صبح ۷ اکتبر یک مبدا بسیار مهم در تاریخ جبهه مقاومت است، روزی که رژیمصهیونیستی حیثیت، امنیت و اشراف اطلاعاتی خود را با هم یکباره از دست داد و یک حقارت تجربه نشده و تاریخی را لمس کرد، فقط در یک مورد از اتفافات بیسابقه این حمله، نفوذ نیروهای مقاومت از نوارغزه به داخل شهرکهای اشغال شده در نزدیک مرزهای اشغالی بود، بعد از اینکه صبح دیروز محمد ضیف، فرمانده نیروهای القسام شاخه نظامی حماس از آغاز عملیات طوفانالاقصی در پاسخ به بیحرمتی به مسجدالاقصی و مرابطین خانم در این مسجد خبر داد، اسرائیل در یک شوک امنیتی فرو رفت و ساکنان سرزمینهای اشغال شده، رعبآورترین روز تاریخ را تجربه کردند. اوج جمله ضیف هم آنجا بود که گفت: «ای برادران ما در مقاومت اسلامی در لبنان، سوریه، عراق و ایران، امروز روزی است که جبههها و پرچمها متحد میشوند.»
تقاطع انجام عملیات طوفانالاقصی با تهدید تهران به ترور مسئولان و برخی چهرههای امنیتی و نظامی کشورمان که چندی پیش توسط صهیونیستها رخ داد، نکته قابلتاملی است که نشان میدهد هر برگ اتفاقات چطور با محوریت مقاومت رقم میخورد و نظم جدید چطور با پرچم این جبهه تعیین میشود، حالا بعد از این رخداد اعجابانگیز دیگر حیثیتی برای اسرائیل نمانده که بخواهد با آن امنیت را به کشورهای عربی پیشفروش کند و پروژه آبراهام را به اسم عادیسازی با عربستان و سایر کشورهای عربی اجرا کند.
درهفتههای گذشته شاهد انتشار اخبار مبنی بر پیشرفت در مذاکرات عادیسازی میان عربستانسعودی و رژیمصهیونیستی بودیم که نشاندهنده افزایش تلاش آمریکا و صهیونیستها برای رسیدن به عادیسازی با عربستان بود، چراکه احیا و ادامه پروژه عادیسازی تحت عنوان توافقات ابراهیمی، برای صهیونیستها بهشدت اهمیت دارد. البته در ماههای اخیر هیچ عادیسازی با کشورهای اسلامی صورت نگرفتهاست. کما اینکه ماه گذشته و پس از آشکار شدن مذاکرات میان لیبی و رژیمصهیونیستی، پروژه عادیسازی صهیونیستها با این کشور به سنگ خورد. از اینرو، برای باز شدن مسیر عادیسازی روابط با کشورهای اسلامی و عربی دیگر، نیاز به عادیسازی با کشور محوری در میان دولتهای عربی منطقه، یعنی عربستان سعودی بود. اکنون شبکه خبری سیانان آمریکا بعد از عملیات غافلگیرانه طوفانالاقصی رسما اعلام کرد که این عملیات، تلاش فزاینده دولت بایدن برای میانجیگری عادیسازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی را پیچیده کرد.
این در حالی است که رهبر انقلاب نسبت به عادیسازی روابط این سرطان منطقه غرب آسیا هشدار داده بودند و از اسرائیل به اسب بازنده تعبیر کردند که همگرایی با آن به مثابه قمار کردن است. ایشان روز سهشنبه ۱۱مهر در روز میلاد پیامبر اسلام(ص) بهصراحت فرمودند: «نظر قطعی جمهوری اسلامی این است که دولتهایی که قمار عادیسازی [روابط] با رژیمصهیونیستی را برای خودشان سرمشق و شیوه کار قرار میدهند، دارند اشتباه میکنند، ضرر خواهند کرد؛ باخت منتظر اینهاست؛ به قول اروپاییها دارند روی اسب بازنده شرطبندی میکنند. امروز وضع رژیم صهیونیستی وضعی نیست که مشوق نزدیکی به او باشد، نباید این اشتباه را بکنند. رژیم غاصب، رفتنی است. امروز نهضت فلسطین از همیشه این ۸۰-۷۰ سال سرحالتر است. مشاهده میکنید که امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضد غصب، ضد ظلم، ضد صهیونیسم از همیشه بانشاطتر، سرحالتر و آمادهتر است و انشاءا... این نهضت به نتیجه خواهد رسید
یکی از پررنگترین اختلافات در دوره فعلی به تنشها بین کاخ سفید با محوریت دموکراتها با رژیمصهیونیستی بازمیگردد، بازگشت جناح هوادار نتانیاهو از آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی باعث شده روابط تلآویو و واشنگتن به تیرگی بگراید. درحالیکه تنها ۹ ماه از به قدرت رسیدن این کابینه میگذرد اما نشانههای مهمی از تیرگی روابط میان دو طرف به وجود آمدهاست. اصلیترین پروندههای مورد اختلاف میان آمریکا و رژیمصهیونیستی در سال ۲۰۲۳ هم «ترکیب کابینه نتانیاهو»، «بحران اصلاحات قضایی»، «عدم دعوت سریع از نخستوزیر اسرائیل برای بازدید از آمریکا»، «مواضع نژادپرستانه جناح راست افراطی»، «خاتمه دادن به سیاست فشار حداکثری و بازگشت به مذاکره با ایران» و نهایتا «شروط آمریکا برای پیشبرد فرآیند عادیسازی روابط میان تلآویو و ریاض» است. در حال حاضر اروپاییها نسبت به اسرائیل و تحقق این آرمان که غرب از طریق اسرائیل بر آسیا مسلط شود، بسیار بدبین هستند و یقین پیدا کردند اسرائیل که نمیتواند خود را حفظ کند و حالا این سؤال مطرح است آنها چطور میخواهند باعث تسلط اروپا بر آسیا شوند؟
تعبیر محمد ضیف به اینکه «امروز روزی است که جبههها متحد میشوند» درواقع ترجمان همان بیانات رهبر انقلاب است که در روز میلاد پیامبر(ص) بر اتحاد جهان اسلام تاکید داشتند. رهبر انقلاب در دیدار سفرای کشورهای اسلامی فرمودند: اگر کشورهایی مثل ایران، مثل عراق، مثل سوریه، مثل لبنان، مثل کشورهای حاشیه خلیجفارس، مثل عربستان، مثل مصر، مثل اردن، یک خطّ مشی واحدی را در مسائل اساسی و کلی خودشان اتخاذ کنند، قدرتهای زورگو نمیتوانند در امور داخلی اینها یا در سیاست خارجی اینها دخالت کنند.
«این عملیات نیست این جنگی است که بر ما تحمیل شدهاست» این جمله بحرانزده نتانیاهو بهخوبی وخامت و آشفتگی صهیونیستها را نشان میدهد چراکه آنها از غزهای شکست خوردند که نزدیک دو دهه در محاصره بودهاست، تا همین لحظه تنظیم گزارش دهها نفر از مبارزان فلسطینی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ در حال حرکت و پیشروی بودهاند و ارتش اسرائیل هم نتوانسته جلوی آنها را بگیرد. ماجراجویی صهیونیستها علیه مسجدالاقصی و فلسطینیهای جنین و کرانه باختری، حسابی کار دست رژیم داده و ورود به دالان یک مرگ ناتمام نتیجه این رفتار است.
عملیات اعجابآور دیروز فقط شاهکار مبارزان غزه در محاصره بود؛ یعنی با وجود قدرت ایران هنوز کار به موشکهای هایپرسونیک که ۴۰۰ ثانیهای به تلآویو میرسد، نکشیدهاست، البته رژیمصهیونیستی بهخوبی مطلع است که جمهوری اسلامی ایران دامنه نفوذ و تأثیرگذاری خود در منطقه را به شکل غیرقابلانکاری از چین و روسیه تا عراق، سوریه و لبنان گسترش داده و به کشورهای آمریکای لاتین رسیدهاست. تلاشهای بیوقفه آمریکا در افزایش ایرانهراسی و تحمیل تحریمهای جدید ریشه در همین بُرد دیپلماتیک دارد. ایران و متحدان راهبردیاش که از مدعیان نظم نوین جهانی هستند، معادلات آمریکا و رژیمصهیونیستی را برای گسترش طرح عبری در خاورمیانه به چالش کشیدهاند. از سوی دیگر بزرگترین وحشت اسرائیل در حال حاضر از کرانهباختری است. این درحالی است که تا پیش از این عملیات هم چون نمیتوانستند این مرزها را پوشش دهند، ناچارا هرازگاهی به سوریه حمله میکردند و برخی هم خیال میکردند که حمله به سوریه علامت قدرت اسرائیل است، در حالیکه اینچنین نیست و این موضوع در تحقیر روز گذشته ثابت شد.
حالا که همه جبهه مقاومت برای سقوط رژیمصهیونیستی متحد شدهاند و در واقع از داخل و بیرون نفس این رژیم را گرفتهاند، ایران هم در مرزهای خود کاملا به نیروهای این رژیم تسلط دارد؛ برای مثال اسرائیلیها در پوشش آمریکاییها خیلی جاها هستند. البته نمیگویند اسرائیلی هستیم، ولی اسرائیلی هستند. طبق گفته سعدا... زارعی، تحلیلگر حوزه مقاومت، اسرائیلیها در پایگاه حریر حضور دارند کما اینکه ایران سال گذشته یک مرکز مربوط به حریر را مورد حمله قرار داد و ۱۳ اسرائیلی در آنجا کشته شدند. اسرائیلیها در پوشش نیروهای آمریکایی در عراق حضور دارند. در پاکستان هستند، در بندر جوانی و در برخی مکانهای دیگر در پوشش آمریکا فعالیت میکنند. به صورت ضعیفی در آذربایجان حضور دارند بدون اینکه مقر مشخصی داشتهباشند. مقرها ترکیبی و برای ارتش است و ممکن است گوشهای از آن را به اسرائیلیها دادهباشند، ولی شخصا جایی در اختیار ندارند. پایگاه کوچکی در کشور قزاقستان دارند که اخیرا هم بحثی بین ایران و قزاقستان صورت گرفته برای اینکه تعطیل شود. همچنین اسرائیلیها به صورت موردی و پراکنده در ناوچه و سیستمهای شناور آمریکا در خلیجفارس هستند. البته همه این موارد به صورت پنهانی، پراکنده و تحت پوشش حضور دارند و بهشدت هراسناک هستند که سرنوشت آنها چه میشود. بنابراین آنها واقفند که در برد هزار کیلومتری حتما در معرض عملیات ایران هستند.
سیاست حمایت رژیمصهیونیستی از اپوزیسیون ایران در تمام سالهای پس از انقلاب حقیقتی غیرقابل کتمان بوده اما در سالهای اخیر شکلی علنی و بدون سانسور به خود گرفتهاست کما این که پس از سفر رضا پهلوی به سرزمینهای اشغالی و حمایت ویژه رژیمصهیونیستی از براندازان در تابستان، جمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران ضد انقلاب از جمله بیبیسی و اینترنشنال با «گیلا گملیئل» وزیر اطلاعات این رژیم دیدار کردند. این دیدار هرچند با هدف افزایش فشار رسانهای بر نظام جمهوری اسلامی ایران تدارک دیده شده بود اما در عین حال نمای بدون رتوش از تلاش کارفرما و کارگزار علیه جمهوری اسلامی بود با روکش رسانهای. درواقع مبدا التهابات پاییزی سال گذشته ایران بعد از این دیدار به خوبی شفاف شد. هرچند شبکههای مختلف در حوزه راهبری سالهاست در هماهنگی با رژیمصهیونیستی هستند، کشورهای عربی به عنوان حامیان مالی بودند اما راهبری فکری آنها عملا با رژیمصهیونیستی بوده و این اتاقجنگ تصاویر مهمی ازاین حقیقت بهصورت ناخواسته منتشرکرد اما اکنون نکتهمهم این است که صاحبکار اینترنشنال و نارسانههای دیگر خودش درکمای امنیتی فرو رفتهاست.
بعد از حماسه تاریخساز دیروز مجاهدان فلسطینی، ایران تمام قد از این رویداد بیسابقه حمایت کرد؛ سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی مشاور و دستیارعالی فرماندهکل قوا در ششمین اجلاس بینالمللی همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی رسما اعلام کرد: ما از این عملیات حمایت میکنیم و مطمئن هستیم جبهه مقاومت نیز از این موضوع حمایت میکند.وی با بیان اینکه «ما بهخاطر این عملیات به مجاهدین فلسطینی تبریک میگوییم»، یادآور شد: قطعا مدافعان حرم و شهیدان بزرگی چون قاسم سلیمانی نیز همراه این مجاهدان هستند و ما تا آزادی فلسطین و قدس کنار مجاهدان فلسطینی خواهیمماند.سرلشکر صفوی در بخشی دیگر از صحبتهای خود با یادآوری اینکه «ما شاهد کشتار سازمانیافته کودکان فلسطینی توسط صهیونیستها هستیم»، گفت: کشتار کودکان و نوجوانان فلسطینی توسط صهیونیستها در سایه سکوت سازمانهای بینالمللی انجام میشود و ما هیچ واکنشی را از سوی سازمانهای بینالمللی در برابر این کشتارها شاهد نیستیم.
وی با گرامیداشت یاد کودکان شهید فلسطینی از جمله محمد الدره تصریح کرد: ما میبینیم که صهیونیستها به سر کودکان فلسطینی شلیک میکنند و این یک قساوت قلبی است.
پس از حملات مقاومت به رژیمصهیونیستی، مردم تهران در حمایت از عملیات موفقیتآمیز گروههای مقاومت در سرزمینهای اشغالی، مقابل سفارت فلسطین تجمع کردند و این پیروزی را جشن گرفتند. مردم و دانشجویان با شعارهای مرگ بر اسرائیل و الموت لاسرائیل، الموت لآمریکا، ا...اکبر ا...اکبر، لبیک یا اقصی، لبیک یا فلسطین، لبیک یا خامنهای حمایت خود را از مجاهدین فلسطینی اعلام کردند. حاضران در این مراسم، ضمن حمل پرچم فلسطین، تصاویری از سردار شهید سلیمانی را نیز در دست داشتند. جمعیت حاضر در تجمع یاد و خاطر حاجقاسم سلیمانی را گرامی داشته و اذعان داشتند این موفقیت را مدیون رشادتهای سردار سلیمانی در تقویت جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم هستیم. همچنین مردم در این مراسم با توزیع شیرینی، نورافشانی و سر دادن شعارهایی خوشحالی خود را نشان دادند. دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر، علامه طباطبایی و... هم درحمایت از طوفانالاقصی تجمع کرده و با پخش شیرینی به مناسبت عملیات طوفانالاقصی، رشادت غیورمردان فلسطینی و تسلط بر مناطق اشغالشده توسط رژیم صهیونیستیابراز خوشحالی کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت