وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگوی اختصاصی با «جام‌جم» مطرح کرد

وعده کنترل بازار گوشت

امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتدار کشورها محسوب می‌شود به طوری که دستیابی به آن مستلزم پیشرفت و توسعه یافتگی بخش کشاورزی برای تولید غذای سالم، کافی و در دسترس برای همه آحاد جامعه است. بخش کشاورزی طی سال‌های گذشته ثابت کرده همواره یکی از مولدترین و پویاترین بخش‌های اقتصادی کشور است که ضمن تامین امنیت غذایی کشور به‌ویژه در شرایط تحریم‌های ظالمانه مواهبی از جمله اشتغال‌زایی و ارزآوری مناسب داشته.
کد خبر: ۱۴۲۲۴۴۷

با این حال طی یک سال اخیر شاهد نوسان و چالش‌های زیادی در بخش کشاورزی و تنظیم بازار بوده‌ایم، از این رو روزنامه‌ جام‌جم گفت‌وگویی با محمد علی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی داشته تا از آخرین وضعیت تولید و بازار محصولات کشاورزی جویا شود.

گفت‌وگو را با افتتاح طرح‌های هفته دولت آغاز می‌کنم. چه میزان پروژه طی این مدت افتتاح و بیشتر در کدام مناطق کشور صورت گرفته است؟
درهفته دولت بیش از ۲۳۰۰طرح در سراسر کشور و با اعتبار ۵۴۰۰هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسید که بیشترین پروژه به ترتیب مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان، اصفهان و گیلان بوده است. اعتبارات و تسهیلاتی که برای بهره‌برداری از این پروژه‌ها اختصاص یافت به بیش از ۵۴۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که در کل کشور اجرایی، اتمام و به بهره‌برداری رسیده است به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرده با افتتاح این طرح‌ها ۴۴هزار و۲۲ شغل تثبیت وحدود ۴۲۱هزار خانوار نیز از مواهب این پروژه‌ها برخوردار شده‌اند.
 
برای خودکفایی تولید محصولات اساسی چه برنامه‌ای دارید؟
وزارت جهاد کشاورزی متولی امنیت غذایی کشور است و باید برای خودکفایی در کالاهای اساسی کشاورزی و تامین نیازهای غذایی مردم مطابق فرمایشات رهبری و رئیس‌جمهور حرکت کند، از این رو خودکفایی۹۰درصدی در محصولات اساسی کشاورزی را مدنظر قرار داده‌ایم.
 
هم اکنون وضعیت ذخایر کالاهای اساسی چگونه است؟
وزارت جهاد کشاورزی مشکلی در تامین ذخایر کالاهای اساسی ندارد و انبارها و سردخانه‌های کشور پر از کالاهای اساسی است. با توجه به افزایش محسوس واردات نهاده‌های دامی به کشور و افزایش جوجه‌ریزی مرغداران در تابستان سال‌جاری، امیدواریم شاهد نوسانات بازار گوشت و مرغ در کشور نباشیم.
 
بازار گوشت قرمز مدتی است با مشکل مواجه شده و نوسانات قیمتی زیادی دارد. برای کاهش قیمت این محصول در بازار چه برنامه‌ای دارید؟
برای این منظور پروژه‌هایی در استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری رسیده تا بتوانیم نیاز کامل کشورمان را به گوشت قرمز تامین کنیم. در وضعیت فعلی پوشش گیاهی مراتع کشور به‌علت کمبود بارش فقیرتر شده‌اند. به همین دلیل استان سیستان و بلوچستان با تولید ۹۰ تا ۱۰۰هزار تن گوشت قرمز می‌تواند کشور را بی‌نیاز از واردات و ارزبری کند. با این حال در وضعیت فعلی برای تنظیم بازار و به میزان نیاز، گوشت وارد کشور می‌شود. همچنین تولید قراردادی گوشت قرمز با واگذاری نهاده دامی به دامداران و مردم عشایری صورت گرفته تا بتوانیم ذخایر گوشت قرمز کشور را بالاتر ببریم.
 
برخی معتقدند برنج روی دست شالیکاران شمالی مانده و حتی مقادیری برنج تولید شده آنها در سال گذشته نیز به فروش نرفته است، آیا وزارت جهاد کشاورزی واردات برنج به کشورمان را ممنوع کرده است؟
وزارت جهاد کشاورزی به بازرگانان و واردکنندگان برنج توصیه کرده به‌جای واردات به سمت تامین نیاز خود از تولیدکنندگان داخلی حرکت کنند تا محصول کشاورزان روی دست‌شان نماند لکن اگر این امر صورت نگیرد، اجازه واردات این محصولات به آنها داده نخواهد شد و این شرط لازم الاجراست. هم اکنون برنج پرمحصول ندا، فجر و شیرودی توسط وزارت جهاد کشاورزی خریداری می‌شود ولی چون برنج طارم و هاشمی که قیمت بالایی دارد و برای تنظیم بازار استفاده چندانی ندارد به واردکنندگان برنج، فروشگاه‌های بزرگ و انجمن مربوط به آن پیشنهاد داده‌ایم که اگر می‌خواهند برنج خارجی وارد می‌کنند حتما باید برنج کشاورزان شمالی را که روی دست آنها مانده، خریداری کنند.
 
وزارت جهاد کشاورزی در راستای کاهش تصدیگری این وزارتخانه چه برنامه‌هایی دارد؟
کاهش تصدیگری وزارت جهاد کشاورزی با اولویت واگذاری به تشکل‌ها و تعاونی‌ها در حال انجام است و به‌جد در حال‌پیگیری است به همین دلیل استقبال زیادی از آن صورت گرفته است.
 
مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟
در بودجه امسال قرار بر خرید ۸.۵میلیون تن گندم بوده که تاکنون آمار خرید این کالای اساسی از مرز ۱۰میلیون تن عبور کرده‌ است و به همین دلیل در تلاشیم تا مطالبات گندمکاران را به‌طور کامل پرداخت کنیم. به خودکفایی در تولید گندم خبازی‌ها رسیده‌ایم با این حال هم اکنون با تولید و تهیه این میزان گندم از کشاورزان، یک صرفه‌جویی ارزی بزرگ اتفاق می‌افتد و اگر چنین نمی‌شد باید ارز می‌دادیم و در قبالش گندم بیشتر وارد می‌کردیم. البته وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های دیگری هم در نظر دارد. بیشتر روی سه محور توسعه تولید محصولات شیلاتی اعم از آبزی پروری و صیادی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و توسعه اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور تاکید داریم، به همین دلیل انتظار می‌رود این موضوع در آینده‌ای نزدیک به افزایش تولید، اشتغال و ارزآوری منجر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها