سیدهادی سیدافقهی تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به تحولات اخیر در جریان درگیری مقاومت اسلامی فلسطین با رژیم اشغالگر قدس و همچنین کشته شدن چند گردشگر صهیونیست در مصر به خبرنگار جامجم آنلاین گفت: این اتفاقات نشان داد که هرگز ملتهای عرب و مسلمان تن به عادی سازی روابط با رژیم غاصب و کودک کش رژیم صهیونیستی نخواهند داد.
وی ادامه داد: انعقاد معاهدههای ننگینی مثل کمپ دیوید به هیچ وجه نتوانست باعث کاهش تنفر ملت شریف مصر از رژیم صهیونیستی شود. ملتی که دو جنگهای سهمگین با رژیم اشغالگر قدس را تجربه کرد. یک بار در سال ۱۹۶۷ مصریها به رهبری جمال عبدالناصر مبارزهای را علیه صهیونیستها براه انداختند، اما متاسفانه به دلیل حمایت آمریکا و انگلیس ناکام ماندند. بار دیگر در ۱۹۷۳ و در دوره انور سادات، ارتش مصر با استفاده از فرصت تعصیلات جشن شبات و طراحی مناسب توانست با حمله غافلگیرانه از نهر عبور کند و خط بارلیف که دپوی دفاعی رژیم صهیونیستی بود درهم شکست و وارد صحرای سینا شد، اما به دلیل خیانتی که شد شکست خورد و سادات هم به کمپ دیوید رفت و آن معاهده ننگین را امضا کرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مردم مصر برغم خیانتهای صورت گرفته همچنان دشمنی خود را با رژیم صهیونیستی حفظ کردند گفت: مصریها در واکنش به رفتار سادات او را کشتند و هنوز که هنوز است در خصوص حضور هر گونه صهیونیست حساسیت دارند و از آنها متنفرند و این در حالی است که مقامات دولتی این کشور از انور سادات و حسنی مبارک گرفته تا محمد مرسی و زمان قدرت داشتن اخوان المسلمین در زمانی که در راس کار بودند خود را ملتزم به پیمان کمپ دوید میدانستند.
سیدافقهی با بیان اینکه این رویکرد ضد صهیونیستی تنها محدود با ملت مصر نیست بلکه دیگر ملتهای منطقه هم از صهیونیستها متنفرند خاطرنشان کرد: مشابه این رفتاردر اردن هم رخ داد. ملک حسین شاه وقت این کشور قراردادی به نام وادی عربه با رژیم اشغالگر قدس امضا کرد. نکته قابل توجه اینکه ۴۰ درصد از ملت اردن، فلسطینی الاصل هستند و برغم توافق پیمان مذکور در حال حاضر سفارت رژیم صهیونیستی در امان پایتخت اردن تعطیل شده از بیم اینکه اردنیها و فلسطینیها به این مقر حمله نکنند و همین مساله باعث شده که مجموعه کارمندان این سفارت به تل آویو احضار شوند.
وی با اشاره به تصمیم برخی از کشورهای عرب منطقه از جمله بحرین و امارات متحده عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: همان طور که شاهد هستیم مردم بحرین هفته یکی دوبار به خیابانها میآیند و عکسهای آل خلیفه و پرچم رژیم صهیونیستی را آتش میزدند و این در حالی است که این ملت شریف در معرض انواع و اقسام آسیبها و خطرات مثل زندانی شدن و شکنجه قرار دارند و با این وصف دست از اعتراض برنمی دارند.
سیدافقهی اضافه کرد: وضعیت امارات متحده عربی تاحدودی متفاوت است و به دلیل شرایط خاص این کشور اعتراض مردم به خاطر جو خفقانی که در امارات حاکم است و رنجی که به خاطر دنیازدگی مقامات این کشورعمدتا معطوف به فضای مجازی است و البته مجموعه فعالیتهای در این عرصه بخوبی نشان میدهد که اماراتیها بشدت از صهیونیستها متنفرند و هم نگران این هستند که رژیم اشغالگر قدس کشورشان را به باد فنا ندهد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: در مغرب هم اجازه ندادند تا سفیر رژیم صهیونیستی ساختمانی را برای اقامت اجاره کند و او ناچار است که فعلا در هتلی بماند و در سودان هم اساسا عادی سازی به جایی نرسید.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره تلاش برخی از کشورهای عربی برای برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر قدس یادآور شد: همان طور که رهبری فرمودند این روندی که برخی از مقامات عربی منطقه در پیش گرفتند عادی سازی حکام است و نه عادی سازی ملت ها. از همین رو است که هر چقدر دستاوردهای مقاومت اسلامی بیشتر شود ضریب و امید به عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس به همان میزان کاهش پیدا میکند.
این تحلیلگر مسائل منطقه تاکید کرد: بعد از عملیات طوفان الاقصی هنوز رژیم صهیونیستی تعادل خود را بدست نیاورده و همچنان مقامات سیاسی، امنیتی، نظامی این رژیم در حالت بهت بسر میبرند و همچنان تحلیل درستی از این وضعیت ندارند. گویی که همچنان در خواب و خیال بسر میبرند و نمیخواهند باور کنند که چنین ضربات مهلکی را دریافت کردند.
سیدافقهی در پایان تصریح کرد: نیروی مقاومت حماس با حداقل امکانات صدمات جبران ناپذیری را به صهیونیستها وارد کرده است و اتفاقات دو روز گذشته بخوبی پوشالی بودن رژیم صهیونیستی را نشان داد و اگر طی روزهای آینده دامنه درگیری وسعت پیدا کند دیگر چیزی از این رژیم نمیماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت