهیه‌کنندگی فاطمه سلطانی اهدا کرد.

بخش تولیدات انسان‌رسانه: ضمن تقدیراز«بافتار» به‌کارگردانی مرتضی ابراهیم‌پور، لوح افتخار به«دادستان» به کارگردانی محمدحسین لک اهدا شد.

بخش تولیدات صوتی پادکست: ضمن تقدیر از «مَزگِت» به کارگردانی زهره سربازی و فاطمه باقری و «نوجهان» به کارگردانی امیرحسین شاکرپور، لوح افتخار این بخش به «نخل و برنو» به کارگردانی مجید طیبی اهدا شد. فانوس این بخش به «مجموعه اسکرین‌شات» به کارگردانی سرباز روح‌ا... رضوی اهدا شد. همچنین با حضور فاطمه‌صغری فلکیان ملقب به «ننه عصمت»، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» به محسن مقصودی برنامه‌ساز تلویزیونی تعلق گرفت که خانواده وی این جایزه را دریافت کردند.

امروز در جشنواره
امروز در جشنواره، برنامه‌های مختلفی اجرا می‌شود. از‌جمله نمایش چند فیلم مستند که در ساعت‌های مختلف در سالن‌های سه‌گانه سینما فلسطین پخش می‌شود. درساعت۱۳مستندهای «چهنو» به کارگردانی حمیدرضا معشوقی، «پسرخاله‌ها» به کارگردانی سید‌محمد محمدی‌سرشت، «گنج شایگان» به کارگردانی یزدان پرونده و «آرزوی کوچک بزرگ» به کارگردانی مسعود کارگر به نمایش درخواهند آمد. برنامه ساعت ۱۵.۱۵هم با نمایش پنج مستند اجرا می‌شود. این مستندها عبارتند از «محدثه‌به‌توان۲» به کارگردانی رضوانه فتحی، «‌محرمانه دوحه» به کارگردانی محمد‌حسین یادگاری، «‌اندوه جنگل» به کارگردانی مریم رزاقی، «‌خشونت مقدس» به کارگردانی سینا ملارضا و «بدون ترس و اندوه» به کارگردانی علیرضا صوتی. در این ساعت همچنین قرار است درسالن ۳، نشستی با حضور محمدرضا شهبازی برگزار شود و او درباره پشت صحنه برنامه تلویزیونی «پاورقی» صحبت خواهد کرد. درساعت ۱۸ نیز ۴مستند به نمایش درخواهند آمد: «اینک بانک» تولید ستاد رسانه‌ای دادرسانه، «‌کدهای سیاه» به کارگردانی مجید رستگار،«‌بچه دزد» به‌کارگردانی علی پورمؤمن، «جمال‌الدین» به کارگردانی امیر‌‌‌ رویینی و علی کوشا.  در این ساعت همچنین نشستی با عنوان «بازتاب انسان» با محوریت سبک زندگی انسان فلسطینی با حضور کورش علیانی، محمد اصغری و علیرضا کمیلی برگزار خواهد شد. آخرین نوبت نمایش آثار مستند در ساعت ۲۰ و ۳۰دقیقه خواهد بود که درآن «داستان بارانی» به کارگردانی حسین نژاد‌موسی و«رقصنده با گرگ» به کارگردانی علی عارضی به همراه ۱۴ فیلم کوتاه پخش خواهد‌شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها