مثبتاندیشی صرفا در داشتن افکاری خاص خلاصه نمیشود، بلکه نوعی رویکرد و جهتگیری کلی درباره زندگی است. مثبتاندیشی یعنی توجه داشتن به امور مثبت در زندگی و نپرداختن به جنبههای منفی. مثبتاندیشی به معنای آن است که تصور خوبی از خویش داشته باشیم، نه آنکه همواره خود را سرزنش کنیم. مثبتاندیشی یعنی نیک اندیشیدن درباره دیگران و حسن ظن داشتن به آنها و با دیگران به صورت مثبت برخورد کردن است. مثبتاندیشی به این معناست که انتظار داشته باشیم تا در دنیا به بهترین چیزها برسیم و یقین داشتن به این که به خواستههای خود خواهیم رسید. افراد مثبتاندیش، گذشته را با خشنودی و رضایتمندی به خاطر میآورند نه با دریغ و افسوس، و به آینده امیدوار و خوش بیناند. در این مطلب به چند مورد تکنیکهای مثبتاندیشی اشاره میکنیم:
تکنیک شماره یک
تکنیک آینه: شما در طول روز دو یا سه بار و هر بار حداقل ده دقیقه جلو آینه بایستید و فقط از خودتان تعریف کنید، من چه قد بلندی دارم، چه چشمان زیبایی دارم ....
تکنیک شماره دو
توجه و تمرکز به نکات منفی باعث شروع افکار منفی میشود به نکات مثبت خود توجه و تمرکز کنید.
تکنیک شماره سه
شکرگزاری: تمرکز روی نعمتها و داشتههایمان، توکل و اعتماد و ایمان به خدا را تمرین کنید.
تکنیک شماره چهار
آگاهی از افکار منفی و تبدیل آنها به افکار مثبت: یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشید و در طول روز هر فکر منفی که به ذهنتان آمد بلافاصله یادداشت کنید و جلوی آن فکر یک فکر مثبت بنویسید و این فکر مثبت را هر روز حداقل 21 بار و به مدت 21 روز بنویسید. بعد از 21 روز متوجه میشوید دیگر افکار منفی به سراغ شما نمیآید.
تکنیک شماره پنج
شرطیسازی مغز با تکنیک کش: یک کش پول به دستتان ببندید. هر موقع افکار منفی به سراغتان آمد این کش را بکشید تا یک ضربه به دستتان وارد شود. اتفاقی که میافتد، ذهن شما بعد از 21 روز یاد میگیرد که اگر بگذارد افکار منفی وارد ذهنتان شود، ضربه میخورد. با این تکنیک ذهن تا جایی که میتواند به صورت ناخودآگاه مانع میشود که افکار منفی به ذهن وارد شود.
تکنیک شماره شش
از چشم و هم چشمی و حسادت پرهیز کنید و خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و از کسانی بر شما تاثیر میگذارند. (از افراد منفی دوری کنید)
تکنیک شماره هفت
هر موقع افکار منفی به سراغ شما میآید، وضعیت خود را عوض کنید.
تکنیک شماره هشت
تخلیه ذهن از افکار منفی: قبل از خواب افکار منفی خود را روی یک کاغذ بنویسید و کاغذ را پاره کنید و در سطل آشغال بیندازید.
تکنیک شماره نه
کلمات قدرت آفرین: استفاده مستقیم از این کلمات ذهن ما را تحت کنترل خودش قرار میدهد و اگر ما بتوانیم ذهنمان را کنترل کنیم میتوانیم تغییرات زیادی را در زندگیمان ببینیم.
تکنیک شماره ده
سعی کنید در گفتار روزانه از کلمات مثبت استفاده کنید و خودتان را عادت بدهید از تکیه کلامهای مثبت استفاده کنید.
تکنیک شماره یازده
در طول روز جملات و عبارات مثبت را بنویسید یا با خود تکرار کنید. (عبارات تاکیدی مثبت )
تکنیک شماره دوازده
هرگز خودمان را بدبخت و درمانده و ناتوان احساس نکنیم: یک لیست از تمام نعمتهای خود را بنویسید و هر روز که از خواب بیدار میشوید لیست را نگاه کنید و شکرگزار باشید.
تکنیک شماره سیزده
بخشش: افرادی که به شما بدی کردند را ببخشید کینهها و رنجشها را از خود دور کنید. لیستی از افرادی که به شما بدی کردند تهیه کنید و آنها را ببخشید. آنها را به خدا بسپارید، هر کسی نتیجه کارهای خود را دریافت میکند.
تکنیک شماره چهارده
دعا کردن: دعا کردن، انرژیهای درونی را آزاد میکند و تواناییهای شما را افزایش میدهد. یکی از فواید، دعا آزاد شدن انرژیهای مثبت است.
تکنیک شماره پانزده
وضو گرفتن، روش پاکسازی قوی: هر موقع حالتان بد بود و افکار منفی سراغتان آمد و سطح انرژیتان پایین آمد از روش پاکسازی با تکنیک وضو گرفتن استفاده کنید.
تکنیک شماره شانزده
با قدمهای کوچک شروع کنید: وقتی میخواهید یک عادت را تغییر دهید و یک عادت خوب جایگزین کنید اول سعی کنید یک قسمت از زندگیتان که بیشتر تحت تاثیر افکار منفی قرار دارد را شناسایی کنید و تمام تمرکزتان را روی آن قسمت بگذارید بعد از اینکه افکارتان را تحت کنترل در آوردید سراغ موارد دیگر بروید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد