شاید به همین دلیل است که عمده کارشناسان با اشاره به تغییر ریل دیپلماسی در دولت سیزدهم، سیاست خارجی این دوره را با سرگذشتی که در برخی دولتهای گذشته تجربه کرده، مقایسه و از این دوره به عنوان یکی از دورههای مهم تاریخی یاد میکنند؛ چراکه نقش غیرقابل انکاری را در احیای دیپلماسی عزتمندانه و مقتدرانه ایفا کرده است؛ دولت سیزدهم با طی کردن نیمی از عمر خود توانست جایگاه خود را به عنوان یک بازیگر منطقهای و جهانی برای دوست و دشمن روشن کند و درجریان این تثبیت موقعیت، چالشهای مهمی از جمله تحریمها و موانع ایجادشده در ارتباطات بینالمللی را به خوبی و با تعامل هوشمندانه مدیریت کند. بعد از حماسه دلیرانه جوانان فلسطینی در عملیات طوفانالقصی که به شکسته شدن هیمنه رژیم صهیونیستی که قرار بود آرمان اروپاییها یعنی تسط غرب بر آسیا را رقم بزند، منجر شد؛ این جریان غاصب در اقدامی حماقتبار که ناشی از محاسبات غلطش بود، تلاش کرد تا با کشتار مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین آبروی ازدسترفته خود را احیا کند؛ جنایتی که نهتنها منجر به ترمیم این شکست نشد بلکه باعث شد تا اعلام برائت و تظاهرات گسترده علیه رژیم غاصب در سراسر جهان شکل بگیرد و سگ هار منطقه که افسار حامیانش را در دست دارد بهسرعت به افول و نابودی خودش نزدیک شود.
برخلاف آمریکا و تعدادی از کشورهای حامی اسرائیل، در حال حاضر کشورهای زیادی در تلاش هستند تا دامنه جنگ گسترش پیدا نکند؛ چراکه دشمن بهخوبی فهمیده که امروز گروههای مقاومت برای حفظ استقلال کشورها به صورت خودجوش در سراسر منطقه سازماندهی شدند و ادامه جنایات اسرائیل منجر به احیای نقشه جغرافیایی فلسیطن آزادی میشود که طی چند دهه گذشته دستخوش تجاوزات رژیم اشغالگر قدس بوده است.
در حال حاضر با توجه به چالشها و بحرانهای چندلایه رژیم صهیونیستی، میتوان با استناد به صحبتهای امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان به این نتیجه رسید که سیدحسن نصرا... تدابیر و ایدههای خاصی در اینخصوص دارد؛ فرآیندی که بیانگر این واقعیت است که همه گزینهها و سناریوهای ممکن برای حزبا... و جریان مقاومت فعال است و دستان کشورهای اسلامی بر روی ماشه است. با شناختی که جریان مقاومت از خوی درنده این رژیم دارد، فرصت دیگری برای تجاوز و جنایت به اسرائیل نمیدهد و اصلا بعید نیست که طوفان دیگری از سوی مقاومت علیه رژیم صهیونیستی رقم بخورد.
تداوم جنایات جنگی اسرائیل علیه ساکنان غزه و بیتعهدی سازمان ملل و برخی کنشگران سیاسی، شرایطی رقم زده تا جبهههای جدیدی علیه رژیم صهیونیستی تجهیز شود؛ چراکه امروز جریان مقاومت بیتابانه آماده رویارویی با این جرثومه فساد است. مقاومتی که تجربههایی نظیر جنگهای ۲۲ روزه و یا ۵۱ روزه را در کارنامه خود دارد و دور از ذهن نیست که حتی ایران نیز برای جلوگیری از توطئهها و دخالتهای آمریکا پا به عرصه جنگ بگذارد. هرچند که جمهوری اسلامی ایران بارها موضع خود را دراینخصوص اعلام کرده و هیچگاه از گسترش جنگ استقبال نکرده و همیشه براحقاق حقوق فلسطینیها متمرکز بوده است.
شاید بعد از تعامل ایران و عربستان یکی از موضوعاتی که برخیها سعی کردند با برجستهسازی، آن را پاشنه آشیل این تعامل نشان دهند، پروژه آمریکایی عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی بود که با هدف افزایش شانس پیروزی جو بایدن برای انتخابات آتی طراحی شده بود و با اتفاقات اخیر این گزاره نیز باطل شد؛ زیرا عربستان سعودی نیز موضعگیری قابلقبولی در این خصوص داشت و این اقدام، شکست دیگری را به اسرائیل و حامیانش تحمیل کرد.
باتوجه به تاکیدات و هشدارهای جمهوری اسلامی ایران به آمریکا درخصوص لزوم فاصلهگیری از رژیم صهیونیستی و تلاش آمریکا برای تقویت و حمایت اسرائیل، باید گفت فرصت آمریکا رو به پایان است؛ چراکه محاصره انسانی غزه با پیامهای ریاکارانه آمریکا شکسته نمیشود و تداوم نسلکشی صهیونیستها منجر به این میشود که نیروهای مقاومت راسا تصمیم گرفته، اقدام کنند؛ چراکه باز شدن جبهههای جدید اجتناب ناپذیر است و جمهوری اسلامی نمیتواند در قبال ماجراجوییهای رژیم صهیونیستی که کل امنیت منطقه را هدف قرار داده، بیتفاوت باشد.
همین چند روز پیش بود که رئیس موساد صراحتا به تلاش دستگاههای جاسوسی وامنیتی این رژیم برای خرابکاری و ترور در قلب تهران تهدید و اعتراف کرده بود، بنابراین طبیعی است که جریانمقاومت فارغ ازمباحث انسانی، جنایت و نسلکشی که در غزه درحال رخدادن است، به مسأله عامل ناامنی منطقه ورودکند؛ چراکه امروزه امنیتایران مساوی با امنیت منطقه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد