به گزارش جام جم آنلاین: بابک مومنی سرپرست سازمان جهادکشاورزی مازندران که حدود سه هفته ریاست این سازمان را در استان برعهده گرفت است به تشریح اهداف و برنامههای خود در این سازمان پرداخت و اظهار کرد: طبق اندیشه الهی کشاورزی در مسیر تقرب الهی قرار دارد و چنانچه جامعهای کرامت کشاورز را حفظ نکند حتما در اصول بنیادین خود دچار مشکل است.
وی افزود: مجموعه جهادکشاورزی استان باید اثربخشی پررنگی در تعالی معیشتی جامعه داشته باشد و جامعه باید حس کند که سازمانی وجود دارد که به محور کشاورزی خدمات ارائه میکند.
مومنی با اشاره به پشتوانه نظامی و امنیتی کشور، اظهار کرد: امروز باوجود تهدیدات مختلف یک وجب از خاک این کشور نمیتواند مورد تعرض هیچ قدرتی قرار بگیرد اما در کنار امنیت سخت امنیت نرمی وجود دارد که یکی از ابعاد آن امنیت غذایی است و پاسداری از آن وظیفه بخش کشاورزی است.
سرپرست جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای مدیریت اساسی در حوزه حفظ امنیت غذایی ما چند محور را مدنظر قرار دادیم، چیزی که در متن قرار دارد کار، کار و کار برای حفظ امنیت غذایی است، نگاه ما نگاهی عملکردگرا و حرکت در مسیر رسالتهای بخش کشاورزی بر مبنای الگوی پیشرفت است.
*تاکید بر استفاده از ظرفیت اساتید و جوانان مومن انقلابی
وی با بیان اینکه حفظ آرامش همکاران ما سرلوحه کاری ماست، عنوان کرد: در کنار آن استفاده از تجربیات فعالان گذشته این حوزه، فعالانی با رویکرد دانشبنیان در بخش کشاورزی باهدف استفاده از ظرفیت اساتید و جوانان مومن انقلابی را خواهیم داشت.
مومنی با اشاره به حوزه اقدامات زیرساختی اعلام کرد: بنده فرزند جهاد بوده و هستم از این رو بر خودم میبالم، سربازی خود را در حوزه آب و خاک با مسؤولیت در کشور شروع کردم و سپس بهعنوان یک معلم در دانشگاه پیام نور و مشاور فنی و اجرایی در معاونت و خاک، ناظر عالی و مسوول هدایت راهبردی طرح جامع زهکشی اراضی در سطح ۱۵۵ هزار هکتار از نکارود تا بابلرود فعالیت کردم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: در طول دوران خدمتم طراحی طرح جامع اصلاح و بهسازی اراضی شالیزاری شمال کشور در سال ۱۳۹۴ کلید خورد و این طرح طی تفاهمنامه با چین و طرح فاز دوم زهکشی اراضی استان خورستان در دستور کار است که هر کدام در حال پیگیری است ما هم در کنار دولت رایزنیهای گستردهای را برای اجرای آن خواهیم بود.
*تکیه بر سامانه یکپارچهسازی و رصد آمار محصولات کشاورزی
وی با اشاره به بحث تغییر اقلیم در مازندران، یادآور شد: امروزه وضعیت الگوهای بارش و پیش نیازهای اقلیمی کشاورزی را تغییر داده است، اما خیلی به مدیریت عالی استان و ظرفیتهای کلان وزارت جهاد کشاورزی دلگرم هستیم که تدابیر خوبی را مدنظر قرار خواهند داد.
مومنی تاکید کرد: سامانه یکپارچهسازی و رصد آمار محصولات کشاورزی را مدنظر قرار دادیم که تشتتهای آماری را در حد بضاعت حل کنیم در این زمینه نیاز به استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان هستیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بحث مهم در مدیریت کلان کشاورزی این است که مدیریت بازار کشاورزی در زنجیره تولید به مجموعه جهاد کشاورزی واگذار شده است، باید تدابیری در خصوص نیروی انسانی مدیریت بازار اتخاذ کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زمان تولید و عرضه مرکباتی همچون نارنگی را از سر گذراندیم، اظهار کرد: بنده از بدو ورودم به سازمان گفتهام همواره شاهد رکود ناشی از افزایش عرضه در بازار در فصل مرکبات هستیم که سعی بر اتخاذ تدابیری داریم.
*در بحث برنج اسیر رکود هستیم
مومنی گفت: درباره برنج هم بیش از اینکه اسیر قیمتهای کم و زیاد باشیم اسیر رکود هستیم ما باید نظامی را بنیانگذاری کنیم تا کشاورز نگران عرضه محصول و کسب سود منطقی لازم نباشد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به جدی بودن معضل سوداگری زمین در مازندران، افزود: کار کردن در عرصه تولید هم نیازمند پشتوانه فرهنگی و هم حمایت مالی است، امسال باهدف ایجاد تحرک در بازار با تدابیری همچون افزایش ظرفیت صادرات را شاهدیم و هفته گذشته اولین کشتی عرضه محصولات مرکبات مازندران به سمت روسیه به حرکت در آمده است.
وی اضافه کرد: همچنین قول مساعد فراهم شدن خط سبز ترانزیت زمینی کالا از بندر آستارا برای محصولات را دریافت کردیم و تکلیف شده اظهارنامههای صادراتی حتما در مازندران صادر شود و اینکه در فرآیندهای سودجویانه محصول مرغوب و بیکیفیتی به نام مازندران عرضه نشود.
مومنی اعلام کرد: افق در نظر گرفته برای صادرات مرکبات استان، صادرات ۵۰۰ هزار تنی است اما باید دید در عمل چه اتفاقاتی میافتد، میز مرکبات در اتاق بازرگانی تشکیل شده کار کارشناسی خوبی در حال انجام است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: خبر خوب این است که امسال بازار کیوی بازار مساعدی است، البته نیازمند انسجام نظام سورتینگداری و انبارداران هستیم تا بازار صادراتی شکل گرفته را از دست ندهیم چرا که در این زمینه تجرییات تلخی داریم.
* اهمیت حفظ کرامت مصرفکننده داخلی
وی با تاکید بر اینکه در کنار صادرات حفظ کرامت مصرفکننده داخلی مدنظرمان است، گفت: مصرفکننده ایرانی شان و حرمت دارد، بنا داریم که با استفاده از ظرفیت تعاونیهای روستایی تهاتر محصولات سیب و خرما را انجام دهیم که نیازمند سرمایه در گردش مورد نیاز است که در این راستا توقعمان از بانکهای عامل استان حمایت تولیدکنندگان در پازل مدیریت تولید و عرضه است، نگاهمان این است که استمرار داشه باشیم.
مومنی گفت: مسئله شناسنامهدار شدن باغها بسیار ارزشمند است زیرا ذائقه مصرفکنندگان متوجه کیفیت و ارزش غذایی کالایی است که مصرف میکند و این حق مصرفکننده است، از این رو تا الان بیش از ۱۰ هزار هکتار از باغات استان این شناسنامه را دریافت کردند و حداقل ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار از باغات استان برای سال جاری شناسنامه را دریافت خواهد کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: در سامانههای دولت الکترونیک پایش مستمر به عملکرد مدیران انجام میشود، در طول دو هفته سه برنامه مفصل ملاقات با جامعه کشاورزی استان داشتم و این برنامه در کنار بحث میز خدمت ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید به دل جامعه کشاورز رفت،گفت: حتما برنامه ما حضور میدانی و جهادی در بین جامعه کشاورزان است البته یکی از آسیبهای جدی در استان ما بحثهای مدیریت زمین است و ما باید حافظ کاربری اراضی استان باشیم چرا که سوداگری زمین در مازندران حالت طبیعی خارج شد و رسانهها باید به آن بپردازند.
*بیتعارف در حوزه پاسداری از انفال
مومنی ادامه داد: در کنار خدمترسانی در حوزه تولید در حوزه پاسداری از انفال باید بدون تعارف برخورد کنیم، در سال جاری بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ ملاقات شونده داشیم که سعی کردیم مسائل را بررسی کنیم درهای جهاد به روی مردم باز است، نظارت مستمر و پویا برقرار است، تخلف از هر سمتی که باشد برای بنده قابل تحمل نخواهد بود.
سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در حوزه تولیدات گیاهی محصولات کلیدی داریم، یادآور شد: در بحث برنج نگرانی عمده جامعه ما همان نظام عرضه است، تولید هم بهخاطر خشکسالی با چالش مواجه شد، بازار به حرکت در بیاید راه خودش را پیدا میکند.
وی گفت: پس از حذف واردات انجمن واردکنندگان برنج به سمت مازندران حرکت کردند تا برنج کیفی در کنار برنج پرمحصول خریداری شود چون اجازه واردات این شرکتها منوط به خرید برنج داخلی شد، از طرفی وارداتی از گذشته در انبارها داریم فعلا فرصت محدود است و قانونی برای عرضه برنج توسط کشاورزان به بازار داده شده از این رو کشاورزان باید از این فرصت استفاده کنند.
*تدوین برنامه کشت قراردادی برنج برای سال آینده
مومنی اعلام کرد: از هفته گذشته خرید محصول برنج به آرامی آغاز شده و گسترش پیدا خواهد کرد، قیمت دستوری هیچگاه جواب نداد بلکه باید با یک حاشیه سود منطقی شروع شود، عرضه هم باید مدبرانه باشد، دنبال این هستیم که قیمت متعادل و مناسب باشد اما برای سال آینده کشت قراردادی برنج بدون دخالت بخش دولتی را در نظر گرفتیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه امید و رویای دست یافتنی ما این است که روزی انجمن واردکنندگان ما تبدیل به انجمن صادرکنندگان شود، درباره عزل و نصبها در سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد: من با پیش داوری نیامدم چیزی که آینده را مشخص میکند عملکرد است، حضور جوانان مومن انقلابی برای ارتقای ساختار مدیریتی مدنظرمان است.
وی با اشاره به وضعیت کشتهای پاییزه در استان، اعلام کرد: پیشبینیهای اقلیمی نشان میدهد که شاهد تغییر جریان اقلیمی خواهیم بود اما برای قضاوت خیلی زود است، موظف کردن مدیریت آب و خاک در بحث پایش جدید آببندانها، همراهی با ستاد اجرایی فرمان امام و بسیج اقشار کشاورزی در دستور کار است.
مومنی با بیان اینکه ۱۵هزار هکتار از اراضی ما زیر کشت کلزا رفته، گفت: در مورد گندم چالشهایی در بحث بذر داشتیم که مرتفع شد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین یادآور شد: استان مازندران استان معین تامین مرغ در کشور است، اکنون شرایط خوب است اما برای زمستان نگرانیم، وضعیت جوجهریزیها در استان، بسیار مناسب است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد