حسن هانی زاده در گفتگو با جام جم آنلاین گفت: تلاش اخیر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برای تشکیل یک ائتلاف دریائی علیه انصار الله وارتش یمن در دریای سرخ یک تهدید جدی برای امنیت دریائی منطقه وجهان تلقی میشود.
وی افزود: از انجائی که دریای سرخ وتنگه راهبردی باب المندب جزئی از قلمرو دریائی یمن بشمار میرود لذا تشکیل احتمالی یک ائتلاف جهانی، نقض اشکار حاکمیت این کشور خواهد بود.
هانی زاده گفت: انصار الله وارتش یمن به عنوان دو بازوی قدرتمند محور مقاومت پس از عملیات طوفان الاقصی در ماه اکتبر گذشته برای کمک به مردم غزه وکاهش فشارهای نظامی اسرائیل به مردم این شهر وارد عمل شدند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: این دو مجموعه مهم منطقهای با بهره گیری از امکانات بومی سازی شده خود واز یک منظورکاملا انسانی واسلامی کشتیهای حامل سلاح کشتار جمعی از سوی امریکا واروپا به اسرائیل را توقیف کردند.
وی تصریح کرد: در طول ۷۵ روز گذشته، امریکا وبرخی کشورهای اروپائی برای تغییر موازنه قدرت به سود رژیم صهیونیستی انواع سلاحهای ممنوعه وکشتار جمعی را در اختیار این رژِیم قرار دادند.
وی افزود: این سلاحها نوعا از طریق دریای سرخ وسپس دریای مدیترانه به بندر ایلات در اراضی اشغالی ارسال میشود که این امر به تشویق رژیم صهیونیستی برای ادامه کشتار مردم غزه منجر شده است؛ لذا انصار الله وارتش یمن برای کاهش توان نظامی ارتش اسرائیل در حمله به مردم غزه وارد عمل شدندوضمن حمله موشکی به بندر ایلات، کشتیهای حامل سلاح برای این رژیم را نیز هدف قرار دادند.
هانی زاده گفت: از سوی دیگر نا توانی امریکا وغرب برای مقابله با انصار الله وارتش یمن موجب شده تا امریکا دست به یک سلسله اتهام زنی وفرا فکنی زده وایران را به تهدید امنیت کشتیرانی دریائی در تنگه باب المندب متهم کردندتهدید مستقیم ایران میتواند تنشهای منطقهای در در حوزه دریائی را به یک بحران بین المللی تبدیل کند، زیرا جمهوری اسلامی ایران ضمن عبور از مرحله باز دارندگی به یک قدرت بزرگ تهاجمی در حوزه دریائی تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: قدرت هجومی ایران در حوزه امنیت دریائی وخلاقیتهای نیروی دریائی جمهوری اسلامی در عرصه دفاع دریائی موجب خواهد شد تا امریکا وغرب نسبت به ایران شتاب زده عمل نکنند.
از این رو سفر اخیر «لوید استین» وزیر دفاع امریکا به منطقه برای تشکیل یک ائتلاف دریائی منطقهای علیه ارتش وانصار الله یمن با شکست مواجه شد.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: عربستان، مصر وامارات از ورود به این مقوله خطرناک برای تشکیل ائتلاف دریائی خود داری کردند، زیرا این ۳ کشور به توانمندی انصار الله در حوزه دفاع دریائی به خوبی واقف هستند.
وی افزود: شکست تلاشهای امریکا برای سازماندهی یک ائتلاف عربی به تشدید رفتارهای خشم الود امریکا واروپا علیه جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت تاثیر گذار منطقه ای، منجر شده است.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: با شکست تلاشهای امریکا برای تشکیل یک ائتلاف دریائی منطقهای، این کشور در صدد ایجاد یک ائتلاف جهانی در چارچوب پیمان اتلانتیک بر امده است.
ظاهرا این ائتلاف نیز با بی توجهی بسیاری از کشورهای اروپائی مواجه شده، زیرا تنها ۹ کشور اروپائی برای پیوستن به چنین ائتلافی اعلام امادگی کرده اند.
هانی زاده گفت: اگر کشورهای غربی بدون توجه به شرایط دردناک مردم بی دفاع غزه بخواهند به اتهام زنیهای خود علیه ایران وهمپیمانان منطقهای ایران ادامه دهند قطعا جهان در اینده شاهد یک بحران جدید در حوزه امنیت دریائی خواهد بود.
وی تاکید کرد: ایران در طول سالهای اخیر هزینههای سنگینی برای تامین امنیت کشتیرانی در ابهای منطقهای متحمل شده وچنین امنیتی مرهون مسولیت پذیری جهانی جمهوری اسلامی در این حوزه است.
وی افزود: نیروی دریایی ایران در دو حوزه سپاه پاسداران وارتش جمهوری اسلامی برای حفظ امنیت کشتیرانی در خلیج فارس به توانمندیهای بسیار بالائی دست یافتند.
وی گفت: قدرتهای بزرگ جهانی نیز بارها به توانمندیهای نیروی دریائی جمهوری اسلامی در عرصههای منطقهای و فرا اقیانوسی وتاکتیکهای فناورانه دفاع دریائی اعتراف کرده اند.
وی گفت: قدرت دریائی ایران اگر چه در چارچوب باز دارندگی مشروع وهدفمند قابل تعریف است، اما هر گونه تهدید علیه امنیت جمهوری اسلامی، قدرت باز دارندگی ایران را به یک رفتار تهاجمی فلج کننده تبدیل خواهد کرد.
او تاکید کرد: جمهوری اسلامی در حوزه دفاع دریائی به تراز بسیار بالائی دست یافته وقدرتهای فرا منطقهای به دلیل همین قدرت فوق تصور دفاع دریائی ایران بصورتی محتاطانه وغیر شتاب زده با ایران بر خورد میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد