به گزارش جام جم آنلاین، مهدی گیوهکی، مدیرمسئول روزنامه جامجم درباره کتاب «دروغ زن، زندگی، آزادی»گفت: این کتاب اسم دوپهلوی جالبی دارد؛ چون هم به دروغهای اغتشاشات اشاره دارد و هم به شعار زن زندگی آزادی. نکته جالب دیگر، ماجرای ۳۸هزار دروغ در ۴۶روز است که واقعاً عدد عجیبی است؛ تقریبا روزانه حدود ۸۰۰-۹۰۰ خبر دروغ میشود که در ایام اغتشاشات منتشر شد.
وی درباره ویژگی فیک نیوز افزود: فیک نیوز یا اخبار دروغ و جعلی از قدیم وجود داشت اما پس از گسترش شبکههای اجتماعی به ویژه از ۶-۷ سال اخیر زیادتر و تأثیرگذارتر شدهاند. فیک نیوز سه ویژگی دارد؛ حاوی اطلاعات نادرست است، پس از انتشار، کسی مسؤلیت تولید آن را به عهده نمیگیرد و شکل ظاهری آن شبیه اخبار واقعی است.
گیوهکی درباره اثرگذاری اخبار جعلی گفت: بزرگان حوزه علم ارتباطات میگویند تا حقیقت، پاشنه کفش خودش را بالا بکشد، دروغ به مقصد رسیده است. در واقع اخبار جعلی، القائات مصنوعی هستند که با ذائقه مخاطبان هماهنگ است. آماری وجود دارد که فیک نیوز ۷۰ درصد بیشتر از اخبار واقعی گسترش پیدا میکند؛ به عبارت دیگر هر خبر واقعی ۶ برابر دیرتر از خبر دروغ به دست افراد میرسد.
وی افزود: جذابترین اخبار جعلی، در حوزه سیاسی هستند. اخباری که سال گذشته در ماجرای دروغ زن زندگی آزادی منتشر شد، غالبا در حوزه اخبار سیاسی بودند. در انتشار، گسترش و باورپذیر کردن اخبار جعلی چهار عامل نقش اساسی دارند. اول تولیدکننده خبر دروغ، دوم منتشرکننده خبر دروغ، سوم مخاطبان زودباور که تسلیم اخبار دروغ میشوند و چهارم رباتهای ضریبدهنده به فیک نیوز که اخبار دروغ را لایک، وایرال و القا میکند.
مدیرمسئول روزنامه جام جم ادامه داد: آنچه در اغتشاشات سال گذشته در رسانههای معاند مشهود بود و سبب شد اخبار جعلی به سرعت در فضای مجازی گسترش و ضریب پیدا کنند؛ سه تکنیک بود؛ تکنیک دروغ بزرگ، تکنیک تکرار و تکنیک حرکت از پله دوم که در حجم بالایی از اخبار جعلی به کار گرفته شده بود. در تکنیک دروغ بزرگ، آنقدر یک دروغ بزرگ است که نقض و تکذیب آن سخت و تقریباً غیرممکن است مثل دروغ بزرگی که گفتند دختری را کشتند. در این تکنیک، یک دروغ، خشت اول میشود و دروغهای دیگر را روی آن میچینند. آنقدر حجم بمباران خبری زیاد میشود که فیک نیوز غیرقابل تکذیب میشود.
گیوهکی تصریح کرد: رسانههای معاند روش ثابت و یکسانی دارند زیرا یک بار از این روش یعنی دروغپراکنی جواب گرفتهاند که خوشبختانه سیستم رسانهای کشور نسبت به سال قبل هوشمندتر شده و درحال مقابله با فیک نیوز است اما رسانههای معاند دوباره در چندوقت اخیر تکنیکهای قبل را آغاز کردهاند. برای مثال، BBC کلیدواژههای ضربوشتم و تجاوز به زندانیان سیاسی زن را به مخاطب القا میکند و آنقدر این کلیدواژهها را تکرار میکند تا مخاطب را در یک دیگ جوشان پر از دروغ، به نقطه جوش برسانند، به گونهای که وقتی به مخاطبانشان میگویند به خیابانها بیایید، چشم بسته بیایند.
وی خاطرنشان کرد: انتشار کتاب «دروغ زن، زندگی، آزادی» توسط خبرگزاری فارس اتفاق بسیار مهمی است چون به روشنگری رسانهای پرداخته است. اعلام آمارهای دقیق و مستند مثل تولید ۳۸ هزار دروغ در ۴۶ روز توسط رسانههای معاند حائز اهمیت است. رسیدن این کتاب به دست مخاطبان بسیار مهم است. چاپ کتاب دروغ زن، زندگی، آزادی تحسینبرانگیز است.
گفتنی است کتاب «دروغ زن، زندگی آزادی» که به همت حمیدرضا تاجی و بر مبنای تولیدات تحقیقی گزارشگران و خبرنگاران فارس نوشته شده است به مهمترین دروغهای ضدانقلاب و اپوزیسیون در ماجرای اغتشاشات سال ۱۴۰۱ میپردازد.
برای خرید این کتاب میتوانید از اینجا اقدام کنید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد