یادداشت-رضوان حیات کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر؛

اصول آماده کردن محیط امن برای کودکان

یادداشت/شهربانو بهروزیان کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر؛

نقشه زندگی مشترک

کسانی موفق می‌شوند از این دوران جنجالی همگانی به سلامت بگذرند که معمولا عشق و تعهد بیشتری نسبت به همسرشان دارند
کد خبر: ۱۴۲۶۱۶۹

زندگی‌های مشترک زناشویی هم مثل خود افراد به مراحل مختلف رشد و بحران‌های قابل پیش بینی گام می‌گذارند. هر کسی با مراحل آغازین زندگی مشترک- دوران معروف به "ماه عسل"- آشناست، اما بعد از آن چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا در زندگی مشترک هم دورانی مثل دوران جنجالی نوجوانی وجود دارد؟ در واقع وجود دارد. اما چون مردم با فراز و نشیب‌های احساسی زندگی مشترک آشنا نیستند، این دوران، گذاری قابل پیش‌بینی و درک نشده و باعث واکنش شدید می‌شود. کسانی موفق می‌شوند از این دوران جنجالی همگانی به سلامت بگذرند که معمولا عشق و تعهد بیشتری نسبت به همسرشان دارند. به این دلیل است که در مطلب قصد داریم به شما نقشه‌ای برای زندگی مشترک ارائه دهم.

مرحله اول: احساسات غلبه می‌کنند

وقتی بر بلندای تپه عشق ایستاده‌اید این برای‌تان رویایی باورنکردنی است. آن قدر خوشبخت هستید که عشق یگانه خود را یافته‌اید. در هیچ مقطعی از زندگی مشترک شما، احساسات‌تان به این خوبی و آروزهای‌تان برای یکدیگر به پرشوری آرزوهای این دوران رمانتیک نیست. اما خیلی زود، شادی جای خود را به آگاهی تکان دهنده‌ای می‌دهد؛ زندگی مشترک اصلا آن چیزی نیست که شما انتظار داشتید.

مرحله دوم: من چه فکر می‌کردم؟

از بعضی لحاظ مرحله2 مشکل‌ترین مرحله است چون در اینجاست که شما با افت شدیدی روبه رو می‌شوید. با این همه، فاصله میان سعادتمندی تا ناامیدی چقدر است؟ خیلی زیاد. چه چیزی باعث می‌شود که دیدگاه شما این قدر تغییر یابد؟ بعد از شروع زندگی، واقعیت‌ها بر ملا می‌شوند. اگرچه ابتدا فکر می‌کردید که شما و همسرتان کاملا به هم شبیه هستید حالا درمی‌یابید که تفاوت‌های بسیار زیادی بین شما وجود دارد.

مرحله سوم: اگر تو تغییر می‌کردی همه چیز عالی بود

در این مرحله از زندگی مشترک، اغلب مردم معتقدند دو شیوه نگرش به دنیا وجود دارد، شیوه همسرتان و شیوه شما، که شیوه‌ای درست است.

مرحله چهارم: همسر من این گونه است

در مرحله4، ما این واقعیت را می‌پذیریم که هرگز درباره همه چیز با همسرمان مخالفت نکنیم و باید پی ببریم که چه چیزی باعث می‌شود زندگی ما مسالمت‌آمیز شود. کم کم قبول می‌کنیم که دلیل آوردن، التماس کردن، نق زدن، فریاد زدن یا تهدید کردن به هیچ وجه فکر شریک زندگی ما را تغییر نمی‌دهد بلکه باید با دوستان نزدیک و اقوام مشورت کنیم، در مشاوره زناشویی شرکت کنیم، کتاب‌های خودیاری بخوانیم یا سمینار ارتباط برگزار کنیم.

مرحله پنجم: سرانجام در کنار هم

زمانی که به مرحله 5می‌رسید گذشته‌ای مشترک دارید و اگرچه هر دوی شما قبول دارید که زندگی آسان نیست، از این که توانسته‌اید توفان را پشت سر بگذارید به خود می‌بالید. شما از احساس تعهد و از خودگذشتگی همسرتان برای ادامه زندگی مشترک قدردانی می‌کنید. همچنین وقتی به پشت سر نگاه می‌کنید از موفقیت‌هایتان در نقش همسر، عضو خانواده و در مقام انسان احساس خوبی پیدا می‌کنید. به خودتان احساس اطمینان بیشتری پیدا می‌کنید و تفاوت‌های بین خود و همسرتان را درمی‌یابید. به هم نزدیک‌تر و وابسته‌تر می‌شوید

در پایان مهم این است که به یاد داشته باشید هیچ چیز همیشگی نیست. هر چیز در زندگی، از جمله زندگی مشترک، دارای فصولی است. این هم مهم است که به یاد داشته باشید مردم عموما این مراحل را پشت سر هم طی نمی‌کنند. در ازای هر سه قدم به جلو، یک قدم به عقب برمی‌دارند. درست وقتی که شما کم کم در مرحله4 با یکدیگر بیشتر احساس آرامش می‌کنید، بحرانی روی می‌دهد و شما خود را در مرحله 3می‌یابید- همسرت را تغییر بده و گرنه بازنده‌ای! اما اگر آن قدر خوش اقبال باشید که به مرحله4 برسید، سرانجام عقل حاکم می‌شود و شما به مسیر صحیح بازمی‌گردید. کیفیت و کمیت عشقی که شما نسبت به یکدیگر احساس می‌کنید، هرگز راکد نمی‌ماند. عشق پویاست. زندگی مشترک هم همین طور است. هرچه شما عاقل‌تر و بالغ‌تر شوید، بیشتر به این موضوع پی می‌برید. هر چه بیشتر به این موضوع پی ببرید، زمان بیشتری را همراه با همسرتان در مرحله5 صرف می‌کنید.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها